Reviews 2019 Motour motorvakanties

Motorfiets in the highlands Schotland

Mooie vader-zoon motorvakantie

Beste John en Ria,

Daan en ik hebben een heerlijke en mooie vader – zoon motorvakantie gehad. We hebben prachtige ritten gemaakt en genoten van het mooie Schotland. Dank voor de mooie en uitdagende routes en het benoemen van de bezienswaardigheden.

Zoals bij elke vakantie zijn er wel wat dingetjes die misgaan. Het meest vervelende was dat bij ons door een val van de tomtom op de boot de sd-kaart eruit is geslingerd. Dit merkten we pas op dat we van de boot af waren en de route wilden opstarten.

Geluk bij een ongeluk is dan dat jullie een prachtig roadboek hebben meegestuurd. Wij hebben zo elke dag de route in de googlemaps kunnen zetten en toch goed de routes kunnen rijden.

In de bijlage heb ik nog een paar leuke foto’s toegevoegd.

Het waren prachtige routes die ons denken wij wel de mooie plakken van Schotland hebben laten zien. Zeer geschikt om met de motor te rijden.

Het roadboek heeft ons dus uit de brand geholpen. Daarnaast is het er prettig als voor bereiding op de reis. Per dagetappe is het fijn de bezienswaardigheden door te nemen.

De overnachtingen waren super! De eerste was echt een warm bad. Wat een onthaal en wat een gastvrijheid. De andere ontvangsten daarna konden daar niet meer aan tippen, maar die waren zeker nog heel erg goed! Elk adres had gastvrije en heel aardige mensen waar (bijna) alles kon worden gevraagd. Ook werden er leuke tips meegegeven.

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding;
Ik vond het in eerste instantie wat prijzig, maar na het maken van de reis ben ik dat niet meer van mening. De prijs staat volledig in verhouding met de kwaliteit. Ook wat betreft het informeren voor de reis. Dat doen jullie heel goed en wordt door mij erg op prijs gesteld. Ook het geen jullie leveren m.b.t. tot de reis is dik in orde. Het klopte ‘gewoon’ allemaal!

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven;
Geweldig, prachtig, verwonderlijk, soms adembenemend

Zou je Motour bij vrienden / kennissen willen aanbevelen?
-Absoluut en dat heb ik ook zeker al gedaan.

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour;
Door te zoeken op internet naar motorreizen in Schotland. Jullie sprongen er op de een of andere manier toch net bovenuit.

Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje ?
Nogmaals Schotland, maar dan met de auto en samen met mijn vrouw ;-) Scandinavie, daar komen we ook al jaren. Misschien toch ook maar eens op de motor. Oostenrijk misschien ook maar eens op de motor Ik rijd dagelijks op de motor ivm woon- werkverkeer. Ik heb niet eerder de behoefte gehad dan ook nog in de vakantie op de motor te moeten rijden. Dat heeft de motorvakantie in Schotland wel verandert bij mij denk ik.

Met vriendelijke groet,
Arjan (en Daan)


Eilean Donan castle bij Kyle Schotland

Kortom, heerlijk genoten van alles

Beste Ria en John,

De service is prima bevallen.

de routes waren top.

Tevens erg leuk,'t roadbook, zo kon je van te voren lezen waar je naar toe gaat.

De overnachtingsadressen zijn goed bevallen, allen erg goed, Dublin iets minder. Lag tevens nogal ver uit het centrum. Echter taxi genomen, dus ook dat was goed te doen.

Prijs -kwaliteit prima, we zouden zeker anderen adviseren bij jullie te boeken.

Fijn vonden wij dat na een lange rit we niet meer hoefden te zoeken voor een overnachtingsplaats, des te meer konden we van de ritten en plaatsen genieten.

Een prachtige reis met prachtige wegen en mooie vergezichten.

Kortom, heerlijk genoten van alles

Ria en John , bedankt voor alles. Mochten we weer een motorreis gaan maken , weten we jullie te vinden.

Lieve groet, Gerrit en Gaby.


landschap zeearm westkust motorreis Motour Schotland

Gemaakte routes waren uitstekend voor ons

Hé Motour,

Wij waren zeer content van jullie service, alle documenten en routes waren goed aangekomen zoals jullie hadden beloofd.

De door jullie gemaakte routes waren uitstekend voor ons.

De roadbook en routes voor de gps waren in orde, het is wel niet mogelijk om enkel de routes te rijden zonder enige gps bijstand (met enkel de michelin maps was het soms verwarrend).

