Reviews 2013 Motour motorvakanties

motorroute langs de Lochs van Schotland

De prijs kwaliteitsverhouding is goed en de motorreis was geslaagd

De door jullie gemaakte route was goed het roadbook is mooi en zo ook de bezienswaardigheden.

We kruisen al jaren door europa juni juli jongstleden nog naar oosterijk italie en zwitserland geweest en die reisen zet ik altijd zelf in elkaar maar schotland werd pas op het laats beslist en had ik weinig tijd om de reis in elkaar te zetten en kwam ik na wat zoeken op internet jullie site tegen dus dat kwam goed uit.

In ieder gaval bedankt voor de mooie reis en ik stuur bij deze een paar foto's mee.
groeten van K en vrienden motorvakantie 2013


Wij hebben een geweldige motorvakantie gehad in Schotland

De eerste kennismaking met jullie was eigenlijk vrij basaal: bovenaan de zoeklijst van Google. De site sprak aan en zo zijn we verder gegaan.

Ondanks alle voorbereidingen die we hadden getroffen op het feit dat “het altijd regent in Schotland” hebben we een vakantie gehad met één buitje en voor de rest stralend motorweer met temperaturen tussen 16 en 21 graden. Ideaal motorweer dus.

Al met al heeft deze reis zeker aan onze verwachting voldaan. De medereizigers hadden eerder een tour door Schotland gedaan maar hadden toen vooral regen getroffen. Met de weersomstandigheden die wij hebben gehad zag Schotland er toch heel anders uit. Wij kunnen in elk geval terugkijken op een zeer geslaagde vakantie.
Ik heb wat foto’s die je wat mij betreft mag gebruiken.
Met vriendelijke groet,
R. J. motorvakantie 2013


Geweldig, vooral de single road wegen waren prachtig

Wat vond u van de door ons gemaakte route. Ik heb sinds november 2012 mijn rijbewijs en ik vond het heel goed te doen. Mijn man rijd al jaren motor, maar hoefde niet in te houden voor mij, dus ook voor beginnende motorrijder goed te doen.

Wat vond u van het roadboek met de route en alle bezienswaardigheden: Een goed hulpmiddel, alleen moet je niet te veel doorlezen want door alles wat je om je heen ziet vergeet je wat waar was.

Wat vond u van de overnachtingsadressen; Daar kunnen we kort over zijn, echt geweldig de ene nog leuker als de ander ,maar allemaal in elk geval een 8.

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding;Ik denk niet dat als je alles zelf regelt, dat het dan goedkoper kan, dus prima. En je weet dat je in een goed B and B komt en als jezelf na een dag rijden soms nog lang moet zoeken, er zijn er overigens genoeg, moet je maar afwachten hoe ze zijn.

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven; Indrukwekkend, zeer aan te bevelen, prachtige natuur.

Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje ? We gaan nog even op de site kijken, maar gaan zeker nog een keer een toer bij jullie boeken
J. motorreis 2013


motoren in the highlands 2013

Prachtige vakantie gehad

Hallo team motour,
slaapplaatsen perfect ieder met zijn eigen charme en ideaal gelegen om in de avond de Pub op te zoeken. Prachtige routes en prachtig weer gehad. amusement a volonte. Alleen hebben wij het eiland skye helemaal afgereden mooi te doen prachtige natuur aan de rechter kant van skye. Dank vanwege de hele groep vrienden.
A.V. motorvakantie 2013


Bedankt voor het attente mailtje, we hebben een hartstikke mooie rondreis gehad. Nu heeft het weer natuurlijk geweldig meegewerkt (hele vakantie zon, +/- 25 graden en in totaal maar 10 minuten regen), maar de rondreis was ook prima in elkaar gezet.

De volgende keer zullen we zeker weer aan jullie denken bij het boeken van een motorrondreis.

Wat vond u van de door ons gemaakte route; Route was prima, bijzonder mooie wegen welke zeer geschikt zijn voor de motorrijder.

Wat vond u van het roadboek met de route en alle bezienswaardigheden: Goede aanvulling op de route met leuke wetenswaardigheden. Ook goede tips over praktische zaken mbt navigatie en rijden in schotland.

Wat vond u van de overnachtingsadressen; Zeer mooie en praktisch gelegen b and b, gerund door mensen welke zeer aardig en behulpzaam zijn en nuttige tips geven over eetgelegenheden enz. Veel leuker dan bijv. een hotel.

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding; Prima.

