Motorvakantie Wales 10 dagen

Motorroute kaart Wales-Cotswolds

Routekaart motorvakantie 10 dagen Cotswolds and Wales


Highlights Motorreis Wales-Cotswolds

Engeland:
Schilderachtige dorpen en stadjes
Normandische kerken
Vakwerkhuizen
Authetieke dorps-Pub,s en Inn's
Oxford

 

the Cotswolds:
Painswick
Winchcombe
Stanway
Stanton
Broadway
Snowshill
Chipping Campden
Broad Campden
Akers Arms
Blockley
Mereton Marsh
Stow on the Wold
Lower Swell
Lower Slaughter
Bourton on the Water

 

Wales:
Brecon Beacons National Park
Abergavenny
Pembroke Coast National Park
Tenby
Pembroke
Aberaeron
Snowdonia National Park
Snowdon
Llanberis Pass
Betws-y-Coed


Inclusief bij deze 10 daagse motorreis naar the Cotswolds en Wales zijn:

-9 overnachtingen Bed and Breakfast met eigen douche en toilet op basis van 2 personen per kamer/hut en full English breakfast
-Parkeren privé terrein. (bij voorkeur en indien mogelijk)
-Retour overtocht: Hoek van Holland - Harwich met hut en ontbijtbuffet
-Vervoer motor
-Roadbook op papier (één set per boeking) en op usb-stick
-GPS bestanden op usb stick
-Wegenkaarten (één set per boeking)


Vertrek middenseizoen april, mei, juni en september:
Prijs p.p. 1045,- euro vertrek op maandag t/m donderdag
Prijs p.p. 1060,- euro vertrek op vrijdag t/m zondag


Vertrek hoogseizoen juli en augustus:
Prijs p.p. 1125,- euro vertrek op maandag t/m donderdag
Prijs p.p. 1140,- euro vertrek op vrijdag t/m zondagMaak maatwerk van je motorvakantie

Belangrijk bij iedere motorreis

Bergpas in Wales

Een reis met verschillende culturen en landschappen

We reizen dwars door"Good Old England" met the Cotswolds als kers op de taart.

The Cotswolds is bekend van tal van BBC televisie series met haar heuvelachtige landschap, karakteristieke stadjes, cottages en kerkjes.

Daarna vervolgen we onze reis naar één van de grootste natuurgebieden van Europa.

Wales heeft een merendeels ruig landschap met een ongerepte natuur en vaak pittige stuurwegen. Onze motorroute leidt u door de rustige gebieden van Wales. Grote steden (aan de zuidkust) worden vermeden. Motorrijden is hier eindeloos en onbekommerd toeren langs slingerende wegen door riviervalleien en een enkele bergpas.

We toeren door "the Brecon Beacons" en het "Snowdonia National Park" De twee prachtige natuurgebieden die Wales rijk isMotorvakantie Wales en Cotswolds van dag tot dag

Dag 1 Hoek van Holland - Harwich

Lekker relaxed op weg naar Engeland. Vanuit Hoek van Holland maken we onze overtocht naar Engeland met de nachtboot, zodat u geen extra dagen van uw motorvakantie hoeft te missen. De Ferry boot is voorzien van allerlei faciliteiten die uw reis aangenaam maken. Uw motorfiets(en) neemt u gemakkelijk mee aan boord. U beschikt op de nachtboot over een eigen 2 persoonshut met douche en toilet. Aankomst Harwich rond 07.00 uur, waar uw motorvakantie door Engeland en Wales kan beginnen.


foto motour motorvakanties, klein engelsdorpje langs de motorroute door Engeland

Dag 2: Harwich - Cotswolds

We kunnen deze motortoerdag door Engeland starten vroeg in de ochtend. Dit geeft ons de tijd om te wennen aan het links rijden. We kiezen op deze aanrijroute naar the Cotswolds en Wales voor de doorgaande wegen en vermijden waar mogelijk de snelwegen. Zo maken we kennis met de karakteristieke engelse dorpjes en stadjes, waaraan deze streek ze rijk is.