De bezienswaardigheden waren ook ok en nog enkele bezienswaardigheden zelf toegevoegd zoals Old Man of Storr (Skye), Commando Memorial (Spean Bridge) en daguitstap naar Edinburgh uitgebreid met daguitstap naar Stirling (William Wallace monument, Old Bridge, Stirling Castle en Robert The Bruce monument).

Dit was voor ons de 1ste keer dat we in B and B op vakantie gingen, alle adressen waren zeer goed behalve in R.... guesthouse vonden we het wat minder. De volgende keer zullen we ook opteren om met hotels te werken zodat we niet verplicht zijn om zelf nog ‘s avonds iets te zoeken om te eten en drinken.

De prijs/kwaliteits is goed.


motorvakantie motour schotland met honda en harley davidson motoren

De reis was echt fantastisch, we zijn al op vele plaatsen geweest met de motto maar dit was meer dan we hadden verwacht. Prachtig land, zeer mooie wegen om te rijden en zeker niet ééntonig en zeer vriendelijke mensen overal. Overal serveren ze goed en niet duur eten, blackpudding en haggis is zeker aan te raden.

Wij zullen zeker Motour aanbevelen bij familie en vrienden.

Wij zijn via Google in aanraking gekomen met Motour door te zoeken naar mottoreis door Schotland.

Nog enkele bestemmingen op ons verlanglijstje zijn: Ierland, Wales, Lake District, Kroatië, Corsica, ...

Mvg Marc en Cindy, 2019

P.S.: We zullen enkele foto's doorsturen via Wetransfer want het lukt niet via mail.


motorreis Motour Schotland 2019 met honda en harley davidson motorfiets

Heerlijke ontspannen reis

Hoe was de service vanuit Motour; De service was goed!

Wat vond u van de door ons gemaakte route;
Routes waren perfect, geen enkele fout en erg mooi.

Roadbook: Erg leuk om erbij te hebben. Zo kun je al van te voren bepalen waar te stoppen. Tip; de route langs het Kirkwheel (enige roterend scheepslift ter wereld) Laten gaan. Denk dat menig persoon hierin wel geïnteresseerd is ook omdat het een leuke moderne bezienswaardigheid is na al die oude kastelen en ruïnes.

Wat vond u van de overnachtingsadressen;
Zeker de eerste en de laatste twee adressen waren perfect! Allen waren goed qua kamer en ontbijt en ligging.

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding;
Prima.

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven; Heerlijke ontspannen reis. Geen gezoek naar hotels of B and B. Prachtige routes en geluk gehad met het weer.

Zou je Motour bij vrienden / kennissen willen aanbevelen?
Jazeker!

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour; via Akkie mijn reisgenoot.

Akkie en Tom, 2019
Landschap Ierland

Prima service

Hoe was de service vanuit Motour;
Prima service, geen opmerkingen.

Goede routes, makkelijk haalbaar op een dag, ruimte genoeg voor de nodige bezichtigingen en foto momentje onderweg. Wij hebben een paar extra uitstapjes gemaakt (bijv. Isle of Skye helemaal over het noordelijke punt gereden) en dat blijft lastig met de Garmin. Herberekenen aanzetten geeft opeens andere routes en uitzetten maakt het lastig om weer op de route terug te komen. Dat ligt niet aan jullie maar aan de systematiek van Garmin….. Vanuit mijn eigen ervaring denk ik dat een korte training door de mensen van MyRouteApp zou kunnen helpen. Wellicht kunnen jullie dat aanbieden bij jullie klanten. Ik kan eventueel wel contact leggen (zonder verder eigen belang overigens!).

Richting Kyle of Lochalsh zou ik ook Plockton in de route aanbevelen. Is maar een klein stukje om en daar kun je door de gunstige ligging de enige palmbomen van Schotland zien!

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden;
Super goed, iedere dag volop gebruikt. Inmiddels is het een nat geregend en zwaar gehavend document maar zo hoort dat :-)

Wat vond u van de overnachtingsadressen;
Uitstekend. Voldoende afwisselend en meestal dicht bij eetgelegenheden. Bij Sea.... (Kyle of Lochalsh) was dat niet zo en daarnaast was deze met de motor vrij moeilijk bereikbaar............ Daarentegen is dit wel een geweldige plek met super aardige gastheer/vrouw.

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding;
Prima

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven;
Fantastisch, zeer veel Schotse hoogtepunten zonder dat de afstanden te groot worden!

Zou je Motour bij vrienden / kennissen willen aanbevelen?
Zeker!

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour;
Via Google

Opmerking team Motour: bedankt voor de waardevolle opmerkingen en tips, we nemen ze mee als we komend voorjaar ook weer eens zelf poolshoogte gaan nemen.

