Motorreis 11 dagen Zuid-Engeland, Cornwall, Cotswolds

Kaart motorroute rondreis Zuid-Engeland, Cornwall, Cotswolds

Motorrondreis ENG1

Routekaart motorvakantie Zuid-Engeland, 
Cornwall, Cotswolds

Highlights


Rye
Battle Abbey
Brighton
Salisbury
Stonehenge
Schaftesbury Gold Hill
Engelse Rivièra / Lyme Regis
Dartmoor
Kingsend
Looe
Polperro
Charlestown,
Mevagissey
Porthleven


Lizard Point
St Michiel Mount
Mousehole
Lands End
St Just mine
Cape Cornwall
Carn Galver Mine
Zennor
St.Ives
Hells Mouth
Portreath
Perranporth
Padstow


Port Isaac
Tintagel King Arthur
Boscastle
Bude
Exmoor
Clovelly
Woolcombe
Infracombe
Valley of the Rocks
Glastonbury
Wells
Cotswolds
Oxford


Inclusief bij deze motorreis naar Engeland, Cornwall en Cotswolds zijn:


Reissom motorreis inclusief ferry

seizoen 2024

Vertrek kies eigen datum
mei, juni, juli en augustus Prijs p.p. 1465,- euro
april, september: Prijs p.p. 1435,- euro


Deze reis start en eindigt in Duinkerken.Kingsand Cornwall Kingsand Cornwall

Motorreis door de mooiste gebieden van Zuid-Engeland, Cornwall en the Cotswolds.

Je maakt kennis met de highlights van Zuid-Engeland zoals de oude badplaatsen Brighton en Eastbourne, met de Kathedraalstad Salisbury, Stonehenge en de woeste natuur van het Dartmoor.

Met als "kers op de taart" Cornwall. Met de wilde natuur van de Moors (hoogveengebieden met heide), torenhoge kliffen langs de kust (zoals het bekende Lands-End), afgewisseld met schitterende surf stranden.

Cornwall was lang een goed bewaard geheim van de Engelsen.

Op het tweede gedeelte van de reis verleggen we de koers naar de westkust van Cornwall en Devon, met schitterende surfstranden en gezellige badplaatsen en vissersdorpjes.

En reizen via het Exmoor en het graafschap Sommerset met de bekende plaatsen Wells en Bath, naar het oer-Engelse Cotswolds gebied en Oxford.

De afwisseling van een groot aantal county's (graafschappen) en heel veel highlights om te bekijken, maakt deze reis tot een topper voor nieuwe en meer ervaren "Engelandvaarders"

Door de vele toeristische highlights is deze motorreis ook als autovakantie een aanrader.


White Cliffs of Dover, Kent

Beschrijving 11 daagse motorvakantie Zuid-Engeland, Cornwall, Cotswolds van dag tot dag

DAG 1: Na de ferry overtocht en aankomst in Dover verkennen we kort het landelijke Kent

Met waarschijnlijk al een behoorlijke aanlooproute naar de Ferry achter de rug; hebben we de route op deze eerste reisdag na aankomst in Dover, kort gehouden.

We blijven op deze aankomstdag in Engeland op de eerste dag in het graafschap Kent en kiezen daar ook de eerste overnachting.

Lekker genieten dus van het mooie landschap en even wennen aan het "linksrijden"

Motorroute ca. 55 km.


Eastbourne pier, East Sussex

DAG 2: Langs Eastbourne en Brighton, over landelijke wegen naar de sfeervolle kathedraalstad Salisbury

Deze dag rijden we langs de bekende zuidkust van Engeland. En doen de karakteristieke badplaatsen ("grand old lady's" ) Eastbourne en Brighton aan.

Hierna rijden we wat meer landinwaarts en komen in het landelijke graafschap West Sussex. Onderweg leuke marktplaatsjes waaronder het bekende "antiekstadje" Petworth.

Om na een heerlijk dagje genieten van het Engelse landschap, in de kathedraalstad Salisbury in het graafschap Wiltshire te belanden.

In deze stad of omgeving is ook de tweede overnachting gepland.

Motorroute ca. 240 km.


Stonehenge, Wiltshire

DAG 3: Via Stonehenge en het beroemde straatje van Schaftesbury "Gold Hill" naar de Jurassic Coast

Vandaag rijden we eerst naar het bekende prehistorische monument "Stonehenge". De wereld beroemde steencirkel met immense staande stenen en poorten gelegen op de hoogvlakte van de Salisbury Plains.

Daarna rijden we verder in westelijke richting een stuk over de Salisbury Plains. Dit immense vrijwel boomloze kale krijtmasief en hoogvlakte van ruim 700 km2 in het graafschap Wiltshire zal zeker indruk maken.

We doen Schaftesbury in Dorset aan, dat bekend is van een klein steil straatje "Gold Hill". Als je boven aan het straatje staat, zul je het onmiddellijk herkennen. Het is één van de meest gefotografeerde straatjes van Engeland met een prachtig panorama op de omgeving op de achtergrond.