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven; Schitterende rondreis door fantastisch gebied met mooie routes en fijne overnachtingsadressen.
Groet, M en B motortour 2013


De rondreis heeft zeker aan onze verwachtingen voldaan. De afstanden in het roadboek leken ons wat kort maar in de praktijk bleek dat de afstand per dag lang genoeg was. We arriveerden meestal bij de overnachtingsplaats zo rond vijf uur.

We route is prachtig met veel bezienswaardigheden en wij denken een goede afspiegeling. De ' high-lights' zijn er in terug te vinden.

De overnachtingsplaatsen zijn zonder meer goed met in de omgeving voldoende mogelijkheden om te eten en een pint te pakken. Nette kamers en vriendelijke gastvrije mensen.
Dit geld trouwens voor alle overnachtingsplaatsen. De kamers zijn goed uitgerust, de bedden groot (lang) genoeg en ze zijn schoon. Verder is er een leuke afwisseling gevonden door jullie; een oude Inn, hotels en BB huizen en zelfs een Manor. Dit was al de moeite waard. We zijn overal zeer gastvrij ontvangen.

Verder niets dan goeds over de reis die we gemaakt hebben. We hebben een mooie rit gemaakt over goed bereisbare wegen. Wij hebben het geluk gehad dat ook het weer mee wilde werken. (Zelfs voor de 'locals' was het de eerste mooieweer week). Kortom prijs kwaliteitverhouding is wat ons betreft ok. De reis is zeker voor herhaling vatbaar. Wij zullen Motours zeker aanbevelen in onze motorrijderskringen.
Vriendelijke groet,
G . motorvakantie 2013


De door u gemaakte route was erg mooi, vooral het eerste gedeelte.

Het roadboek was goed kompleet en de bezienswaardigheden mooi en makkelijk te vinden.

De overnachtingsplaatsen waren erg mooi met vriendelijke mensen, alleen enkele haddenveel grint op hun terrein,wat lastig is met de motor.(plankje meenemen opmerking redactie Motour)

De prijs-kwaliteitverhouding was volgens ons goed.

De rondreis was echt heel erg mooi, ook wel omdat we die hele week prachtig weer hadden.
Met vriendelijke groet,
R. motorrondreis 2013


We hebben een fantastische rondreis door Schotland gehad! Het weer was echter niet zo geweldig maar dat heeft de pret niet kunnen drukken. Wat een geweldig land is dat. Vriendelijke, behulpzame en geduldige mensen die Schotten. Ik heb de onderstaande vragen ingevuld en ook een paar foto's toegevoegd van ons schots avontuur.

Wat vond u van de door ons gemaakte route; De routes hadden wat ons betreft gerust wat langer mogen zijn, nu zijn ze ongeveer 250km/dag. Qua tijd kun je gemakkelijk tussen de 3 en 400 km per dag rijden maar de routes op zich waren geweldig. Verhouding grote wegen kleine wegen is ok.

Wat vond u van het roadboek met de route en alle bezienswaardigheden; Heel leuk en handig.

Wat vond u van de Bed and breakfast adressen en hun gastvrijheid; Perfect! Heel vriendelijk ontvangen, goed geslapen en iedere morgen een lekker full scottish ontbijtje (pffff twee kilo aangekomen)

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding; Ik moet zeggen voor hetgeen wat wij voor de reis betaald hebben ligt de prijs/kwaliteitverhouding heel hoog, ik denk niet dat ik het zelf goedkoper had kunnen organiseren.

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven; Veel te kort! Had voor ons nog een week langer mogen duren. Perfect georganiseerd, mooie routes en goede B and B's. Bedankt!
van S. rondreis motor 2013


Kortom een prima motortour. We zijn zeer enthousiast teruggekomen. Wellicht doen we nog een keer Engeland. Op de boot hebben we ook goede reacties gehad van orrijders die het merengebied hebben bezocht.
Vr gr K. 2013 motorvakantiereis


Als eerste wil ik jullie mededelen dat het een fantastische reis is geweest. De hostels en de routes waren fantastisch! Ook hebben mijn Zwager en ik genoten van elke minuut tijdens de reis, hebben zelfs maar 1 dag regen gehad, en dat was de eerste!
Dus mensen die beweren dat het altijd regent in Schotland: MOOI NIET DUS!