Hans en Rina


motorreis Motour Schotland westkust twee bmw motoren

Geweldig en bijzonder, laat je de diverse landschappen die Schotland heeft zien/ervaren

Hoe was de service vanuit Motour; Heel goed, m.n. ook de afstemming over ons eerdere vertrek (dat eerder) is prima en in goed overleg gegaan. Achteraf zijn wij zelfs blij dat wij dat eerder zijn vertrokken omdat het nu (naar wij vermoeden) veel rustiger was. O.a. bij het inchecken en de paspoort controle.

Wat vond u van de door ons gemaakte route; Geweldig, klopten wat ons betref exact en waren volledig qua informatie, met leuke spots (wij hebben niet overal gebruik van gemaakt, maar het was leuk dat het in de route was opgenomen). Maakt de routes zoals gezegd volledig.

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden; Leuk om vooraf in te lezen en ideeën op te doen en beeld te krijgen waar we terecht kwamen, wij hebben het roadboek niet meegenomen aangezien wij deze ook op de laptop hadden staan. Wat mij betreft zou met de digitale bestanden kunnen worden volstaan en is een papieren versie leuk maar niet noodzakelijk.

Wat vond u van de overnachtingsadressen; Ontzettend leuke adressen met ontzettend leuke en aardige gastvrouw(en)/-heren. Mooie kamers, prima ontbijt. Goede plek voor de motors. Altijd een vriendelijk onthaal bij aankomst. En goede informatie verstrekking over de lokale pubs en restaurants.

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding; Uitstekend, mede gebaseerd op hetgeen wij onderweg van mensen die wij ontmoeten te horen kregen over hun ervaringen die vaak niet zo goed waren. Mede op basis van deze informatie is ons duidelijk geworden waarom de boekingen maar tot 1 april lopen, uiteraard geven jullie dat ook aan maar dat werd ons op basis van wat wij hoorden ook duidelijk/bevestigd.

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven; Geweldig en bijzonder, laat je de diverse landschappen die Schotland heeft zien/ervaren. PS wij hebben wel ontzettend met het weer getroffen, op vrijdag bij aankomst aan eind van de dag korte hevige bui en woensdag heeft het af en toe wat geregend. Verder alleen maar stralend weer (bijna te warm af en toe ,"grapje").

Zou je Motour bij vrienden / kennissen willen aanbevelen? Zeker dat doe ik/doen wij al.

Andre en Hendrik,2019


motorreis groep vrienden via Motour naar Wales

Iedere dag was het volop genieten

Hoe was de service vanuit Motour; Heel erg goed, altijd (telefonisch of email) direct contact.

Wat vond u van de door ons gemaakte route; Erg mooie routes, iedere dag was het volop genieten.

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden;
het roadboek is een fijne aanvulling op de routes, met mooie bezienswaardigheden.

Wat vond u van de overnachtingsadressen;
stuk voor stuk top, met erg vriendelijke en behulpzame mensen. Vooral de eerste B and B in Perth en in Innerleithen zijn een aanbeveling waard!

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding;
Erg goed!

Een prachtige reis, met een gevariëerd programma. Prachtige routes, leuke plaatsen en overnachtingen.

Zou je Motour bij vrienden / kennissen willen aanbevelen?
Absoluut!!

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour;
gevonden via Google

Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje?
Noorwegen, Wales, Ierland, Spanje

Harry en Reitze 2019


motorreis eiland Skye Schotland met Motour

Fantastische reis gehad

Dag John en Ria,

Allereerst bedankt voor jullie inzet, we hebben een fantastische reis gehad in Schotland.

De B and B's waren prima, vooral de eerste in Perth willen we er uitlichten ( Vreselijk aardige mensen).

De routes waren prima te rijden en het weer was voor Schotland ook nog eens redelijk goed.

De nogmaals bedankt en wellicht Vragen we jullie in de toekomst om weer eens een reis voor ons samen te stellen.

We zullen jullie zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen.

Vriendelijke groeten,
Mede namens Co, Emiel, Jaap en Rene
Wim M. 2019


Hoe was de service vanuit Motour; Uitstekend.

We vonden de routes prima; mooi afwisselend door een geweldige omgeving. Wat we merkten was dat er zorgvuldig was gezocht op een afwisseling in kleine weggetjes en doorgaande wegen. Door de beschrijving te lezen verheugden we ons al weer op de volgende dag.

De heen- en terugreis door Engeland vond de duo te lang. Dit was met name de terugreis. Kan ook mede liggen aan de files en het warme weer. Terugreis was qua route ook minder mooi dan de heen reis. Dit gold niet voor Wales

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden;
Erg mooi! Plezierig om te lezen!! Duidelijk.

