Beste motorroute naar Ierland met de eigen motor


Twee motoren onderweg naar Ierland

Lekker toeren met de eigen motor op weg naar Ierland


Iedereen heeft wel eens overwogen om een motortrip naar Ierland te maken met je eigen motorfiets. Ierland is een aanlokkelijk motorland met mooie motorroutes door een prachtige natuur. Ook het Ierse culturele- en sociale leven is interessant om op je motorvakantie iets van mee te pikken. Dit speelt zich veelal af in authentieke pubs, waar jong en oud elkaar treffen onder het genot van een glas Guinness of whisky begeleidt door live folkmuziek.

Ierland is niet ver met een interessante aanrijroute

Maar veel collega motorrijders denken "Ierland mooi, maar het is nogal een reis om er te komen."

Maar volgens ons lijkt het alleen zo, omdat je twee keer het water over moet steken. Als je puur kijkt hoeveel motor kilometers je moet rijden om je motorvakantie bestemming te bereiken, dan valt dit erg mee. We hebben twee gps-motorroutes ontwikkeld, die je op de tour manier door Engeland en Wales leiden. (Ongeveer 300 km. en 277 km.) Samen dus nog geen 600 km. in twee dagen. Ook de veerboten over de Noordzee en de Keltische zee naar Ierland hebben we voor je geregeld. Er zijn bestemmingen voor motorvakanties die op grotere afstand liggen.

Waarom kiezen we voor onze Motour motorroute naar Ierland

Even de eigen overwegingen en ervaringen bij het kiezen van de beste route om met de eigen motor naar Ierland te reizen. Daarbij vinden wij het belangrijk dat de motorvakantie direct begint vanaf het vertrek van de ferry vanuit Nederland.

De beste motorroute naar Ierland, drie mogelijkheden

We hebben lang gekeken naar de meest geschikte route om met de eigen motorfiets naar Ierland te reizen. In feite was de Ierland motorvakantie, zo'n 16 jaar geleden, de eerste professionele motorreis die we als Motour hebben ontwikkeld. Nadat we enthousiast waren geworden na een langere motorvakantie met vrienden door Ierland.

Als je met de eigen motorfiets naar Ierland wilt reizen heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen tussen de ferry lijnen:

We hebben deze veerdiensten allemaal onderzocht, aangeboden en uitgeprobeerd. En nemen je even mee in de overwegingen, waarom optie -1- voor ons de beste is.

optie -1- Hoek van Holland-Harwich etc.

Onze favoriet en die van onze motorrijdende klanten is al 16 jaar lang de motorroute: Hoek van Holland-Harwich (Noordzee) vervolgens Pembroke-Rosslare (Keltische zee) en op terugweg Dublin-Holyhead gevolgd door Harwich-Hoek van Holland. We bieden deze route dan ook altijd als integraal onderdeel van onze Ierland motorreis aan.

Het eerste voordeel is dat het traject Hoek van Holland Harwich als nachtboot wordt geboekt. Geen verlies aan reistijd en morgens lekker op motortour door Engeland.

We hebben een mooie motorroute uitgezet naar the Cotswolds omgeving Oxford kort bij de grens van Wales. De tweede tourdag is eveneens een prachtige vakantie motorroute door het mooie en heuvelachtige en soms ruige Wales. En de volgende dag stap je op de boot naar Ierland, waar het eindeloos toeren op je eigen motorfiets een vervolg krijgt.

Je motorvakantie begint dus al direct vanaf het vertrek uit Hoek van Holland.

Ierland is zo helemaal niet ver.

Ierland voelt daardoor voor onze klanten helemaal niet ver. Je hebt gewoon twee prachtige Bonus-motorroutes om er te komen en om er vandaan te vertrekken door Engeland en Wales.

optie -2- Cherbourg- Rosslare

Vanuit Nederland een hele rit met de motorfiets naar Cherbourg. Je zit altijd vast aan twee extra overnachtingen op de heen en terugreis en het is bepaald geen tourroute om de afstand naar Cherbourg te overbruggen. Daarna stap je op de nachtboot en vaart rechtstreeks naar Ierland. Waar je afhankelijk van de gekozen reisdag halverwege- of vroeg in de ochtend aankomt in Rosslare.

Je moet het vakantiegevoel dus een paar dagen uitstellen totdat onze gps routes in Ierland beginnen.

Een bijkomend nadeel van dit reistraject naar Ierland is dat we hebben ervaren dat de dienst regeling niet altijd erg regelmatig is. We hebben een aantal perioden meegemaakt dat er op het traject met één boot werd gevaren. Het plannen van je heen- en terug reis vanuit Ierland is dan ook een stuk moeilijker. Na een jaar experimenteren en evalueren met onze motorrijdende klanten hebben we besloten dat de voordelen van een enkel Ferry traject, niet opwegen tegen de genoemde nadelen. Natuurlijk willen we de veerdienst best voor je boeken via een maatwerk motorreis naar Ierland. Vraag dit dan aan via het contactformulier, dan maken we een offerte. Maar echt adviseren doen we het niet.

optie -3- Duinkerken-Dover de ferry Pembroke-Rosslare

De Veerdienst Duinkerken (net over de grens in Frankrijk) naar Dover is een korte ferry verbinding die je na een paar uur in Engeland brengt. Vanuit Dover reis je noordelijk van Londen in de richting van Wales. Je rijdt dus eerst zuidelijk naar de Franse grens om vervolgens door Engeland een stuk Noordwest om op het Wales traject te komen. Beetje onlogisch en je legt meer reiskilometers af dan optie -1-. Daarnaast loopt de motorroute via de drukke noordelijke rondwegen van Londen. Geen leuke motorreis om je motorvakantie te beginnen. Een aantal klanten gaf aan de motorroute naar Duinkerken als aardig pittig te ervaren vanuit bijvoorbeeld Noord-, Zuid- of Midden Nederland.

Vlak voor Wales in het Cotswold gebied plannen we de gebruikelijke eerste overnachting na een dag route door Engeland. Daarna volgt het traject door Wales naar Pembroke. In totaal dus ook twee reisdagen om Pembroke te bereiken.

Gezien de geschetste nadelen mag duidelijk zijn dat ook deze motorroute niet onze eerste keus is.

Ierland is heel goed bereikbaar met de eigen motorfiets

Onze ervaring: Ierland wordt dus helemaal niet als onbereikbaar ver weg ervaren, via onze afwisselende motorroute door Engeland en Wales. optie-1-