De tweede dag heb ik echter wel een probleem gehad met mijn motor, had een schroef in mijn band gereden, heb hier nog 200km mee gereden tot dat we in Inverness waren, hier heeft de eigenaresse voor mij direct uitgezocht waar ik deze kon laten repareren, dit is gedaan bij motor zaak Mitchells, super geholpen en de kosten waren zelfs lager dan in Nederland. Deze kun je als tip meenemen voor andere vakantie gangers op de motor, ze hebben zelfs de meeste motorbanden op voorraad en reken echt niet meer dan nodig is, heeft me maar een vertraging van 1 uur opgeleverd.

Mijn zwager en ik rijden altijd zonder navigatie, dus hadden de routes thuis van de CD af uitgeprint, dit ging goed samen met de grote kaart.
Een tip misschien voor jullie: Als je van de grote kaart de hoofdnummers van de wegen noteert op een blaadje per dag, is de route gewoon niet te missen, dit deden wij namelijk elke ochtend even en konden daardoor vrij rijden zonder te veel bezig te zijn met het navigeren! De afslagen en wegen nummers zijn namelijk goed te zien bij de afslagen. (wordt inmiddels in het roadbook meegeleverd, redactie Motour)

Dus nogmaals, wij hebben een super reis achter de rug en willen jullie daarvoor dan ook bedanken.
Omdat jullie vragen om een paar foto's heb ik er een paar in de bijlage toegevoegd!

Ps, ik houd jullie site in de gaten, het is zeker voor herhaling vatbaar, wie weet naar een andere bestemming!
Groetjes R de K motortour 2013


De rondreis heeft aan alle verwachtingen voldaan, was een geweldige trip, de dagelijkse afstanden waren net genoeg.

In het roadboek was goed te lezen wat we tegen zouden komen, maar heb er weinig van gezien, had veel meer kastelen (waar Schotland om bekend staat) willen zien.

De bed en breakfast waren buiten gewoon goed, de gastvrijheid van deze mensen is zeer groot, onze complimenten.

De prijs die we voor deze trip hebben betaald staat goed in verhouding.
Zou het zo weer doen, geweldige ervaring rijker.
B.H. Motorrondreis 2013


Goedemiddag , het was een geweldige ervaring , goed georganiseerd en gepland wij hebben er zeker van genoten. Het slechte nieuws is dat donderdag middag de koel riem van de trike stuk ging plus een poly lager welk in schotland niet gerepareerd kon worden, dus de ANWB gaat voor retour transport naar Nederland organiseren. Maar toch al met al een prachtige reis , zal zeker in de toekomst nog een reis via jullie boeken.
Mt vr gr K.G. motorrondreis 2013


Het was een geweldige mooie reis. We hadden natuurlijk ook veel geluk gehad met het weer. Alles was prima. Groetjes C.-Beste Ria, Met enige vertraging, ben ik er eindelijk aan toegekomen je te laten weten dat we een SUPER-vakantie hebben gehad! De trip was prima voorbereid, de route helder en (nagenoeg) foutloos op de TomTom, de B and B's leuk, schoon, gezellig en allen waren ingericht op het ontvangen van (soms drijfnat-geregende) motorrijders.

De route die jullie erdoor heen hebben uitgestippeld is ronduit prachtig. Soms was het gewoon jammer dat we door moesten rijden, want er is zoveel moois en leuks te ontdekken onderweg. De fotos en filmpjes die we onderweg, ook onder het rijden hebben gemaakt zullen we verder sorteren en uiteraard sturen we je een aantal mooie, die je ook mag gebruiken op de site en als reclame voor de volgende trips. Wij kijken er naar uit om nogmaals via jullie een mooie motortrip te maken, dus ga zo door!
Met vriendelijke groet ,S en Y 2013 motorrondreis


Wij hebben zeer genoten van een 7 daagse vakantie schotland met als extra bijgeboekt een rondrit over het eiland Skye. Het weer was super, geen regen en alleen maar zon!! Ook alle hotels en B and B's waren zeer goed verzorgt! Kortom een vakantie om nooit meer te vergeten.
M vr gr, H.N en J.S motorvakantie 2013


We hebben een mooie motorvakantie gehad en denken we dat dit niet de laatste motorreis door de UK is geweest.

Wat vond u van de door ons gemaakte route; De routes waren er afwisselend en bestonden voor het grootste gedeelte uit mooie stuurweggetjes.

Wat vond u van het roadboek(je) met de route en alle bezienswaardigheden: Het roadboek zag er mooi verzorgd uit en de bezienswaardigheden waren, voor zover we ze hebben bezocht, echt een bezoek waard.