Wat vond u van de overnachtingsadressen;
Het eerste adres in Engeland vonden wij duidelijk minder goed dan de andere B and B’s. Naar ons idee lag dit adresje ook te ver van het stadscentrum. De andere accommodaties waren geweldig!! Vooral het eerste adresje in Ierland was een paradijsje!!!

In de brochure zou eigenlijk vermeld moeten worden dat je bij de B and B’s geen drankjes kunt verkrijgen. Na aankomst hadden we wel zin in een biertje of een wijntje. We moesten dan naar de supermarkt of de pub. Alleen in Painswick kon het wel. Een super mooi dorp met een prachtig hotel!

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding;
Voor ons was het wel een dure reis maar het was de prijs zeker waard.

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven; Enorm genoten schitterende omgeving. Goed georganiseerd. We hebben erg veel geluk met het weer!! Ongeveer 100 km regenpak aangehad ivm mist en/of regen.

Zou je Motour bij vrienden / kennissen willen aanbevelen? Ja.

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour;
Toevallig gevonden op Internet.

Rob en Geziena, 2019


motorreis Motour Schotland hooglanden Mark en vrienden

Mooie onvergetelijke reis

Goedemorgen, onderstaand jullie vragenlijst retour.

Hoe was de service vanuit Motour; service wat goed en compleet, we werden vanaf boeking goed op de hoogte gehouden.

Wat vond u van de door ons gemaakte route; gemaakte route was volledig en bevatte absoluut geen foutjes!! Moet zeggen top. ( bij ons zou ik als aandacht punt willen noemen dat de route op Sky beter het volledige eiland kan zijn ipv de onderste lus alleen, dit hebben wij dan ook helemaal gereden.)

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden;
we hebben doordat de route zo goed was weinig gedaan met roadbook, behalve eventuele bezienswaardigheden er af gelezen, maar laten we zeggen wij rijden liever??

Wat vond u van de overnachtingsadressen;
alle adressen waren keurig verzorgd en serieus vriendelijke mensen.

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding;
dit was prima.

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven;
mooie onvergetelijke reis naar een land wat onderschat wordt.

Zou je Motour bij vrienden / kennissen willen aanbevelen?
Jazeker.

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour;
internet.

In de bijlage heb ik een foto toegevoegd van een punt waar we mooi uitzicht hadden.

Met vriendelijke groet,
Mark S. 2019


vastzetten motorfiets aan boord fery naar Engeland

Hier is tie…. Prima route, prima weer

Korte samenvatting: We hebben genoten prima route, prima weer (Mei was nu prima) en zullen de trip zeker aanbevelen aan anderen.

Hoe was de service vanuit Motour;
Prima geregeld, alles klopte. Route, boekingen bij overnachtings locaties (“yes, we have been in contact with Ria”) en DFDS. Goede kwaliteit wegkaart die we tot aan het einde heel konden houden ondanks al het vouwen en tanktas gebruik.

Wat vond u van de door ons gemaakte route;
Leuk en afwisselend. GPS af en toe de weg kwijt door “Garmin” “Adventure” optie. Misschien waarschuwing dat deze “Uit” moet staan? Ligt volgens mij aan device en de bediener, niet aan route.

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden;
Roadbook was prima. Last Minute omboeking op Skye was niet meegenomen, maar zeker geen showstopper. Door last minute om boeking mogelijkheid met de Pont naar Skye gegaan en over landtong terug. Aanrader!

Wat vond u van de overnachtingsadressen;
Helemaal, goed, Goede lokatie in stad of dorp zodat we voor avond eten lopend op pad konden. Vriendelijke mensen en uitstekend ontbijt. Top locaties: Inverary en Innerleithen.

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding;
Tsja, geen verder onderzoek gedaan, geen bedenkingen.

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven;
Heerlijk avontuur afgestemd op motorrijden, waarin we een mooi totaal beeld van Schotland hebben gekregen. Haalbare afstanden met genoeg ruimte voor genieten van natuur en cultuur.

Zou je Motour bij vrienden / kennissen willen aanbevelen?
Zeker (al gedaan)

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour;
Googelen, internet research

Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje?
Noorwegen.

Mocht u nog mooie foto's hebben ( waar u met de motor op staat ) die we kunnen plaatsen op onze site dan zien we die graag tegemoet Hebben al een foto boek van 54 pagina’s we sturen er een paar naar jullie toe. Voorkeur voor resolutie??

Mvrgr

Marijke en Arjan 2019


motorreis Motour Cattle Pass Applecross Schotland highlands

De routes waren Super zeer duidelijk

John en Ria en het TeamMotour allereerst bedankt voor alles wat jullie geregeld hebben het was een onvergetelijke vakantie. De service vond ik zeer goed, je werd goed op de hoogte gehouden over de gang van zaken.

