Toerdag motorvakantie afsluiten in Pub of Inn

lekker eten in een pub of inn

Sfeervolle traditinele Pub of Inn

Warme maaltijd

Er zijn in onze reisgebieden volop eetgelegenheden en/of pubs. Zodat je 's avonds heerlijk kunt relaxen bij een maaltijd en een drankje. En misschien wel live folk music. In sommige B and B's en zeker in de inns en hotels kan warm eten worden besteld.


Pub met live volksmuziek tijdens motorvakantie
Pubfood is een begrip in groot Brittanië , gezellig bijkomen tijdens uw motorvakantie

Lunch en pubdinner

Je kunt in vrijwel alle pubs en inn’s alle dagen zowel terecht voor de lunch als het diner.
De lunch kan in de wat grotere dorpen ook in het café worden besteld. Het café is in de regel alcohol vrij en heeft meer de sobere sfeer van onze lunchroom of cafetaria met zitgelegenheid.
Het eten is in alle gelegenheden van een goede kwaliteit en zeer betaalbaar. De sfeer en de kaart van de inns en pubs met eetgelegenheid is het best te vergelijken met ons Grand Café.


sfeervol lunchen of dineren tegen een redelijke prijs in Ierland

Wij vonden altijd op tijd een lunchgelegenheid op onze voorbereidingsreizen. Echt van te voren plannen is dus niet noodzakelijk. Maar in afgelegen en dunbevolkte gebieden is het wel een kwestie van eten (en tanken) als de gelegenheid zich voordoet. De volgende gelegenheid is niet altijd om de hoek.


Pub food smaakt prima met een pint locaal bier of cider tijdens uw motorvakantie

Eeuwenoude sfeervolle traditionele pubs en inns

Vooral in Engeland en Ierland vindt men juweeltjes van authentieke en eeuwenoude inns en pubs. Soms met een middeleeuwse inrichting, met open haard en een plafond dat voor ons aan de lage kant is.


traditionele pub, inn

Prachtig om hier een uurtje de benen te strekken, de motorlaarzen uit te doen en iets the eten op uw motortocht.
Voor de lokale mensen is de pub of inn van grote betekenis voor het sociale leven. Je ziet hier dan ook alle leeftijden, mannen en vrouwen. Kortom een gezellige open sfeer waar u zich onmiddellijk thuis zult voelen. Het is de plaats om een gezellig praatje te maken met "the locals". Deze stellen dat zeer op prijs.


Pub interieur, gezellig bijkomen met uw groepje tijdens uw motorvakantie

In Ierland zie je nog vaak dat de pub in een Bar en een Lounge gedeelte is opgedeeld. Dit was tot zo'n twintig jaar geleden de standaard inrichting. Het Bar gedeelte werd eigenlijk alleen gebruikt door mannen die hier in hun werkkleding even snel een praatje kwamen maken met een pint. In "the Lounge" kon je vrouwelijk gezelschap meenemen. Tegenwoordig is "the Lounge" het meest gebruikte gedeelte waar je ook je diner of lunch kunt eten. En is het onderscheid steeds meer weggevallen. Soms zie je aan de buitenkant van pubs nog de twee deuren met de aanduiding "Bar" en "Lounge".

Nog een stukje oude pubtraditie: Bestellen doe je aan de bar, want er komt geen ober aan je tafel. En iedere consumptie wordt contant afgerekend. Als je vertrekt of een nieuwe pint bestelt, neem dan je vuile glas mee naar de Bar.

Oorspronkelijk sloten de pubs in Groot-Brittannië en Ierland strikt om 23 uur en was er ook een middag sluiting na de lunch. De sluitingstijd werd zo'n halfuur van te voren aangekondigd met een bel en de mededeling "last Round". Tegenwoordig bepaald de eigenaar veelal zelf de sluitingstijd maar de bel doet nog vaak dienst als aankondiging voor de laatste ronde.

In heel Groot-Brittannië en Ierland verdwijnen veel traditionele inns en pubs. Men zegt door een strenger "Drink and Driving" beleid en het rookverbod. Of mischien hebben de mensen tegenwoordig ook minder tijd.

Gelukkig voor ons als reizigers ontstaan ook overal weer nieuwe concepten en gaat eten een belangrijkere rol spelen voor de exploitatie. Je zou kunnen zeggen, het concept schuift op richting ons Grand Café.

In veel kleine plaatsjes zetten bewoners alles op alles om het locale "dorpshuis" die de pub veelal is, voor de dorpsgemeenschap te behouden.


Pub met veel locale biersoorten, genieten na het motorrijden

Contact met "the locals"

Eén van de leuke zaken van een motorvakantie is het leggen van contacten met de lokale bevolking. Daarvoor krijgt u op onze motorvakanties alle kans. Zeker wanneer u in onze B and B adressen verblijft zult u als gast van Motour een warm welkom ervaren.
Engeland, Ierland en Schotland beschikken over een rijke traditie van gezellig eten en drinken in de pub of the Inn. Fameus zijn the "Sunday roast" buffetten, waarbij hele plattelands families op zondagmiddag komen eten in hun lokale inn of pub.