Motorvakantie Ierland 12 dagen

Motorroute kaart Ierlandreis via Engeland/Wales

Rondreis

Routekaart motorvakantie 14 dagen Ierland


Highlights motorreis Ierland via Engeland/Wales

Ierland:
Volksmuziek live optredens
gezellige authentieke Pubs
Copper coast
Ring of Kerry
Ciffs of Moher
Ring of Beara
Healy Pass
Dingle
Kenmare
Kinsale
Doolin
the Burren
Killarney
Dublin

Wales :
National Park Brecon Beacons
Pembrokeshire Coast National Park
Tenby
Pembroke
Snowdonia National Park
the Snowdon

England:
Oxford
the Cotswolds


Inclusief bij deze 12 daagse motorreis naar Ierland zijn:

-11 overnachtingen Bed and Breakfast met eigen douche en toilet op basis van 2 personen per kamer en full English breakfast
-Parkeren privé terrein. (bij voorkeur en indien mogelijk)
-Roadbook op papier (één set per boeking) en op usb-stick
-GPS-bestanden op usb stick
-Wegenkaarten (één set per boeking)


Vertrek kies eigen datum april t/m september:
Prijs p.p. 1232,- euro


Hoe regel je de ferry overtocht.

De bootreis is exclusief. We boeken graag een perfect aansluitende ferry overtocht voor je. Geef dit even aan op het boekingsformulier en je ontvangt van ons een prijsopgaaf van jouw bijpassende bootreis inclusief motor of auto.


Maak maatwerk van je motorvakantie

Belangrijk bij iedere motorreis

Standing stones Ierland

Ontdek nu Ierland met de eigen motorfiets. Naar "the Mystical South West"

Je reist door drie verschillende landschappen en culturen. Via een uitgekiende aanlooproute door midden Engeland en Wales naar het echte Ierland met als topper de mystieke westkust.

Ook liefhebbers van de traditionele Ierse volksmuziek kunnen genieten van live optredens in de gezellige pubs. Dit is ook de plek bij uitstek om 's avonds wat te eten en een pint te pakken na een heerlijk dagje toeren.

We kozen in west Ierland veelal rustige wegen. Met onderweg twee verschillende nationale parken met veel rust en een prachtige natuur. Het Killarney National Park, The Burren National Park.

Deze reis is de optimale mogelijkheid om Ierland te verkennen en tegelijkertijd uitgebreid kennis te maken met Wales en midden-Engeland. En wel zelfstandig reizend op de eigen motorfiets.

Motorreis Ierland 12 dagen van dag tot dag


Motorreis Cotswolds

Dag 1: Harwich - Cotswolds

We hebben de ringwegen rond London vermeden en koersen daarom een stukje noordelijker. Waar mogelijk zoeken we een landelijke route. Zo komt u langzamerhand in de Engelse sfeer.
Via Oxford (leuke stad om even af te stappen) komen we in het Cotswolds gebied. Dit wordt algemeen beschouwd als het meest authentieke deel van Engeland. We hebben we een overnachting voor u gereserveerd in Painswick/Gloucester of omgeving.
GPS-Motorroute ca. 300 km.


Motorvakantie Oxford

Dag 2: Cotswolds - Pembroke

Door het prachtige Wales naar de kust. Vanuit onze Bed and Breakfast gaat de motorreis dwars door Wales. De rit leidt door het prachtige nationaal park Brecon Beacons; een landschap van heuvels, heide, watervallen, leuke dorpjes en bergen. Leuke plaatsjes om even af te stappen zijn: het marktstadje Abergavenny (zeer bekend bij wandelaars) en Brecon. Vlak voor Brecon heeft u een mooi gezicht op de Pen y Fan, met 886 meter één van de hoogste pieken in de omgeving.
In de na-middag komt u aan in Pembroke. We hebben in dit stadje of directe omgeving een overnachting gereserveerd. Dit plaatsje ligt in het Pembrokeshire National Park. Een prachtige kust met afwisselend stranden en kliffen.
GPS-Motorroute ca. 295 km.