De routes waren Super zeer duidelijk en zonder probleem kunnen volgen. We hebben op de dag op eiland Sky de route wat langer gemaakt. We zijn bij Portree richting Brogaig gereden en daar de single road gepakt richting Sartle- Idrigil dat was op aanraden van een man waar we koffie gedronken hadden en echt een hele mooie route ook misschien leuk om dit toe te voegen aan de route. .........................

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden;
De roadboek was uit de kunst stond lekker luchtig omschreven wat er te doen was en veel goede en nuttige informatie.

Wat vond u van de overnachtingsadressen;
In een woord geweldig wat zijn wij goed ontvangen bij al de overnachtingsadressen. We waren nog geen eens afgestapt van de motor en ze stonden al bij de deur om je te ontvangen. Bij onze eerste overnachtingsadres verontschuldig zich de man van de gastvrouw dat hij te laat thuis was want dan had hij twee biertje voor ons neer gezet. Zo gast vrij en dat bij alle overnachtingen. We hadden ook een wandelende vvv kantoor bij de Eilean A Cheo Guest House, die vrouw wist echt over heel Schotland te vertellen wat een lief mens is dat, die bleef praten, echt gezellig. En bij het laatste Guest house Glede Knowe vertelde de gast heer over de route die moesten rijden want die was zo mooi ( zie eerder in dit verhaal). Kortom wat een gast vrijheid daar in Schotland kan niks anders zeggen.

De prijs-kwaliteitverhouding is uit de kunst, niks op aan te merken. Je krijgt waar voor je geld.

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven;
Het was voor ons de eerste keer dat we rondrit door Schotland reden. Wat een mooi land zeg, echt super ik heb eigenlijk geen ander woord ervoor. We hadden elke dag wel een regen buitje, maar dat hoort bij dit Schotland. De omgeving is echt fantastisch wat een mooie ver gezichten, je voelt je echt nietig als je daar door het landschap rijdt.

Zou je Motour bij vrienden / kennissen willen aanbevelen?
Zeker weten!

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour;
Zoeken op de website en een tip van mijn collega die deze tour vorig jaar ook heeft gedaan.

Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje ?
Over een paar jaar terug naar Schotland. Mocht u nog mooie foto's hebben ( waar u met de motor op staat ) die we kunnen plaatsen op onze site dan zien we die graag tegemoet Ik heb foto’s bijgevoegd kijk maar welke je kan gebruiken en eventueel voor de site.

We willen u nog bedanken voor uw vertrouwen in Motour.

Nogmaals bedankt voor alles en tot de volgende keer.
Hartelijke groet,

André 2019


motorvakantie Schotland vriendengroep groepsfoto

Overnachtigen, goede accomodaties, vriendelijke, leuke mensen

Hoi Team Motour,

Even een reactie op jullie vragen,

Service Motour: Na wat strubbelingen wederzijds met de boeking, alles goed en netjes afgehandeld, zeer tevreden.

Route's en bezienswaardigheden een dikke 10, ondanks het wat mindere weer, heel erg genoten.

Ik wil jullie nog 1 tip geven, dat is het sluizencomplex in de buurt van Banavie/ Fort William, 9 sluizen met een schuttijd van anderhalf uur, erg de moeite waard om een stop te maken, dit ligt aan de weg van Fort-William naar het Harry Potter Viaduct.

Overnachtigen, goede accomodaties, vriendelijke, leuke mensen, super, alleen één, viel ons wat tegen, o.a. geen klik met de eigenaar...., wel een hele mooie locatie. (Betrokken locatie bij ons bekend, we werken aan verbetering)

Prijs/Kwaliteit prima, schitterende rondreis, Schotland heeft ons hart gestolen, we gaan echt nog een keer terug en ik zal het zeker ook aanbevelen bij andere.

Het dagje Edingburgh was ook zeer de moeite waard, mooie zeer levendige stad.

Hartelijk dank voor deze mooie reis.

Mvgr Gr Arjan van H. 2019


motorreis Andre Motour Glen Coe vallei Schotland

Bezienswaardigheden; goede beschrijvingen en een beetje geschiedenis

Hoe was de service vanuit Motour;
slechts eenmaal tijdens de vakantie moeten bellen (op zondag ), jullie hadden dan direct contact met de gastvrouw opgenomen om ons te helpen, merci.

Wat vond u van de door ons gemaakte route;
goed, een goed aantal km., verdeeld over de ganse dag.

