Motorreis Ierland 14 dagen "the Mystical South West"

Motorroute kaart motorrondreis Ierland via Engeland Wales

Motorrondreis IE-1

Routekaart motorvakantie Ierland


Highlights motorreis

Ierland:

Volksmuziek live optredens
gezellige authentieke Pubs
Copper coast
Ring of Kerry
Ciffs of Moher
Ring of Beara
Healy Pass
Dingle
Kenmare
Kinsale
Doolin
the Burren
Killarney
Dublin

Wales:

National Park Brecon Beacons
Pembrokeshire Coast National Park
Tenby
Pembroke
Snowdonia National Park
the Snowdon

Engeland:

Oxford
the Cotswolds


Inclusief bij deze motorreis 14 dagen Ierland the Mystical South West


Reissom motorreis inclusief ferry

seizoen 2024

Vertrek kies eigen datum
mei, juni, juli, augustus: Prijs p.p. 2150,- euro
april, september: Prijs p.p. 2120,- euro

Korting duopassagier 150 euro
Standing stones Ierland

Ontdek nu Ierland met de eigen motorfiets

Je reist tijdens deze prachtige motorreis door drie verschillende landschappen en culturen. Via een uitgekiende motorroute reis je door midden Engeland en Wales naar Ierland. Met als hoogtepunt de mystieke westkust.

Ook liefhebbers van de traditionele Ierse volksmuziek kunnen genieten van live optredens in de gezellige pubs. Dit is ook de plek bij uitstek om 's avonds wat te eten en een pint te pakken na een heerlijk dagje toeren.

We kozen in west Ierland veelal rustige wegen. Met onderweg twee verschillende nationale parken met veel rust en een prachtige natuur. Het Killarney National Park, The Burren National Park.

Deze motorreis is de optimale mogelijkheid om Ierland te verkennen en tegelijkertijd uitgebreid kennis te maken met Wales en midden-Engeland. En wel zelfstandig reizend op de eigen motorfiets.

Uitbreidingsmogelijkheden

Omdat niet iedere motorrijder over evenveel tijd beschikt, kun je deze motorreis uitbreiden met een aantal extra motortoerdagen of rustdagen.

* Extra motortoer "Ring of Beara" over het schiereiland Beara.

* Twee extra motortoerdagen naar Galway en een motordagtocht over het schiereiland Connemara

* Een extra dagje Dublin

* Rustdagen naar keuze waar.

Je vindt meer informatie over de uitbreidingsmogelijkheden onderaan deze pagina.

Uitbreidingen van deze Ierland motorreis kun je aangeven op het boekingsformulier.Beschrijving van de 14 daagse motorreis "Ierland the Mystical South West"

DAG 1: Van je eigen woonplaats naar de nachtboot vanuit Hoek van Holland

Deze motorreis naar Ierland begint op je eigen motorfiets. De hele dag de tijd om naar Hoek van Holland te reizen om daar 's avonds de nachtboot naar Harwich te nemen. 's Avonds gezellig wat drinken in de bar met entertainment om daarna de eigen hut op te zoeken. Om de volgende ochtend uitgerust aan de eerste motortoerdag te beginnen.


Motorreis Cotswolds

DAG 2:Aankomst Harwich en via een landelijke route en Oxford naar the Cotswolds

We hebben de ringwegen rond London vermeden en koersen daarom een stukje noordelijker. Waar mogelijk zoeken we een landelijke route. Zo komt u langzamerhand in de Engelse sfeer.
Via Oxford (leuke stad om even af te stappen) komen we in het Cotswolds gebied. Dit wordt algemeen beschouwd als het meest authentieke deel van Engeland. We hebben we een overnachting voor u gereserveerd in Painswick/Gloucester of omgeving.
GPS-Motorroute ca. 300 km.