Na het grootse deel van de motorroute te hebben afgelegd komen we door de oudste universiteitstad van Groot-Brittannië, Oxford. Bekend vanwege de prachtige architectuur van de vele universiteitsgebouwen en natuurlijk van de populaire televisie serie "Inspector Morse". Onze motorroute loopt door het centrum, dus even afstappen is een kleine moeite.

Vanuit Oxford vervolgen we onze motortocht naar "the Cotswolds ". En rijdt u naar Cheltenham/Painswick waar we een Bed and Breakfast voor u hebben gereserveerd.
Motorroute ca. 300 km.

Tip: Wilt u wat meer tijd in Oxford besteden, dan kunt u vanuit deze overnachtingen in the Cotswolds een extra dag boeken. Zie de bij te boeken mogelijkheden.


foto motorreizen, Painswick leuk plaatsje Cotswolds

Dag 3: Dagtour Cotswolds

Wie kennis wil maken met "the Good Old England" tijdens z'n motorvakantie , doet er goed aan om deze motorroute te rijden. The Cotswolds is het grootste aaneengesloten gebied van buitengewoon natuurlijke schoonheid in Groot Brittannië. Of zoals de Engelsen het zelf zo treffend uitdrukken:"outstanding natural beauty".

Het cultuurgebied bestaat uit een heuvelrug met frisse groene dalen, afgewisseld met bossen en eeuwenoude dorpen en stadjes. Zoals Painswick, Stow on the Wold en Moreton in Marsh. Die ooit zijn ontstaan door de bloeiende wolhandel in dit gebied. Hier vind je de dromerige cottages met rieten dak en de middeleeuwse vakwerkhuizen. Je kunt er tuinen bekijken of even een oud kerkje binnenlopen. Dat inclusief antiek kerkhof zo uit een Engelse tv-serie lijkt te zijn gestapt.

Op je motorroute vind je verder tearooms met de gehele dag fresh clotted cream. Wie trek of dorst heeft kan even afstappen bij één van de authentieke pubs die met zorg in de oude stijl worden gehouden.


foto motour motorvakanties,Broad Campden leuk authentiek plaatsje Cotswolds

We hebben voor u een motorroute uitgezet die u volop laat kennismaken met de romantische sfeer uit vervlogen dagen die deze landstreek kenmerkt.

's Avonds keert u weer terug in uw B and B of hotel en kunt u de dag sfeervol afsluiten in één van de eeuwenoude traditionele Pubs in de Cheltenhamr/Painswick regio.
Motorroute ca. 80 km.


foto motour motorreizen, weg door de Breacon Beacons bergen

Dag 4: Wales the Brecon Beacons

Vandaag rijden we door de prachtige Brecon Beacons. Vanuit ons Bed and Breakfastadres op de grens tussen Engeland en Wales gaat de motorreis door één van de mooiste gedeelten van Wales. En u zult al snel zien waarom dit gebied wordt beschermd met de status van nationaal park. We toeren via wat kleinere wegen door een ruig natuurgebied.

Een landschap van heuvels, heide, watervallen, leuke dorpjes en enkele bergpassen. En onderweg leuke plaatsjes om even af te stappen: Zoals het marktstadje Abergavenny (zeer bekend bij wandelaars) en Brecon.

In de middag komt u aan de zuidkant van de Beacon Brecons, waar we ook een overnachting voor u hebben gereserveerd in een hotel/Bed and Breakfast. Motorroute ca.165 km.


foto motour motorvakanties,Tenby haven aan de Pembroke kust

Dag 5: the Brecon Beacons naar de Pembroke Coast

We rijden nogmaals over een smalle pas door de Breacon Becons. Prachtige vergezichten en een landschap dat aan Schotland doet denken. Afgelegen gebieden met enkel schapen en zo hier en daar een boerderij.