We blijven nog even in het graafschap Dorset. Het volgende doel is de Jurassic Coast. Met de badplaats Lym Regis en het zeer kleine verscholen vissersplaatsje Beer. De Jurassic Coast is bekend door de vondst van de vele fossielen.

Overnachting aan deze kust.

Motorroute ca. 171km.


Polperro, Cornwall

DAG 4: Door de heidegebieden van het Dartmoor naar de mooie pittoreske Zuidkust van Cornwall

Op deze route dag naast het indrukwekkende heidegebieden van het Dartmoor, mooie wegen en weggetjes langs de kust.

Met uitstapjes naar de prachtige authentieke vissersdorpjes Kingsand, Looe en Polperro. Die het stuk voor stuk verdienen om er langere tijd rond te struinen.

Langs de kust zijn vaak mooie, goed verscholen strandjes te vinden.

Overnachting aan de zuidkust van Cornwall.

Motorroute ca. 169 km.

TIP: Een prima plek om een dag extra te boeken voor meer sightseeing.


Lizard Point, Cornwall

DAG 5: Authentieke vissersdorpjes Charlestown, Mevagissey, Porthleven en the Cliffs of Lizard Point verkennen

We blijven nog een dagje toeren langs de pittoreske zuidkust van Cornwall met de sfeervolle vissersdorpjes Charlestown, Mevagissey en Porthleven om te verkennen. Met als toetje de Ciffs of Lizard Point. Dit is het meest zuidelijke punt van Groot Brittannië. Rij wel zo ver mogelijk door tot de parkeerplaats bij de vuurtoren en parkeer niet in het dorp. Want dan ben je een paar uur kwijt aan een fixe wandeling.


Charlestown, Cornwall

In Charlestown vind je de authentieke oude schepen die in de populaire tv serie Poldark zijn gebruikt. Je kunt er leuk eten aan de haven.

Overnachting in Porthleven of omgeving. Niet teveel kilometers dus. Maar dat lijkt ons in verband met de vaak smalle wegen en zoveel te zien onderweg, de goede balans.

Motorroute ca. 121 km.

TIP: Een prima plek om een dag extra te boeken voor meer sightseeing


Lands End, Cornwall

DAG 6: Naar de legendarische Zuid-Westkust van Cornwall, St Michiels Mount, Mousehole, Lands End en St Ives

Opnieuw een tourdag vol leuke en interessante plekken.

Als eerste kun je genieten van het uitzicht op het klooster St. Michiel. De contouren van het op een eiland gelegen klooster, lijken als twee druppels water op Mont St Michel in Normandië.

Via het haventje van Mousehole rijden we naar het legendarische Lands End. Letterlijk het meest westelijke uiteinde van Groot Brittannië.

Van Lands End to John O'Groats (Schotland) is een befaamde uitdrukking in het Engels. Velen hebben het dan ook als sportieve uitdaging gezien om de afstand tussen beide buitenposten van Groot Brittannië bijvoorbeeld al fietsend of lopend of met motorfiets of sportwagen af te leggen. Boek bij Motour de 11 daagse Schotland reis en je bent één van hen die beide punten hebben bezocht.


St Ives, Cornwall

We rijden over de prachtige kustweg van Lands-end naar St Ives. En komen langs interessante punten als de St Just mine, Cape Cornwall, the Cam Calver Mine en Zennor. Het gebied is heel bekend van de koper en tin mijnen. Koper, Tin en ook zilver worden al sinds de Romeinse tijd gewonnen. En bereikten een hoogtepunt met de industriële revolutie. De mijnen zijn inmiddels allemaal gesloten, maar er staan nog tal van oude machinekamers en liftgebouwen in het landschap. In St Just is een mijnmuseum.

Neem vooral ook even tijd om St Ives te verkennen. Een juweeltje van een vakantie bestemming. Het haventje en de goudgele stranden zorgen voor een mediterrane sfeer.

Overnachting even verder aan de St Ives bay.

Motorroute ca. 134 km.

Opnieuw geldt ook deze dag minder kilometers, meer te sturen en te bekijken.


Padstow, Cornwall

DAG 7: Via de Westkust langs de steile kliffen van Hells Mouth, de brede surfstranden van Porthtowan en Perranporth, sfeervolle visserplaatsjes Padstow en St Isaac en het kasteel van Arthur

Onderweg bieden de pittoreske vissersplaatsjes Padstow en St Isaac eventueel gelegenheid voor een tussenstop.

We rijden langs het plaatsje Tintagel met de beroemde ruine van het kasteel uit de koning Arthur legende.

Langs opnieuw kleine weggetjes rijden we door de steile vallei bij dorpje Boscastle en komen vervolgens in de laatste bestemming in het graafschap Cornwall, Bude.

Overnachting in Bude of omgeving.

Motorroute ca. 141 km.


omgeving Woolcombe, Devon

DAG 8: Langs steile wegen, het vissersdorp Clovelly en de ruige Noord-Westkust van Devon naar het Exmoor

Via het vissersdorp Covelly, de ruige kust en mooie stranden bij Woolcombe, Mortehoe belanden we aan de Noordkant van het grote schiereiland, die Cornwall en Devon gezamenlijk vormen.