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden;
goede beschrijvingen en een beetje geschiedenis van wat achter de bezienswaardigheden zit, altijd leuk.

Wat vond u van de overnachtingsadressen;
netjes , ze waren wel telkens verbaasd dat we met de wagen waren ( dit was waarschijnlijk niet doorgegeven ) , alhoewel we NOOIT problemen gehad hebben voor te parkeren Enige puntje voor verbetering : de slaapplaats in Inveraray , old rectory guesthouse heeft niet huisnummer 9 in main street south , dit nummer is aan een ander huis verbonden en daar waren wij aan het bellen en kloppen. Waarschijnlijk zal dit nog gebeuren als er 9 blijft bij staan . The old rectory guesthouse heeft blijkbaar geen nummer ( typisch schots zeker??).(redactie: wordt opgelost)

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding;
OK.

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven;
goed georganiseerd , perfect voor eerste kennismaking met Schotland.

Zou je Motour bij vrienden / kennissen willen aanbevelen?
Ja zeker.

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour;
eigen zoektocht naar Schotland vakantie.

Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje?
Ierland.

Edwin en Claire De G.
Stefaan en Dora Van den E. 2019


motorreis mooie toerweg highlands Schotland

Vlekkeloos verlopen

Onze Schotlandreis is vlekkeloos verlopen, was heel goed georganiseerd en de uitgekozen. B and B's en hotels waren super. Deze was zeker een die we nog eens over doen!!

Mvg,
Emiel Van R. 2019


motorvakantie motour vertrek IJmuiden ferry dfds

We hebben erg genoten van het rijden

Beste John en Ria, we hebben een heerlijke rondreis gehad in Schotland. Hieronder vinden jullie de antwoorden. Bedankt voor jullie service!

Prima service tijdens het boeken tot en met het ontvangen van de reisdocumenten. Gelukkig tijdens de tour geen service nodig gehad.

De route is fantastisch. We hebben erg genoten van het rijden.

Positieve opmerkingen: Weinig highway miles, dagelijke reisafstanden goed te doen.

Het roadboek was een fijne toevoeging, we hebben het voor de reis met plezier gelezen en ook tijdens de reis nog dagelijks geraadpleegd.

Wat vond u van de overnachtingsadressen;
de adressen waren prima, alleen maar positieve ervaringen. En op aantal adressen zeer aardige mensen ontmoet.

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding;
voor ons is de prijs/kwaliteit verhouding zeer goed want we hebben geen enkele negatieve ervaring opgedaan vanaf de start met het boeken t/m de reis.

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven; heerlijk motorrijden, regen (tja, wat doe je eraan), prachtige natuur, leuke mensen ontmoeten, lekker eten en drinken.

Zou je Motour bij vrienden / kennissen willen aanbevelen?
zeker weten.

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour; internet zoeken via Google.

Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje? Duitsland, Zwitserland, Vogezen.

Mocht u nog mooie foto's hebben ( waar u met de motor op staat ) die we kunnen plaatsen op onze site dan zien we die graag tegemoet. zie bijlage

Richard K. en Judith 2019


Motorreis Motour Schotland John O'Groats familie Hunke

De service van Motour prima

Beste John en Ria,
Wij zijn gisterenochtend weer geland in Hoek van Holland. Wij vonden de service van Motour prima. De route is goed bevallen en goed door jullie uitgezocht.

Het was prettig om in het roadbook te lezen over de route en de bezienswaardigheden. Niet dat wij dat allemaal bekeken hebben, maar wel nuttig. Het blaadje met de opsomming van de wegen en het schemaatje is handig om er bij te hebben, zeker als je GPS apparaat het begeeft. (die van mij had een keer wat kuren!).

Wij hadden nog geen ervaring met B and B. De door jullie gereserveerde adressen waren prima, met deels een hele mooie ligging en meestal een ruime kamer met een perfect ontbijt.

Alleen over de B and B in Dublin wil ik wat opmerken.(opgesomde opmerkingen over deze B and B hebben we in onze evaluatie meegenomen.)
De prijs-kwaliteitverhouding over het geheel genomen is prima.

Wij vonden het een hele mooie reis. Best wel wat kilometers, maar wij zijn veel gewend. Het wegdek in Ierland valt vaak wel wat tegen. Uitkijken dat je door oneffenheden niet uit een bocht dribbelt. We hebben met onze zwaar beladen motoren overigens niet heel sportief gereden. Het was te doen. Door een omleiding op de terugweg in Engeland mogelijk 40 km meer gereden. In totaal vanuit Venray heb ik 3168,5 km gereden.

Ik kan jullie zeker aanbevelen aan anderen. Op de boot nog een kaartje van jullie aan twee andere Nederlandse motorrijders gegeven.