Weer terug in de bewoonde wereld zetten we koers naar de kust. Om via het prachtige havenplaatsje Tenby en het kasteel van Manobier aan te komen in Pembroke (eveneens met een groot authenthiek normandisch kasteel.. De Pembroke kust wordt getypeerd door hoge kliffen afgewisseld met kleine zandstrandjes. Hier kozen we een overnachting voor u.
Motorroute ca 150 km.


foto motour motorreizen, kust Pembroke zuidwest Wales

Dag 6: Pembroke Coast - Aberaeron

Deze dag staat in het teken van het verkennen van de Pembroke Coast. We houden een westelijke koers om de kustweg te volgen. Vergeet vooral niet zo af en toe af te stappen en te genieten van het uitzicht in gebied dat bekend als het Pembrokeshire National Park

Een prachtig bewaard natuurgebied met hoge kliffen, kleine zandstrandjes en een vaak woeste zee met meterhoge golven. (bekend bij de zee surfers) Waar je tal van leuke plaatsjes vindt met veelal een haventje en een prachtig uitzicht over de kuststrook.

We hebben een overnachting voor u uitgezocht aan deze kust in het klassieke Aberaeon of Aberystwyth.
Motorroute ca 175 km.


foto motour motorvakanties, Aberaereon badplaats kust Wales

Dag 7: Aberaeron - Snowdonia National Park

Na een stevig Engels ontbijt bent u vast en zeker klaar voor het volgende traject naar het noorden van Wales. We verlaten hierbij de kust. Via deze dagrit maakt u kennis met de kern van Wales en het Snowdonia National Park. Dit is een bergachtig gebied met afwisselend cultuurlandschap, ongerepte natuur, bossen, hoogvlakten en rivier dalen. Het park heeft een omvang van maar liefst 2170 km². En is genoemd naar de Snowdon (Yr Wyddfa in Welsh), met 1085 meter de hoogste berg in Wales.

Het is een motorrit door een rustige omgeving met zo af en toe een marktplaatsje op de route. Grote steden ontbreken hier totaal. We rijden over oude county wegen die veelal de rivieren volgen, zodat het aan bochtenwerk niet zal ontbreken. Optimale omstandigheden dus, voor een geslaagde motorvakantie.


foto motour motorvakantie, pass in het Snowdonia National Park Wales

Op het laatste stuk van deze motorpas rijden we een extra slinger over de indrukwekkende Llanberis Pass om via de Pen Y Van Pass weer op de provinciale weg uit te komen. We rijden zo dwars door het Snowdon bergrug.

De overnachting is gekozen in het bekende toeristenplaatsje Betws-y-Coed of omgeving.
Motorroute ca 190 km.


foto motour motorreizen, landschap langs route in Walestour

Dag 8: Betws-y-Coed- Cotswolds

Maar om dit uit te vinden hebben we nog een pittige tocht over tal van slingerwegen door het prachtige natuurpark Snowdonia voor de boeg. Stap zo af en toe even af om te genieten van het unieke natuurschoon met talloze watervallen.

Tot slot maakt de natuur op deze motortocht langzamerhand plaats voor agrarisch cultuurlandschap en krijgen de door stenen muren en hagen omgeven weilanden en akkers de overhand. Verspreid liggen eeuwenoude boerderijen. Een prachtig landschap om met de motor door heen te rijden. We steken de grens over en komen weer in het karakteristieke Engelse landschap dat we zo goed kennen van de heenweg toen we uitgebreid "the Cotswolds" hebben doorkruist. Overnachting Cotswold regio.
Motorroute ca. 230 km.


foto motour motorvakanties, authentieke inn Engeland


Dag 9: Cotswolds - Harwich

De omgeving is ook op deze laatste toerdag op en top Engels. We nemen de doorgaande wegen. We weer de oude vakwerk huizen in Tudor stijl tegen en hebben sommige dorpjes hierdoor een middeleeuws karakter. En natuurlijk allemaal een eeuwenoud kerkje.

U moet zeker op deze laatste motor toerdag in Engeland nog eens een echte pub-lunch gebruiken. U komt op de route volop traditionele Pubs tegen.

