Reviews 2014 Motour motorvakanties

Gekleurde huisjes in Beara Eyeris Ierland

Het was fantastisch! De motorreis, de motorroutes.

Wij willen jullie ook bedanken voor de goede organisatie!
Alles stond goed aangegeven. Wij hebben totaal geen problemen gehad, alles liep perfect! We hebben genoten!

Wat vond u van de door ons gemaakte route; 2 vonden wij te lang (meer dan 300 km), die andere prima, hele mooie routes! Goed bereidbaar!

Wat vond u van het roadbook met de route en alle bezienswaardigheden: De routes op de Garmin klopte helemaal, heerlijk was dat! En het roadbook lazen wij in de ochtend door, zodat wij van te voren een beetje besliste wat we wilde zien onderweg.

Wat vond u van de overnachtingadressen; Prima!

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding; Prima

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven; Fantastisch!!

Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje ? Zuid Engeland of Ierland, dus wij komen zeker nog een keer bij jullie terug!
groetjes Frans en Anneke 2014


Als vrouw van een biker kreeg ik jullie onderstaande mail die ik heb doorgestuurd naar de deelnemers van deze motorreis, maar ik krijg geen enkele inhoudelijke reactie terug van de mannen. Behalve dat ze het helemaal TOP vonden!
Ze zijn via jullie ook al naar Schotland geweest, dus ze houden jullie website in de gaten. Dus wie weet volgt er weer een volgende reis...
Groetjes, Sandra aug. motorrondreis 2014


Fijn dat je van tevoren een idee hebt waar de routes langs gaan.

Wat vond u van de door ons gemaakte route;
de routes waren mooi en ook lang genoeg. Applecross is makkelijk in te plannen bij de route van Ullapool naar Kyle. De gekozen routes waren over het algemeen een heerlijkheid met de vele bochten en kleine weggetjes.

Wat vond u van het roadbook met de route en alle bezienswaardigheden:
Het formaat is prettig en makkelijk mee te nemen. Ook prettig dat je een klein plattegrondje hebt van de omgeving van het B and B. Het is een mooie basis voor je eigen onderzoek naar bezienswaardigheden.

Wat vond u van de overnachtingadressen;
Prima! Met zorg uitgekozen en ontzettend gastvrije gastvrouwen en heren. De geserveerde ontbijtjes voldeden prima aan de verwachtingen. De kamers waren goed ingericht en wat fijn dat er overal een eigen badkamer bij zat. Eentje zelfs met bad! Het adres in Ullapool (Riversite) vonden we sterk gedateerd, om deze reden was dit niet ons favoriet. Als we een favoriet zouden mogen noemen dan zou dit met stip op 1 het Eilean A Cheo Guesthouse (Dornie) zijn. Het werkelijk fantastische uitzicht op het kasteel en het meer in combinatie met een uitermate vriendelijke gastvrouw, een hele mooie, frisse, kamer en een zelfgemaakte producten tijdens het ontbijt zorgen voor een hele ontspannen overnachting en ervaring. De wandelingen van ongeveer 10 min van de B and B's naar het centrum was heerlijk.

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding;
Prima,

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven;
Een fantastische ervaring met een mooie route en fijne overnachtingen. Met deze rondreis hebben we een groot deel van Schotland gezien en volop genoten van landschap, cultuur en de bevolking. Natuurlijk heeft het weer ook zeker meegeholpen, we hebben 1 regenbui gehad, de rest van de dagen allemaal 21+ graden.
Even los van de evaluatie:
we hebben een prima reis gehad via Motour! Een hele ervaring, onze eerste motorvakantie. Daarom was het ook zo fijn dat de route en alle overnachtingen al geregeld waren.
Iris en Auke motorrondreis 2014


De reis beviel uitstekend. Alles was goed geregeld.

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour:
Via een internet zoekopdracht hebben wij u gevonden. Uw site was voor ons het duidelijkst, vandaar dat we voor u kozen.

Wat vond u van de door ons gemaakte route;
Mooie/makkelijke routes. Langer dan 300 km is echt niet nodig. Het leek er alleen op dat bij iedere onoverzichtelijke bocht waar je geen tegenligger kon gebruiken er toch 1 was.

Wat vond u van het roadbook met de route en alle bezienswaardigheden:
Leuk om dat soort weetjes/info te lezen. Vooral de tip van het plankje was erg handig.

Wat vond u van de overnachtingadressen;
Prima adressen en erg aardige mensen. De kamers waren uitstekend. Niks op aan te merken.

Prima geregelde rondreis. Het weer moet wel een beetje meezitten.
Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje ?
Er zijn nog geen concrete plannen maar van het checklijstje (mooie omgeving, leuke dorpjes, lekker lokaal eten, schapen, koeien en roodharige) viel het aantal roodharige wat tegen. Wellicht dat we Ierland nog eens proberen.
Jarno motorrondreis 2014


We zijn inmiddels bekomen van een heerlijke vakantie in Schotland, betoverende landschappen gezien!