Ik heb helaas geen geschikte foto's voor jullie.

Ria moet nog de groeten hebben van de eigenaresse in Kenmare ( Tara Farm). Daar hadden we overigens een zeer ruime kamer.

Met een vriendelijke groet,
Fons Poos 2019


deelnemers met motorfiets tijdens motorreis Motour Ierland

De routes waren prima en actueel

de service was en is perfect.

Wat vond u van de door ons gemaakte route;
de routes waren prima en actueel. misschien zouden jullie nog eens de route van Inveraray naar Innerleithen bekijken, deze gaat oost van Glasgow door veel industriegebieden, misschien dat stuk nog eens aanpassen.

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden; prima, geen toevoegingen of opmerkingen.

Wat vond u van de overnachtingsadressen; deze waren allemaal super!!!!!!!

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding; de verhouding is goed en eerlijk.

De reis was een super ervaring, het is een geweldig mooi land en een super motortour gebied. Erg vriendelijk mensen en de B and B locaties waren geweldig. Alles was goed door MOTOUR voorbereid. Vooral de route over de Applecross en door Glencoe waren super.

Zou je Motour bij vrienden / kennissen willen aanbevelen? zeker weten.

Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje? De reis naar Ierland.

Albert H en vrienden 2019


Motorvakantie Schotland BMW rijders

Geweldige route die je op de motor nog intenser beleefd

Beste John en Ria,

Afgelopen zaterdag teruggekomen van een geweldige motorvakantie in Schotland. We hebben een geweldige vakantie gehad die we niet snel zullen vergeten. Geweldig land, geweldige mensen, geweldige route die je op de motor nog intenser beleefd.

Bedankt voor het organiseren van onze topvakantie!!

Hoe was de service vanuit Motour;
Los van het ontvangen van de reisdocumenten verder geen echte service nodig gehad van Motour. Documenten zagen er verzorgd uit en waren volledig. Goed geregeld!

Mooie routes, zonder twijfel. Allemaal goed te doen binnen een dag, behalve de route van Inverness naar Kyle. Die hebben we moeten inkorten vanwege de lengte.

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden; Prima! Summier maar voldoende. Leuk om er bij te hebben.

Wat vond u van de overnachtingsadressen;
De overnachtingsadressen waren top!! Geweldige accommodaties met lieve mensen, goede bedden, fijne douches en heerlijk ontbijt. Onze overnachting in Kyle, waar we tevens een rustdag hadden ligt echter te ver af van de bewoonde wereld. Dat was jammer helemaal omdat er geen openbaar vervoer is die je tijdens regenachtige dagen ergens heen kan brengen. De B and B in Inverness was echter in vergelijking met de rest het minst: de eigenaar was gehaast, kamer was soberder. Echter de ligging was perfect!

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding; Prima!

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven; Fantastisch!!!!!!

Zou je Motour bij vrienden /kennissen willen aanbevelen? Jazeker.

Met vriendelijke groeten,
Harrie en Jolanda T . 2019


collage familie Timmermans op motorreis Motour Schotland met BMW motorfietsen

Het is een aanrader

Hoe was de service vanuit Motour; heel goed er waren twee foutjes bij de boeking maar die zijn vlug opgelost. Top.

Wat vond u van de door ons gemaakte route; voor mij heel goed, de volgende keer zou ik wat meer dagen nemen om de rijden zo dat de ritten wat korter zijn en nog een paar rust dagen bij.

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden;
geen opmerkingen het was in orde.

Wat vond u van de overnachtingsadressen;
Super had eerst een idee wat heb ik nu gedaan om in B and B te slapen. maar het waren fantatische overnachtingen. Wij werden steeds goed ontvangen en het waren heel vriendelijke mensen. Het is een aanrader.

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding;
heel goed.

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven;
voor herhaling maar dan wat meer dagen daar verblijven.

Zou je Motour bij vrienden / kennissen willen aanbevelen?
Ja zonder twijfel , bedankt John en Ria.

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour;
via internet en dan via motorvrienden die al een reis gedaan hebben met motour.

Mocht u nog mooie foto's hebben ( waar u met de motor op staat ) die we kunnen plaatsen op onze site dan zien we die graag tegemoet : zodra Ann de foto's op de PC geplaatst heeft dan stuur ik er een aantal door.

Rudi en Ann V.


Motorreis Gonnie Motour Schotland achtergrond loch in the highlands

In één woord; GEWELDIG!!

Hoe was de service vanuit Motour;
Prima! Snel antwoord bij vragen, ook tijdens - helaas - motorpech op zaterdagavond.