Motorradtour Irland

Dag 3: Pembroke-Fisquard-Rosslare

Voor vandaag hebben we de overtocht naar Ierland gepland. De Ferry vertrekt voor in de middag, zodat we nog wat tijd over hebben om een stukje van de Pembroke Coast te verkennen. En te genieten van de afwisselende kustlijn van kliffen en zandstranden. Stapt u vooral zo af en toe aan de kust even af om van de prachtige vergezichten te genieten. Na de Ferry overtocht van een paar uur, aankomst in de namiddag en overnachting in Rosslare of omgeving. Het traject van de ferry naar uw B and B hebben we daarom kort gehouden. 
GPS Motorroute ca. 79 km.


Dag 4: Rosslare - Kinsale

We toeren door een typies Iers landschap richting de West kust. Je vindt heuvel en vlakke stukken met groene weiden, ruige kusten en oude kastelen.

Na de mooie oude havenplaats Waterford rijden voor een groot deel langs de prachtige Copper Coast, Met z'n prachtige ruige natuur en een aantal leuke haventjes en badplaatsen. Bovendien komen we langs Ardmore met één van de mooiste Round towers van Ierland. We overnachten in het prachtige havenstadje Kinsale of omgeving. Dat naast een naam op culinair gebied, bekend is om z'n vel gekleurde huizen en gezellige sfeer.
GPS-Motorroute ca. 240 km.


groen Ierland landschap onderweg motorvakantie

Dag 5: Kinsale - Kenmare

We rijden vandaag via uiterste zuidwestpunt van Ierland dicht langs de prachtige kust naar Kenmare. En hebben een aantal fraaie uitkijkpunten voor jullie in de route opgenomen.

We hebben in het leuke plaatsje Kenmare of omgeving, met veel pubs en hotels ,een overnachting voor u gereserveerd. Dit is in de komende dagen uw uitvalsbasis voor een avontuurlijke dagtour over de schiereiland Iveragh (Ring of Kerry).

Vanuit de overnachtingsplaats Kenmare kun je nog een extra dagtour boeken over het prachtige schiereiland Beara. Voor de liefhebbers van rust en ruimte en het rijden van een avontuurlijke bergpas (zie meer info onder aan deze pagina)

's Avonds is het heerlijk relaxen in één van de traditionele pubs. De kans is groot dat je in Kenmare van live folk music kunt genieten.
GPS-Motorroute ca. 187 km.

Dag 6: Rondrit Ring of Kerry

We starten onze motordagtocht vanuit Kenmare, de GPS route loopt via een prachtige weg door het Killarney National park. Met onderweg een paar prachtige uitkijkpunten.

We rijden het bekende schiereiland Iveragh op en starten onze Ring of Kerry. Ook hier treft u de ruige en verlaten sfeer van de westkust. U rijdt door een indrukwekkend landschap, prachtige stranden, oude kloosters, ruige rotsformaties. S'avonds kunt u weer lekker onder het genot van een pint, live genieten van Ierse volksmuziek in Kenmare.
GPS-Motorroute ca 170 km.


Ring of Kerry tijdens motorreis Ierland

Dag 7: Kenmare - Dingle

Vandaag geen rondrit maar een mooie tocht over het schiereiland Dingle. Dit schiereiland ( In het Iers: Corca Dhuibhne) is het meest noordelijk gelegen schiereiland aan de zuid westkust. We hebben vandaag totaal zo'n 160 kilometer interessante motorroute voor de boeg.

We vertrekken uit het gezellige Kenmare met enige weemoed, maar het einddoel Dingle van onze motortocht vandaag maakt veel goed. De motorroute loopt door het Killarney National Park. De indrukwekkende bergketen van de Mangerton Mountains ligt binnen het National Park. Vooral bij het Upperlake heeft u een prachtig uitzicht over dit gebied. Het stadje Killarney is een gezellig toeristenstadje.

Op het schiereiland heb je een mooi uitzicht op de scherpe bergen van de Slieve Mish Mountains direct als je het schiereiland opkomt. We rijden via de noordkant het eiland op via het plaatsje Tralee. Om zo via de 456 meter hoge enerverende en smalle Connor Pass naar de zuidkust af te dalen.

De grootste plaats op het schiereiland is Dingle. Van oorsprong is Dingle een klein vissersdorp. Dolfijnen zijn ook hier voor de kust een bezienswaardigheid. We reserveren een overnachting in Dingle of omgeving.
GPS-Motorroute ca 140 km.


 omgeving Kinsale op motorreis Ierland

Dag 8: Dingle - Doolin

Naar de bron van de Ierse volksmuziek. Dat is namelijk het gehucht Doolin aan de eenzame westkust. Dit kleine vissersdorpje staat bij insiders bekend als de bakermat van de Irish Folk Music.