De reis zat prima in elkaar en we hebben erg genoten, de routes waren niet (te) lang en we hebben de dag Skye zelf nog even uitgebreid met een rondje Applecross, we waren immers toch in de buurt (must see!).
Met name de dag vanuit Inverness naar Kyle was prachtig.

We gaan zeker nog eens naar Schotland!

Wat vond u van de door ons gemaakte route; Prima routes, mooie ronde door Schotland.

Wat vond u van het roadbook met de route en alle bezienswaardigheden: Roadbook was informatief en ook leuk voor de thuisblijvers om kort de dag mee te beleven.

Wat vond u van de overnachtingadressen; Prima, met Galashiels als overtreffende trap (we dachten eerst dat we op het verkeerde adres stonden) Super gastheer die BILL, hij bracht ons even met de rangerover naar de pub.

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding; Goed.
Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven; Fantastisch en een must do voor bikers.
Lambert motorrondreis 2014


We zijn vandaag weer teruggekomen vanuit Engeland en allereerst onze complimenten voor jullie programma.
Geweldige routes en goede overnachtingen. We hebben maar een paar keer het regenpak aan moeten trekken, maar dat was dan ook het enige waar jullie geen invloed op gehad hebben.
Het overgrote deel van de 10 dagen hebben we met een brede glimlach en af en toe een open mond van verbazing rondgereden.
Kortom het was ons het geld meer dan waard.

De bezienswaardigheden waren niet allemaal even makkelijk te vinden, maar het merendeel was goed te doen en we hebben zelf nog hier en daar wat extra gepakt op de route.

Ik heb geen idee wat de toekomst brengt, maar als we weer samen op pad gaan, mijn zoon en ik, dan gaan we zeker als eerste in jullie programma boekje neuzen.

We zijn nog wel een paar dagen bezig om alle herinneringen op te halen en de gemaakte filmpjes te monteren, dus de napret blijft nog wel even.

Blijft nog de eerste vraag van jullie over, we hebben gezocht op Google naar motorvakanties in Schotland.

Nogmaals bedankt en wellicht tot een volgende keer
Tom en Mark motorrondreis 2014


Dank u, we hebben een prachtige vakantie gehad. De accommodaties waren erg goed. De routes erg mooi. Het weer hielp daar ook aan mee. Robin motorrondreis 2014


Allereerst onze complimenten voor de uitgezette tour en de B and B’s! En het prachtige weer, alleen de laatste dag hadden we regen. Hoe kan je het treffen in Schotland?

1) Wat vond u van de door ons gemaakte route: Zeer afwisselend en aangenaam om te rijden, zeker door de Highland, dat betrof onze stoutste verwachting.

2) Wat vond u van het roadbook met de route en alle bezienswaardigheden: Road book was summier, maar voldoende. Elke ochtend even de route doorgenomen en daarna in de topkoffer gestopt. De kaart wel goed gebruikt voor het overzicht. De Garmin route was echt prima.

3) Wat vond u van de overnachtingadressen;
a) Perth- Geweldige kamer, vol prots en praal. Veel bloemen en een prima douche. Ontbijt was zeer goed. Kleine wandeling over de brug voor het avondeten. Zeer aardige gastheer en gastvrouw. Motor keurig achter de auto van de eigenaar mogen stallen.

b) Inverness- Het lekkerste zachtste bed en zeer schone douche. Goed gegeten in de Castle Tavern aan het water, om daarna een pub in te duiken.
Voordat we afgestapt waren kwam de eigenaresse al met een plankje aan om onder de standaard te zetten op de parkeerplaats.

Ontbijt was ook weer prima.
c) Dornie- Gasthouse aan een loch, bijna jammer om de gordijnen te sluiten. Prima ontbijt en gastvrouw. We waren erg vroeg en zijn daardoor nog even doorgereden naar Sky en aldaar gegeten. We hebben wel even gebeld dat we wat later aankwamen, de eigenaar had al ons voorbij zien rijden en ons herkend aan de NL-vlag die we achterop voeren.

d) Inveraray- N. Dit was de mooiste kamer, jammer dat het bed zo hard was en kraakte als je je maar een beetje bewoog. Motor netjes achter het huis kunnen stallen, omdat de vooringang aan een doorgaande weg ligt. Met passie opgeknapt pand. Zeer aangename eigenaren. Maar wat een uitzicht had deze kamer, met kussens in de vensterbank en een kop thee was het goed bijkomen van de rit

e) Galashiels- Dit was een soort kasteel/landhuis, zoals je ziet in de woonbladen. Eigenaar heeft voor ons een reservering gemaakt in een echt kasteel om te dineren en heeft ons zelfs met de Landrover gebracht, omdat hij dacht dat we het niet zouden vinden. Wel aan een drukke weg, maar de B and B kamer en ontbijt maakte een hoop goed. Wel weer een erg hard bed. Erg aangename gastheer, wel bespraakt.

4) Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding: Voor ons prima, ik denk als je het allemaal zelf moet uitzoeken dat het veel meer geld kost. Zeker omdat de B and B niet low budget waren. Erg fijn voor ons reizigers.

5) Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven: Wat een belevenis Schotland, ik durf zelfs te zeggen, mooier dan Amerika! Zeker met het bochtenwerk, niet te scherp en goed onderhouden wegen. Zeer vriendelijke mensen en verkeersdeelnemers. Alleen met oversteken als wandelaar is het uitkijken, dan rijden ze je van je sokken.

Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje? Nog een keer Schotland of Italië.
Xandra 2014


Onze rondreis in Schotland is uitstekend meegevallen. We hebben een mooie goed georganiseerde reis gehad met een prachtige route en goede B.B.’s, dus een aanrader voor alle motorliefhebbers.

Alvast bedankt voor de mooie reis , die prijs kwaliteit meer dan OK is.
m.v.g.
Peter motorrondreis 2014


De tour was zeer mooi zeker de noord en west kust en ook het eiland Sky.
Het landschap en de natuur een van de mooiste wat ik gezien heb en goede wegen.
Johan motorrondreis 2014

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour:
Bij het zoeken op internet.
Wij waren op zoek naar het meest complete en verzorgde motorvakantie.

Wat vond u van de door ons gemaakte route;
Jullie hebben een mooie route in elkaar gezet.
We hebben op deze manier Schotland heel divers mogen meemaken in zo’n korte tijd.
De afstanden waren ook goed te doen. We hebben ervaren dat het lekker rustig is met verkeer. Misschien omdat het nog vroeg in het seizoen is.
Ik vind het vooral fijn dat de autosnelweg zoveel mogelijk vermeden wordt, en ook de drukke steden.

Wat vond u van het roadbook met de route en alle bezienswaardigheden:
Het roadbook was duidelijk, beknopt en overzichtelijk. En fijn dat er een landkaart bij zit.

Wat vond u van de overnachtingadressen;
De B and B waren netjes schoon en verzorgd, goed ontbijt en zeer vriendelijke en behulpzame mensen.
We vonden het heerlijk om af te sluiten in Galishiels, een bekroning op onze vakantie, deze zeker erin houden. Je kunt ‘s avonds overal nog heerlijk wandelen.

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding;
Naar wat wij gezien en beleefd hebben is deze zeker in orde.
Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven;
Een complete rondreis waarvan je in een korte tijd op een vrije manier kennis kunt maken met zo’n mooi land.

Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje ?
Wij zoeken elk jaar weer een andere bestemming uit. Wales en Ierland zien er zeker interessant uit. Dus wie weet zien we elkaar wel weer als we weer richting G-B willen.
Coriko en Marianne motorrondreis 2014


Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding; Prima
Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven; Bijzonder. Met name de Engelse sfeer en plaatsjes waar we doorkwamen. Wat mij betreft gaat de voorkeur uit naar het platteland en niet naar de kust, maar dat is uiteraard een kwestie van smaak.
Guus motorrondreis 2014


De routes en de roadmap waren goed verzorgd. De routes liepen langs bezienswaardigheden en weggetjes die we zelf niet of nauwelijks gevonden zouden hebben. En dat was ook de bedoeling.

De slaapadressen waren zeer gevarieerd en goed tot uitstekend.

Over de prijs/kwaliteit verhouding zijn we tevreden. Engeland is gewoon wat duurder, maar de verzorging en de mensen zijn geweldig.

Het was onze eerste vakantie in Engeland en deze rondreis is ons zeer goed bevallen. We hebben de belangrijkste dingen gezien en gehad in een week tijd en genoten van Engeland, de Engelsen en het motorrijden.

Jeroen motorvakantiereis 2014


We hebben een mooie en fijne reis door Schotland gehad. Goede B and B, goede routes, redelijk tot mooi weer, vriendelijke Schotten.
Al met al hebben we genoten.
Fred en Ronald 2014


Wat vond u van de overnachtingsadressen; steeds perfecte ligging, de ene wat meer basic en de andere super luxueus,de beste volgens mij Thurso, Inveraray en Galashiels super vriendelijk en behulpzaam. De minste was Ullapool maar basic lukt ook.

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding; Zeer goed

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven; adembenemend, Scotland is met niets in europa te vergelijken. ja valt van de ene verbazing in de andere. En als je denkt dit is het, kom je in de volgende bocht nog iets mooiers tegen. De mensen zijn er super vriendelijk en het eten is er zeer lekker, laat je niet afschrikken door het weer wij hebben op 10 dagen één namiddag regen gehad.

Zou je Motour bij vrienden / kennissen willen aanbevelen? zeker en vast

Jan motorvakantiereis 2014


Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven;
We hebben een prima vakantie gehad in een mooi land met zeer vriendelijke en behulpzame mensen en waar het merendeels erg gezellig was.

Zou je Motour bij vrienden / kennissen willen aanbevelen?
Ja, zonder meer.
Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour:
Via de reis die we vorig jaar met jullie hebben gemaakt naar Schotland.
Rien motorvakantiereis 2014