Motorvakantie Oxford

DAG 3: Vanuit the Cotswolds door Wales met the Brecon Beacon en Abergevenny naar de Zuid Westkust Pembroke

Door het prachtige Wales naar de kust. Vanuit onze Bed and Breakfast gaat de motorreis dwars door Wales. De rit leidt door het prachtige nationaal park Brecon Beacons; een landschap van heuvels, heide, watervallen, leuke dorpjes en bergen. Leuke plaatsjes om even af te stappen zijn: het marktstadje Abergavenny (zeer bekend bij wandelaars) en Brecon. Vlak voor Brecon heeft u een mooi gezicht op de Pen y Fan, met 886 meter één van de hoogste pieken in de omgeving.
In de na-middag komt u aan in Pembroke. We hebben in dit stadje of directe omgeving een overnachting gereserveerd. Dit plaatsje ligt in het Pembrokeshire National Park. Een prachtige kust met afwisselend stranden en kliffen.
GPS-Motorroute ca. 295 km.


Motorvakantie Ierland

DAG 4: Vanuit Pembroke naar Fisquard voor de overtocht naar Rosslare in Ierland

Voor vandaag hebben we de overtocht naar Ierland gepland. De Ferry vertrekt voor in de middag, zodat we nog wat tijd over hebben om een stukje van de Pembroke Coast te verkennen. En te genieten van de afwisselende kustlijn van kliffen en zandstranden. Stapt u vooral zo af en toe aan de kust even af om van de prachtige vergezichten te genieten. Na de Ferry overtocht van een paar uur, aankomst in de namiddag en overnachting in Rosslare of omgeving. Het traject van de ferry naar uw B and B hebben we daarom kort gehouden. 
GPS Motorroute ca. 79 km.Ferry overtocht Rosslare

DAG 5: Eerste motortoerdag op Ierse bodem, vanuit Rosslare langs the Copper Coast naar het kleurrijke Kinsale

We toeren door een typies Iers landschap richting de West kust. Je vindt heuvel en vlakke stukken met groene weiden, ruige kusten en oude kastelen.

Na de mooie oude havenplaats Waterford rijden voor een groot deel langs de prachtige Copper Coast, Met z'n prachtige ruige natuur en een aantal leuke haventjes en badplaatsen. Bovendien komen we langs Ardmore met één van de mooiste Round towers van Ierland. We overnachten in het prachtige havenstadje Kinsale of omgeving. Dat naast een naam op culinair gebied, bekend is om z'n vel gekleurde huizen en gezellige sfeer.
GPS-Motorroute ca. 240 km.


groen Ierland landschap onderweg motorvakantie

DAG 6: Van Kinsale langs de prachtige Zuid-Westkust naar Kenmare regio

We rijden vandaag via uiterste zuidwestpunt van Ierland dicht langs de prachtige kust naar Kenmare. En hebben een aantal fraaie uitkijkpunten voor jullie in de route opgenomen.

We hebben in het leuke plaatsje Kenmare of omgeving, met veel pubs en hotels, een overnachting voor u gereserveerd. Dit is in de komende dagen uw uitvalsbasis voor een avontuurlijke dagtour over de schiereiland Iveragh (Ring of Kerry).

's Avonds is het heerlijk relaxen in één van de traditionele pubs. De kans is groot dat je in Kenmare van live folk music kunt genieten.
GPS-Motorroute ca. 187 km.


Heide landschap Ierland tijdens motorvakantie

DAG 7: Dagtoer the Ring of Kerry

We starten onze motordagtocht vanuit Kenmare, de GPS route loopt via een prachtige weg door het Killarney National park. Met onderweg een paar prachtige uitkijkpunten.

We rijden het bekende schiereiland Iveragh op en starten onze Ring of Kerry. Ook hier treft u de ruige en verlaten sfeer van de westkust. U rijdt door een indrukwekkend landschap, prachtige stranden, oude kloosters, ruige rotsformaties. S'avonds kunt u weer lekker onder het genot van een pint, live genieten van Ierse volksmuziek in Kenmare.
GPS-Motorroute ca 170 km.