Ook vandaag weer een mooie gps motorroute over merendeel kleinere wegen langs de westkust in noordelijke richting. Via het marktplaatsje Tralee (20 000 inwoners) de hoofdstad van de county Kerry komen we bij Ballybunion aan de kust. Een leuk badplaatsje met (surf)strand en mooie omgeving. We nemen vervolgen de veerpont en komen in het graafschap Clare.

De motorroute loopt vervolgens langs een wereld attractie, The Cliffs of Moher. Even afstappen en de cliffs beklimmen. En u heeft een fantastisch uitzicht.


Cliffs of Moher West Ierland motorvakantie

Overnachting even verderop in Doolin of omgeving. We bezochten Doolin meerdere keren op onze motorreizen. En konden telkens genieten van live Irish Folk Music in één van de sfeervolle pubs. Ook de lunches en warme pubmeals zijn hier prima van kwaliteit. Volg the Fisher Street en je komt bij het ferry haventje waar ook boottochten kunt boeken. En waar je kunt genieten van een onvergetelijk uitzicht op de oceaan. Tip: Wellicht een idee om hier op uw motorvakantie een extra (rust)dag in te plannen.
GPS-Motorroute ca. 165 km.


Doolin Live-Volksmuziek tijdens Ierland motorvakantie

Dag 9: Doolin - Dublin

We rijden vandaag naar de oostkust van Ierland om een nachtje in Dublin door te brengen.

Maar eerst maken we nog een bochtje langs de prachtige Atlantische westkust. Door een prachtig natuurgebied dat the Burren wordt genoemd. Kilometers ongerepte natuur. Voorlopig is dit het laatste stukje ruige westkust want de planning zet ons op een koers naar het oosten.

De motorroute loopt grotendeels over de provinciale weg. Wie wat meer haast wil maken kan natuurlijk altijd een stukje voor de ernaast gelegen autoweg kiezen.
GPS-Motorroute ca. 275 km.

Wellicht leuk om s'avonds de stad Dublin te verkennen. Een leuke stad. Niet zo massaal en groot als de meeste Europese hoofdsteden. Met bovendien een sfeervol en redelijk compact centrum. Waar je goed uit kunt gaan. Wie Dublin wat meer tijd wil geven kan hier een dagje bijboeken. Zie de info hierover verder op deze pagina.


stadscentrum Dublin Motorreis Ierland

Dag 10: Dublin - Holyhead (Wales)

De Overtocht naar Wales. Deze ochtend in Dublin doen we het rustig aan en pakken de middagboot naar Holyhead in Wales. Wellicht heeft u zin om nog even de stad in te gaan voor een laatste souvenir.

Aangekomen in Wales hebben we in Holyhead of omgeving op het schiereiland Anglesey een Bed en Breakfast voor u gereserveerd.
GPS-Motorroute nihil.


Crofters House motorvakantie Ierland

Dag 11: Holyhead - Cotswolds

De route gaat het eerste stukje door Wales. Komend vanuit Holyhead ziet u de bergtoppen van het Snowdonia National park voor u opdoemen. Even later rijdt u door dit bergachtige landschap door hooggelegen moorgebieden en schitterende valleien. We komen langs de bekendste berg in deze omgeving Mount Snowdon, met 1085 meter de hoogste berg van Wales. Stap zo af en toe even af om te genieten van de vergezichten in dit unieke natuurschoon met talloze watervallen.

We verlaten Wales en langzamerhand zien we meer weilanden in een mooi glooiende landelijke omgeving. We passeren de grens met Engeland en rijden letterlijk een ander land met een andere cultuur binnen.

We overnachten weer aan de rand van het Cotwoldgebied in een zeer Engelse omgeving.
GPS-Motorroute ca. 290 km.


Waterval Cotswold-Wales Motortour

Dag 12: Cotswolds - Harwich

We rijden vandaag door Engeland. We proberen ook in deze laatste vakantie route nog zoveel mogelijk Engelse sfeer te leggen. Door naast de doorgaande wegen ook zo af en toe een uitstapje te maken naar een echt Engels dorpje. Wellicht een gelegenheid voor de voorlopig laatste Pub-lunch.