Valley of the Rocks, Exmoor Devon

Bij Infracombe doen we de Valley of de Rocks even aan. Het is alleszins de moeite waard om hier op het parkeerplaatsje even af te stappen en het kustpad op te zoeken. Je staat dan oog in oog met één van de meest ruige gedeelten van de kustlijn van Engeland.

We rijden met een extra bochtje dwars door het Exmoor naar het kustplaatsje Watchet.

Onze koers is inmiddels oostelijk, dat betekent dat we in feite aan de terugweg van deze reis zijn begonnen. Tijd om aan deze kust een overnachting te plannen.

Motorroute ca. 167 km.


Glastonbury, Sommerset

DAG 9: Via het hippe Glastonbury, het kathedraal stadje Wells en de antieke bronnenbadplaats Bath naar de oer-Engelse Cotswolds gebied

Zoals beloofd, is deze motorreis tot de laatste kilometer afwisselend en interessant.

We gaan met de bocht van de Baai van Bristol (Bristol Channel) wat meer noordelijk en komen via het graafschap Sommerse in het hart van Engeland.

De invloed van de oceaan valt hier weg en het landschap is milder van karakter.

Via het hippe Glastonbury (bekend van z'n legendarische popfestivals), het ministadje Wells (met een immense kathedraal) en de oude Romeinse Spa Bath, rijden we naar de oer-Engelse Cotswolds (omgeving Oxford).

Er is morgen een speciale dagroute beschikbaar om the Cotswolds te ontdekken.

Overnachting in the Cotswolds/Oxford regio.

Motorroute ca. 202 km.


Cotswolds

DAG 10: Dagtour Cotswolds, dit cultuurgebied ligt op een heuvelrug met frisse groene dalen, afgewisseld met bossen en eeuwenoude dorpen en stadjes

We hebben voor u een motorroute uitgezet die je volop laat kennismaken met de romantische sfeer uit vervlogen dagen die deze landstreek kenmerkt.

De Cotswolds motortour gaat door de meest sfeervolle en bekende plaatsjes in dit "op en top" Engeland.

The Cotswolds is het grootste aaneengesloten gebied van buitengewoon natuurlijke schoonheid in Groot Brittannië. Of zoals de Engelsen het zelf zo treffend uitdrukken:"outstanding natural beauty".

Het cultuurgebied bestaat uit een heuvelrug met frisse groene dalen, afgewisseld met bossen en eeuwenoude dorpen en stadjes. Zoals Stow on the Wold, Burford, en Bourton on the water. Die ooit zijn ontstaan door de bloeiende wolhandel in dit gebied. Hier vind je de dromerige cottages met rieten dak en de middeleeuwse vakwerkhuizen. Je kunt er tuinen bekijken of even een oud kerkje binnenlopen. Dat inclusief antiek kerkhof zo uit een Engelse tv-serie lijkt te zijn gestapt.

Op je motorroute vind je verder tearooms met de gehele dag fresh clotted cream. Wie trek heeft in wat pittigers kan even afstappen bij één van de authentieke pubs die met zorg in de oude stijl worden gehouden.

's Avonds keer je weer terug in je B and B of hotel en kunt je de dag sfeervol afsluiten in één van de eeuwenoude traditionele Pubs in de Cotswold/Oxford regio.

Overnachting dezelfde als de vorige nacht.

Motorroute ca. 80 km.

TIP: Dit is een prima gelegenheid om na deze dag (de Cotswoldstour) nog een dag extra te boeken voor wat sightseeing in de monumentale universiteitsstad Oxford.


Sfeervol midden Engeland

DAG 11: Vanuit Oxford naar de Ferry in Dover

De toeromgeving is deze laatste reisdag wat anders. Geen toerdag maar meer een verplaatsingsdag. Tussen de omgeving van Oxford en Dover ligt nu eenmaal de wereldstad Londen.

De meeste routeplanners geven een route zowel noordelijk als zuidelijk van London aan. Maar altijd begint rond Londen een labyrint van wegen. Het is daarom niet handig om vanuit Motour een vaste route aan te leveren.

De ervaring leert dat het handiger en veiliger is om vanuit je eigen GPS device de route naar Dover te maken. Zo kan je Gps sneller een alternatieve route berekenen als je in de hectiek van het verkeer eens een afslag mocht missen.

We hebben met de afvaarttijd naar Duinkerken rekening gehouden met de aanrijroute vanuit de Oxford regio. Toch zal het gezien de reisafstand in Engeland en/of het vasteland; niet mogelijk zijn nog dezelfde dag de woonplaats te bereiken. We kunnen een extra dag voor je boeken in de Dover regio of in de regio Duinkerken. Zodat ook het laatste deel van je motorvakantie een ontspannen karakter houdt. We wensen je een goede overvaart.

Motorroute ca. 240 - 300 km. Afhankelijk van de gekozen route.


oversteek Duinkerken - Dover


Uitbreiding van uw motorvakantie Zuid-Engeland


 Rustdag motorvakantie onze BMW motorfietsen

Rustdag(en)

Iedere rustdag omvat één extra overnachting met ontbijt.