Ring of Kerry tijdens motorreis Ierland

DAG 8: We verlaten Kenmare en rijden via het Killarney National Park en de Connor Pass naar het schiereiland Dingle

Vandaag geen rondrit maar een mooie tocht over het schiereiland Dingle. Dit schiereiland ( In het Iers: Corca Dhuibhne) is het meest noordelijk gelegen schiereiland aan de zuid westkust. We hebben vandaag totaal zo'n 160 kilometer interessante motorroute voor de boeg.

We vertrekken uit het gezellige Kenmare met enige weemoed, maar het einddoel Dingle van onze motortocht vandaag maakt veel goed. De motorroute loopt door het Killarney National Park. De indrukwekkende bergketen van de Mangerton Mountains ligt binnen het National Park. Vooral bij het Upperlake heeft u een prachtig uitzicht over dit gebied. Het stadje Killarney is een gezellig toeristenstadje.

Op het schiereiland heb je een mooi uitzicht op de scherpe bergen van de Slieve Mish Mountains direct als je het schiereiland opkomt. We rijden via de noordkant het eiland op via het plaatsje Tralee. Om zo via de 456 meter hoge enerverende en smalle Connor Pass naar de zuidkust af te dalen.

De grootste plaats op het schiereiland is Dingle. Van oorsprong is Dingle een klein vissersdorp. Dolfijnen zijn ook hier voor de kust een bezienswaardigheid. We reserveren een overnachting in Dingle of omgeving.
GPS-Motorroute ca 140 km.


 omgeving Kinsale op motorreis Ierland

DAG 9: Vanuit Dingle langs de befaamde Westkust met the wereldberoemde Cliffs of Moher naar de bakermat van the Irish Folk Doolin

Naar de bron van de Ierse volksmuziek. Dat is namelijk het gehucht Doolin aan de eenzame westkust. Dit kleine vissersdorpje staat bij insiders bekend als de bakermat van de Irish Folk Music.

Ook vandaag weer een mooie gps motorroute over merendeel kleinere wegen langs de westkust in noordelijke richting. Via het marktplaatsje Tralee (20 000 inwoners) de hoofdstad van de county Kerry komen we bij Ballybunion aan de kust. Een leuk badplaatsje met (surf)strand en mooie omgeving. We nemen vervolgen de veerpont en komen in het graafschap Clare.

De motorroute loopt vervolgens langs een wereld attractie, The Cliffs of Moher. Even afstappen en de cliffs beklimmen. En u heeft een fantastisch uitzicht.


Cliffs of Moher West Ierland motorvakantie

Overnachting even verderop in Doolin of omgeving. We bezochten Doolin meerdere keren op onze motorreizen. En konden telkens genieten van live Irish Folk Music in één van de sfeervolle pubs. Ook de lunches en warme pubmeals zijn hier prima van kwaliteit. Volg the Fisher Street en je komt bij het ferry haventje waar ook boottochten kunt boeken. En waar je kunt genieten van een onvergetelijk uitzicht op de oceaan. Tip: Wellicht een idee om hier op uw motorvakantie een extra (rust)dag in te plannen.
GPS-Motorroute ca. 165 km.


Doolin Live-Volksmuziek tijdens Ierland motorvakantie

DAG 10: Vanuit Doolin rijden we via een toeristische route eerst langs de Atlantische kust door the Burren, vervolgen dwars door Ierland naar Dublin

We rijden vandaag naar de oostkust van Ierland om een nachtje in Dublin door te brengen.

Maar eerst maken we nog een bochtje langs de prachtige Atlantische westkust. Door een prachtig natuurgebied dat the Burren wordt genoemd. Kilometers ongerepte natuur. Voorlopig is dit het laatste stukje ruige westkust want de planning zet ons op een koers naar het oosten.

De motorroute loopt grotendeels over de provinciale weg. Wie wat meer haast wil maken kan natuurlijk altijd een stukje voor de ernaast gelegen autoweg kiezen.
GPS-Motorroute ca. 275 km.