In Harwich heeft u wellicht, net als wij, nog even tijd om de (oud) Harwich Harbour te bezoeken. Want de boot vertrekt pas in de avond. Aan het oude haventje ligt ook een prima restaurant, om uw motorvakantie gezellig af te sluiten. Dan wordt het tijd om in te schepen. U kunt uw ferry vanuit het oude gedeelte van Harwich zien liggen en de weg er naar toe is maar een paar minuten. We wensen u een goede overvaart.
Motorroute ca. 300 km.


foto motour motorvakanties stadje in Engeland

Dag 10 Hoek van Holland – naar huis

Ongetwijfeld kunt u terugkijken op een avontuurlijke en geslaagde motorvakantie, die u uitgebreid liet kennismaken met Engeland, the Cotswolds en Wales. U kunt het laatste deel van de dag lekker relaxend doorbrengen op de ferry dat qua voorzieningen en luxe niet onderdoet voor een cruiseschip.


Uitbreiding van uw motorvakantie Cotswolds en Wales


rustdag tijdens motorreis schotland

Rustdag(en)

Het kan zijn dat u of uw reisgenoten behoefte hebben aan één of meerdere rustdagen tijdens de motorvakantie. Iedereen heeft zijn eigen tempo en uithoudingsvermogen nietwaar?

Daarom bieden we bij iedere reis de mogelijkheid om van te voren één of meerdere " rustdag(en)" in te bouwen op een bestaand overnachtingsadres. Of u deze ook daadwerkelijk gebruikt om uit te rusten of anderszins een leuke dag doorbrengt, is natuurlijk ieders eigen voorkeur. Er zijn in de verschillende regio’s vaak mogelijkheden om te wandelen of een kasteel, pub, dorpje of stad te bezoeken. Uw gastheer en gastvrouw hebben altijd de nodige tips om er een leuke vakantiedag van te maken.

Rustdagen moeten bij het boeken van de reis worden doorgegeven en kunnen tijdens de reis niet meer worden gewijzigd of verplaatst.

Iedere rustdag omvat één extra overnachting met ontbijt.

Uitbreiding van uw motorvakantie Cotswolds en Wales


extra Caernarfon Wales motordagtocht foto motour motorvakanties

Extra dagtour Caernarfon

Een prachtige gelegenheid om uw motorvakantie in deze mooie landstreek te verlengen. Met een extra overnachting met ontbijt in Betws y Coed

Via de beroemde Pass of Llanberis loopt onze motorroute lange tijd door het Snowdonia National Park. Een bergachtig gebied met een omvang van ongeveer 2170 km². Het park is genoemd naar de Snowdon, met 1085 meter de hoogste berg in Wales. We rijden hier langs. De bergtop kan al wandelend bereikt worden maar ook met een treintje vanuit Llanberis Station. Het gebied staat bekend om de spectaculaire natuur en is populair bij Engelse toeristen.

De motorroute van dit uitstapje loopt ook via Caernarfon met zijn immense kasteel. Caernarfon Castle werd gebouwd door Koning Edward I na zijn verovering van Gwynedd (Wales) in 1283. Het kasteel dankt zijn bekendheid aan zijn functie als koninklijk paleis. In 1969 kroonde koningin Elisabeth II haar zoon Charles op het binnenplein tot ‘Prins of Wales’. Het kasteel staat op de wereld erfgoedlijst van Unesco.

Deze dagtour biedt zowel een spectaculair landschap. We rmaken een rondje om de "the Snowdon". Als ook een een stukje "sight seeing" rond en in het kasteel en door het oude stadje.

Uitbreiding van uw motorvakantie Cotswolds en Wales


extra oxford motortour foto motour motorreizen

Extra bezoek aan Oxford

U kunt in deze motorvakantie een bezoek brengen aan de oudste universiteitstad van Groot-Brittannië Oxford. Oxford wordt ook wel de "stad der dromerige spitsen" genoemd vanwege de harmonische architectuur van de vele universiteit gebouwen.

Daarnaast kan men er prima een sightseeing tour maken. Er is hierbij volop keuze, wat denkt u van een rondje langs alle locaties uit de BBC serie Inspector Morse.

Oxford heeft een gezellig compact centrum en een bijzonder sfeervolle overdekte markt.

U onderneemt uw dagje Oxford uit de overnachtingplaats Painswick, aan het begin van uw motorvakantie.