In Harwich hebben we de nachtboot naar Nederland voor u gereserveerd. Zodat u 's avonds nog even gezellig na kunt kletsen bij voorlopig een laatste pint ale of guinness. Bij tijdig vertrek zit u redelijk ruim in de tijd want de nachtboot vertrekt pas in de avond om 23.30 uur. Wel tijdig inchecken en opstellen natuurlijk. Vanaf 90 min. tot uiterlijk 1 uur voor vertrek.
GPS-Motorroute ca. 310 km.


 Motorvakantie dwars door Engeland naar Ierland

Uitbreiding van uw motorvakantie Ierland


 Rustdag motorvakantie foto tweemaal BMW

Rustdag

Het kan zijn dat u of uw reisgenoten één of meerdere rustdagen willen inplannen tijdens de motorvakantie. Iedereen heeft zijn eigen tempo en uithoudingsvermogen nietwaar?

Daarom bieden we bij iedere reis de mogelijkheid om van te voren één of meerdere " rustdag(en)" in te bouwen op een bestaande overnachtingplaats.
Of u deze ook daadwerkelijk gebruikt om uit te rusten of anderszins een leuke dag doorbrengt, is natuurlijk ieders eigen voorkeur. Er zijn in de verschillende regio’s vaak mogelijkheden om te wandelen of een kasteel, pub of dorpje te bezoeken. Uw gastheer en -dame hebben altijd de nodige tips om er een leuke dag van te maken.

Rustdagen moeten bij het boeken van de reis worden doorgegeven en kunnen tijdens de reis niet meer worden gewijzigd of verplaatst.
Iedere rustdag omvat één extra overnachting met ontbijt.

Uitbreiding van uw motorvakantie Ierland


 Dublin extra dag tijdens motorvakantie motour

Dublin

Een prima uitbreiding van uw motorvakantie in Ierland.
Dublin is een bruisende- maar ook gemoedelijke stad waar u zich snel thuis zult voelen. Het is een stad met weinig hoogbouw en een centrum dat alles te bieden heeft. Kortom, een stad naar de menselijke maat en een prima plek om even bij te komen op uw motorvakantie.

Wellicht heeft u s’ avonds zin om het uitgaansleven te verkennen. Dublin is een hippe stad geworden met opvallend veel jongeren en je ziet hier een combinatie van historie en moderne elementen.

De stad wordt doorsneden door de River Liffey. Leuk om bijvoorbeeld ’s avonds langs te wandelen. Noord en Zuidkant worden verbonden door een aantal monumentale (voetgangers)bruggen met een mooi uitzicht. De rivier komt rechtstreeks uit op de zee. Hier lagen ooit de schepen uit alle delen van de wereld te laden en te lossen.

Het beroemde uitgaanscentrum ligt rond the Temple Bar in the Temple Bar Street. Op de zuidelijke oever. Er is aan deze kant van de rivier ook een groot overdekt winkelcentrum en dit gebied telt ook een aantal chique winkelstraten.
Bij te boeken als een extra overnachting met ontbijt.

Uitbreiding van uw motorvakantie Ierland


 Dublin extra dag tijdens motorvakantie motour

Rondrit Ring of Beara

Vandaag maakt u een dagtour op de motor door het uitgestrekte natuurgebied op het schiereiland Beara in het zuidwesten van Ierland. Hoewel deze route minder bekend is dan de ring of Kerry, is deze minstens zo indrukwekkend en veel rustiger. Vanuit Adrigole leidt de weg door een ruig en open landschap naar de Healy Pass. Een traject dat wel een beetje stuurmanskunst vraagt. Maar een ervaring oplevert die u op deze motorvakantie niet wilt missen. Deze bijzondere bergpas door een doodstil moorgebied heeft een lengte van 13 km.

We rijden verder langs de zuidkust naar Castletownbere naar de uiterste westpunt van het eiland. U vindt hier een prachtig uitzicht en een unieke kabelbaan die naar het voor de kust gelegen eiland Dursey Island loopt en waarmee zelfs auto's worden vervoerd.

Prachtig is ook de weg terug over Cahermore, Ballydonegan Bay, Allihies en Eyeries. Zo zijn in de hoofdstraat van Allihies alle huizen in felle kleuren geschilderd en heeft u een prachtig uitzicht over Ballydonegan Bay.'s Avonds overnacht u weer in Kenmare of omgeving.
GPS Motorroute ca. 150 km.
Bij te boeken als een extra overnachting met ontbijt.