Wellicht leuk om s'avonds de stad Dublin te verkennen. Een leuke stad. Niet zo massaal en groot als de meeste Europese hoofdsteden. Met bovendien een sfeervol en redelijk compact centrum. Waar je goed uit kunt gaan.


stadscentrum Dublin Motorreis Ierland

DAG 11: De volgende dag verlaten we Dublin en steken met de Ferry over naar Holyhead (Wales)

De Overtocht naar Wales. Deze ochtend in Dublin doen we het rustig aan en pakken de middagboot naar Holyhead in Wales. Wellicht heeft u zin om nog even de stad in te gaan voor een laatste souvenir.

Aangekomen in Wales hebben we in Holyhead of omgeving op het schiereiland Anglesey een Bed en Breakfast voor u gereserveerd.
GPS-Motorroute nihil.


Crofters House motorvakantie Ierland

DAG 12:Van het schiereiland Anglesey door het Snowdonia National Park terug naar the Cotswolds

De route gaat het eerste stuk door Wales. Komend vanuit Holyhead ziet u de bergtoppen van het Snowdonia National park voor u opdoemen. Even later rijdt u door dit bergachtige landschap door hooggelegen moorgebieden en schitterende valleien. We komen langs de bekendste berg in deze omgeving Mount Snowdon, met 1085 meter de hoogste berg van Wales. Stap zo af en toe even af om te genieten van de vergezichten in dit unieke natuurschoon met talloze watervallen.

We verlaten Wales en langzamerhand zien we meer weilanden in een mooi glooiende landelijke omgeving. We passeren de grens met Engeland en rijden letterlijk een ander land met een andere cultuur binnen.

We overnachten weer aan de rand van het Cotwoldgebied in een zeer Engelse omgeving.
GPS-Motorroute ca. 290 km.


Waterval Cotswold-Wales Motortour

DAG 13: Eerst nog een stukje romantisch Cotswolds en daarna door Engeland een toeristische route naar Harwich

We rijden vandaag door Engeland. We proberen ook in deze laatste vakantie route nog zoveel mogelijk Engelse sfeer te leggen. Door naast de doorgaande wegen ook zo af en toe een uitstapje te maken naar een echt Engels dorpje. Wellicht een gelegenheid voor de voorlopig laatste Pub-lunch.

In Harwich hebben we de nachtboot naar Nederland voor u gereserveerd. Zodat u 's avonds nog even gezellig na kunt kletsen bij voorlopig een laatste pint ale of guinness. Bij tijdig vertrek zit u redelijk ruim in de tijd want de nachtboot vertrekt pas later in de avond. Wel tijdig inchecken en opstellen natuurlijk. Vanaf 90 min. tot uiterlijk 1 uur voor vertrek.
GPS-Motorroute ca. 310 km.

 Motorvakantie dwars door Engeland naar Ierland

DAG 14: De volgende morgen; aankomst van de ferry in Hoek van Holland.

Genoeg tijd dus om na een lekker ontbijt de thuisreis te beginnen. Onderweg terugdenkend aan deze prachtige motorreis door Engeland en Wales naar Ierland.


Uitbreiding 1 van uw motorvakantie Ierland


Rustdag motorvakantie foto tweemaal BMW

Rustdag tijdens je motorreis

Iedere rustdag omvat één extra overnachting met ontbijt.

Uitbreiding 2 motorvakantie Ierland


Ring of Beara tijdens motorreis Ierland

Motortoer rondrit Ring of Beara

Vandaag maakt u een dagtour op de motor door het uitgestrekte natuurgebied op het schiereiland Beara in het zuidwesten van Ierland. Hoewel deze motorroute minder bekend is dan "the Ring of Kerry", is deze minstens zo indrukwekkend en veel rustiger. Vanuit Adrigole leidt de weg door een ruig en open landschap naar de Healy Pass. Een traject dat wel een beetje stuurmanskunst vraagt. Maar een ervaring oplevert die u op deze motorvakantie niet wilt missen. Deze bijzondere bergpas door een doodstil moorgebied heeft een lengte van 13 km.