Wat vond u van de overnachtingsplaatsen; De overnachtingsplaatsen waren goed tot zeer goed.

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding;Goed.
Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven; Een mooie, afwisselende reis door een prachtig gebied.
Met vriendelijke groet, W van der M 2013 motorvakantie


Hallo Wij hebben een mooie reis naar Schotland gehad alles is goed gegaan.

Super geregeld alles klopte Bed en breakfust waren goed
Iedereen kende jullie dat was erg leuk.

De route zijn goed en leuk niet te lang dit is goed voor A.

Roadboek is goed

Overnachting was prima het hotel was nog het minste maar ook goed hoor.

Prijs kwaliteit weet ik niet we hebben geen vergelijk.

Wij vonden het een mooie reis we hebben veel gezien, je hoeft geen lange dagen te maken Het rijd snel in Schotland.

Wij hebben een mooie reis gehad en lekker genoten het weer was ook redelijk niet veel regen gehad. Ja twee keer op een rustdag Ik heb nog wat foto s via wetransfer geplaatst
Bedankt voor jullie reis goed gedaan.
Met vriendelijke groet,
Rl en A aug motorvakantie 2013


Beste Team Motour, We zijn vanochtend teruggekomen van onze rondreis Engeland-Ierland.
Het was een mooie reis. Wij vonden vooral het Zuid-Westen van Ierland erg mooi. De omgeving rondom Dublin vonden we iets minder. Mogelijk had dit ook te maken met het feit, dat het die dag regende. Ook de ritten door Wales waren mooi.
Met vriendelijke groet, H en I aug motorvakantie 2013


De Route was erg mooi goed te lezen.
Roadbook met de bezienswaardigheden en beknopte route naar B and B was prima. Overnachtingen super!!
Het was van goed naar heel goed en het laatste adres was weer als de eerste.
echt helemaal niet over te klagen. De mensen zijn erg vriendelijk en gastvrij.

Prijs kwaliteit is goed en waard.


Deze rond reis had de ene verbazing naar de andere. Wij hebben het als een super mooie vakantie ervaren. de natuur de mensen los lopende schapen en koeien...
noem maar op....
Misschien is het ook wel leuk om het volgende bij in de route te plannen:
De 7 sluizen in Fort William.
Bedankt.
H en M aug. motorrondreis 2013


Dag team Motour, Het is ondanks dat onze navigatie niet op orde was (na contact met Garmin Nederland bleek dat wij wel een kaart van Europa hadden, maar met een versie zonder England en Ierland), het een geweldig mooie ervaring geweest.

Het weer was inderdaad prima en wij hebben veel leuke Engelse mensen ontmoet en gesproken.

De route was prima. Het was voor ons als beginners in England, fijner geweest als wij in begin wat kortere routes hadden. Het was twee dagen inderdaad een stuk fijner om te rijden.

De prijs kwaliteit verhouding is oké. Wij hebben al diverse mensen op Motour geattendeerd, dus wij zijn tevreden over jullie dienstverlening.
Bedankt voor alles en fijn dat wij jullie telkens mochten bellen als wij ergens mee zaten. Dat is een fijn en veilig gevoel. Zodra wij de foto's zelf bekeken hebben en er leuke foto tussen zit die geschikt is voor de site van Motour stuur ik jullie deze na.
Het was voor M en mij een superervaring die wij niet hadden willen missen. Wij hebben regelmatig onze verwondering uitgesproken van wat wij allemaal gezien hebben. De kust en het rijden door en over het natuurpark was adembenemend mooi.
M en G-J aug motorvakantie 2013


Als je het mij vraagt: Top vakantie
T van D. motorreis 2013


De routes waren perfect en (na herberekenen op mijn StreetPilot 2720) foutloos.

Het roadbook zag er prima uit en werd elke ochtend door ons bij het ontbijt bestudeerd. Van de meeste suggesties voor bezienswaardigheden hebben wij gebruik gemaakt.

De overnachtingsplaatsen waren boven verwachting goed. We hadden nog een ouderwets B and B in gedachten op een achterafkamer bij iemand huis, maar we kwamen terecht in zeer luxe appartementen met vriendelijke gastheren/vrouwen en een prima ontbijt.