Wat vond u van de door ons gemaakte route;
Mooie routes, niet te lang per dag.

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden;
Erg leuk als voorpret! En onderweg s avonds kijken waar we de volgende naartoe gaan en die dag geweest zijn.

Wat vond u van de overnachtingsadressen;
Geweldige locaties, goede kamers en bedden. Overal vriendelijke ontvangst en behulpzame eigenaren.

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding;
Ik heb geen vergelijk, maar de reis was het waard.

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven;
In één woord; GEWELDIG!! Ondanks het feit dat ik door motorpech na 4 dagen (van de 9) de reis bij mijn man achterop moest vervolgen.

Zou je Motour bij vrienden / kennissen willen aanbevelen?
Zeker (al gedaan).

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour;
Via internet. Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje ? Volgend jaar Wales :)

Alfred Gonnie M.


 Glen Coe vallei en Eilean Donan Castle motorreis Gonnie Motour Schotland

Hele mooie route vooral in Wales

Hoe was de service vanuit Motour;
Goed, als ik vragen had snelle reactie.

Wat vond u van de door ons gemaakte route;
hele mooie route vooral in Wales, wij persoonlijk houden van nog kleinere binnenweggetjes, vooral in de parken.

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden;
prima, ook omdat je de route door de plaatsjes liet lopen.

Wat vond u van de overnachtingsadressen;
prima, nette B and B's

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding;
Goed betaald, maar kwaliteit was prima.

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven;
mooie reis iedereen aan te bevelen, mooie route om een stukje van Engeland te zien.

Zou je Motour bij vrienden / kennissen willen aanbevelen?
Ja zeker.

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour;
internet.

Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje ?
Noorwegen,Ierland..

Gery, Maria, Anton en Felicita, 2019


lone-rider op BMW motorfiets in Schotland

De routes zijn voor de gemiddelde rijder goed

Hoe was de service vanuit Motour;
Correct, zeker binnen mogelijkheden.

De routes zijn voor de gemiddelde rijder goed te doen en variërend van mooi tot adembenemend. Een fantastische kennismaking met Wales was het zeker.

Onze motorgroep vindt echter dat ze een uitstekende rijervaring ;) heeft en stuurt daarom ook graag op de wat ‘lastigere’ binnenwegen in plaats van overwegend de provinciale wegen. Zo hadden we de routes op enkele punten aangepast en ook over het algemeen langer werden, wellicht zou aan een volgende motorgroep gevraagd kunnen worden naar hun rijervaring, type motor en gewenste ‘moeilijkheid’ en lengte van de rit, zodat een meer op maat route aangeboden kan worden.

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden;
Er zijn voldoende bezienswaardigheden die bezocht kunnen worden langs de route.Helaas hadden wij ‘pech’ dat een combinatie van erg mooi weer (35+ graden) en een weekend dat heel Engeland naar buiten moest. Oxford, Bourton on The Water etc. was het doorheen rijden al een uitdaging op zich. Dit zou écht een noot kunnen zijn in het roadbook. “Let op dat een weekend in de zomer bijzonder druk kan zijn”.

Wat vond u van de overnachtingsadressen;
De overnachtingsadressen waren gezien de prijs goed tot zeer goed te noemen. De beste uit de bus was wel Cheltenham , die zeer ruime faciliteiten had en Pembroke. De persoonlijke aandacht van Colin en Deborah was warm,
- Ook de ontbijten waren overal uitstekend,Zoals bekend hadden we een wat mindere ervaring met het overigens zeer mooie Hotel in Brecon. Dit lag meer aan de strikte opdracht van de hotel manager (A4 met strikte huisregels aan de wand) dan de bereidwilligheid van de medewerkers. Zo was er geen aparte parkeergelegenheid voor de motoren maar door toedoen van een van de medewerkers kregen we uiteindelijk een mooie binnenplaats voor de motoren toegewezen.
Ook het ontbijt was niet inbegrepen en moest apart voor worden betaald. (berust op een niet correcte afhandeling van het hotel ontbijt was wel door ons geboekt zoals we standaard doen, de groep is hiervoor gecompenseerd; reactie motour)
-De locaties van de overnachtingsadressen waren ook uitstekend en meestal binnen loopafstand van sfeervolle pubs.

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding;
Lastig in te schatten maar onze groep was er tevreden over. Mede dat de hele reis geregeld wordt en je geen ‘sores’ meer hebt.

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven;
Mooie motorreis, met een fantastische differentiatie in landschap en wegen.

Zou je Motour bij vrienden /kennissen willen aanbevelen? ,
Geen probleem.

Lex en vrienden, 2019