We rijden verder langs de zuidkust naar Castletownbere naar de uiterste westpunt van het eiland. U vindt hier een prachtig uitzicht en een unieke kabelbaan die naar het voor de kust gelegen eiland Dursey Island loopt en waarmee zelfs auto's worden vervoerd.

Prachtig is ook de weg terug over Cahermore, Ballydonegan Bay, Allihies en Eyeries. Zo zijn in de hoofdstraat van Allihies alle huizen in felle kleuren geschilderd en heeft u een prachtig uitzicht over Ballydonegan Bay.'s Avonds overnacht u weer in Kenmare of omgeving.
GPS-Motorroute ca. 150 km.

Uitbreiding 3 motorreis Ierland


 West Ierland motorvakantie

Extra motordagtocht vanuit Doolin naar Galway met aansluitend een motortoer over Connemora

Een bochtje langs de prachtige Atlantische westkust. Er is veel te zien op deze route. Stap ook aan de kustweg even af als je vlak langs de kliffen rijdt en geniet van het uitzicht. We tijden bijna de gehele dag door het prachtige natuurgebied dat the Burren wordt genoemd. Kilometers ongerepte natuur. De grens met de zee wordt gevormd door steile kliffen. Er zijn tal van prehistorische monumenten te vinden. Het is een unesco beschermd natuurgebied.

Na Black Head Clare blijven we de kustweg volgen naar Ballyvaughan in meer oostelijke richting. Daarna zetten we via een prachtige weg koers in zuidelijke richting naar the Burren National Park. Met kastelen, kloosters en prehistorische monumenten. Om via de gezellige stad Ennis in het veel bezongen Galway terecht te komen. Een mooie oude universiteits en havenstad met naast een industriele- ook een leuke jachthaven, leuke winkel- en uitgaansstraatjes. Overnachting in Galway of omgeving.
GPS-Motorroute ca.146 km.


Dagrit Connemara Motorreis Ierland

Aansluitend motortoer rondrit Connemara

Vanuit het gezellige Galway maken we een dagtocht over het schiereiland Connemara. Dat bekend staat om z'n onherbergzaamheid. Je vindt hier meren en de zogeheten moors. Stenig hoogveengebied alleen geschikt om turf te steken en soms een paar hooglandse koeien of schapen te laten grazen. Je vindt er verder voorbeelden van oude Ierse cottages en als je geluk hebt zelfs een pub in oude cottage stijl. Hier en daar aan de kust is er een haventje, waarvan sommige in gebruik voor de visserij. Dit is het oude Ierland. Een tocht om nooit te vergeten. Overnachting opnieuw in Galway of omgeving.
GPS-Motorroute 140 km. Twee overnachtingen Galway inclusief dagtocht Connemara

Waarna we de volgende dag de oorspronkelijke Ierland motorreis weer oppakken met het traject Galway - Dublin.

Uitbreiding 4 motorvakantie Ierland


Waterval Snowdonia nationaal park tijdens Wales Motortour

Dagje Dublin

Dublin is een oude compacte stad met weinig hoogbouw. De stad werd gesticht door de vikingen als handelshaven en dat is altijd één van de belangrijkste functies van Dublin geweest. De tegenwoordige haven ligt grotendeels buiten het centrum. Maar met een beetje fantasie zie je de de oude driemasters en barken nog aan de kade liggen. Dublin heeft een echt eigen karakter. Soms ook wel eens omschreven als ietwat ongepolijst. De stad kent een aantal bekende attracties. Ben je voor het eerst in Dublin dan is een sightseeing bus wellicht een goede tip. Je kunt zo op een comfortabele manier de sfeer van de stad opsnuiven en je doet tegelijkertijd de belangrijkste attracties aan. "Het" uitgaangebied van Dublin is zonder twijfel het Temple Bar district. Dit ligt aan de zuidkant van de stad in het centrum. En concentreert zich rond Temple Bar. Je kunt het vel roodgeschilderde gebouw met daarin een aantal gezellige Ierse kroegen en restaurants niet missen. In veel pubs in de uitgaanswijk wordt livemuziek gespeeld.
GPS-Motorroute ca. nihil.