Omdat het een cadeau is heb ik geen prijs gehoord, maar ik begreep van de jongens dat de prijs/kwaliteit goed was.
M. van D. motorvakantie 2013


-Beste mensen, mijn zoon en ik hebben een fantastisch weekje gehad. Met op een enkele drup na op zondag alleen maar mooi (beetje koud) motorrijdersweer. Wij zijn zeer te spreken over de route, de hotels en de prijs/kwaliteitverhouding en zullen jullie organisatie dan ook zeker aanbevelen bij vrienden en bekenden.
Met vriendelijke groet, HB motorvakantie 2013

-Wij zijn zaterdag terug gekomen uit schotland, en hebben een fantastische rit gehad. De route was prachtig en over geweldige wegen!!!

De eerste dag ging mijn koppeling kapot, ik voelde hem slippen en wilde hier niet de bergen mee in, voor vertrek mijn bmw een grote beurt laten geven en alle vloeistoffen laten vervangen. Geen risico genomen dus. Echter, de dealer is waarschijnlijk vergeten mijn koppelingsvloeistof te vervangen, en dit veroorzaakte de problemen, plaat en drukgroep moesten toen vervangen worden, maar waar? Tom van onze bed and breakfast in Perth (ackinoul) heeft ons enorm geholpen met zoeken en bellen naar een bmw dealer. Hij heeft voor ons gebeld, en nog s’nacht werden de onderdelen vanuit Londen overgevlogen en de volgende ochtend konden we in Dundee bij de BMW dealer terecht voor montage. Dit is echter 6 uur werk!!!. Tom heeft ook voor ons gebeld naar de volgende bed and breadfast dat wij die avond erg laat zouden aankomen. Om 15.30 konden wij aan onze route gaan beginnen, en kwamen om 22.15 aan. Wat een ontzettende aardige en gastvrije mensen in Schotland. de dame ontving ons nog laat en aangezien de pub al dicht was kregen wij van haar enige lekkere drankjes waar ze absoluut geen geld voor wilde hebben. Hulde dus voor de door jullie uitgekozen adressen. Het roadboek is een erg leuk onderdeel voor zo'een reis.
P van E. motorvakantie 2013


-De route leidde ons langs hele mooie stukjes Engeland. Veel mooie weggetjes en stadjes. Schitterende natuur en kusten. Alleen het stuk onder Londen door {van Stockbridge naar Lenham) was wat saaier, maar soms moet je stukken verbinden. Omdat de heenreis langs de drukke zuidkust ging hadden wij het idee dat we de route andersom hadden willen rijden. Eerst dus relatief rustig wennen aan het links rijden en aan het eind nog een paar mooie etappes. Wij hebben ons redelijk aan het roadboek gehouden, dat waren over het algemeen leuke dingen. Was de makkelijkste manier, anders hadden we zelf veel meer moeten voorbereiden. De overnachting plaatsen waren allemaal goed. Wij geven wel de voorkeur aan de kleinere B and B’s. Het persoonlijke contact spreekt ons erg aan. Zo hadden wij op zondagochtend in Bamton een lekke band bij hotel Black Berry. Doreen en Paul waren heel behulpzaam om een oplossing te vinden. Samengevat is de rondreis voor ons super geweest, we hebben veel gezien, genoten. Qua afstanden per dag prima te doen. Wij hebben de dubbele overnachtingen die deze tourtocht heeft in tegenstelling tot de 9- daagse als zeer prettig ervaren. Het is een hele mooie manier om een land met natuur en cultuur te bekijken en te ervaren. Bedankt, en misschien tot een volgende reis.
Groeten, P. en K. P motorrondreis 2013


Beste mensen, Onvergetelijke vakantie ondanks het wisselvallig klimaat en de regen. Ik zal zeker jullie vragen beantwoorden. Dat doe ik op een rustig moment. Maar één ding is zeker; volgend jaar zijn jullie weer mijn reisorganisatie.
Groetjes, H.C 2013 motorreis


Naar aanleiding van onze reis naar Schotland kunnen wij jullie vertellen dat wij in algemene zin zeer content waren met deze reis.
G.H. motortour 2013


Wij vonden het een heerlijke reis en willen in de toekomst nog graag een keer gebruik van jullie maken. We waren blij met de kaart die we veel hebben gebruikt, daar ik de routes wel had gedownload, maar alleen vergeten was Engeland toe te voegen aan de Garmin. Dus we reden een beetje in het water af en toe. Maar uiteindelijk bracht hij ons wel bijna bij het eindpunt.

De prijs/kwaliteitverhouding is wat ons betreft goed. Dus al met al een geslaagde reis.
Met vriendelijke groet, D en E. A. motortour 2013