Motorvakantie Schotland Highlands 1 locatie

Motorroute kaart Schotland Highlands vanuit één locatie

Motorrondreis SCH-3

Routekaart motorvakantie Schotland vanuit 1 locatie


Highlights

the Highlands
Northumberland National Park
Cheviot Hills Schots-Engels grensgebied
the Falkirk Wheel
The Grampian Mountains
Cairngorms National Park
Cairnwell Pass en Glenshee
Pitlochry
Callander
Aberfeldy
Fort William
Ben Nevis
Clencoe
Rannoch Moor
Inveraray
Loch Lomond en het Trossachs National Park


Inclusief bij deze motorvakantie Schotland Highlands vanuit 1 locatie

-5 gps toerdagen
-4 overnachtingen Bed and Breakfast met eigen douche en toilet op basis van 2 personen per kamer en full English breakfast
-Parkeergelegenheid
-Roadbook met bezienswaardigheden van Dag tot Dag
-GPS-route bestanden op usb stick
-Wegenkaarten (één set per boeking)


Reissom

Vertrek kies eigen datum
mei, juni, juli, augustus: Prijs p.p. 640,- euro
april, september: Prijs p.p. 598,- euro


Niet inbegrepen

-Ferry overtocht Ijmuiden - Newcastle met 2 overnachtingen aan boord.

We boeken graag een perfect aansluitende ferry overtocht voor je. Geef dit even aan op het boekingsformulier.Landschap schotland

Ontdek op je eigen motorfiets de schotse Hooglanden vanuit 1 locatie.

Deze keer eens geen rondreis met elke dag een andere overnachting, zoals we gewoonlijk plannen. Maar een motorvakantie vanuit 1 locatie. Dit heeft ook zo z'n voordelen. Minder in en uitpakken en toch volop mooie toerdagen door een groot deel van de schotse hooglanden.

Bescrijving van de 5 mooie toerdagen in onze motorreis: Schotland Highlands vanuit 1 locatie

Aankomst Newcastle - door Northumberland National Park en The Cheviot Hills naar de Callander regio aan de rand van de schotse Hooglanden.

We hebben een hele motortoerdag om lekker door een prachtige natuur te rijden. Na het verlaten van Newcastle wordt al snel duidelijk dat we er gelijk midden in zitten. Want we kiezen vandaag op onze eerste tourdag voor de kleinere weg dwars door het Northumberland National Park.

Zo passeren we via de Cheviot Hills de Schots-Engelse grens. Dit wordt duidelijk aangegeven en is een leuke plek om even een stop in te lassen. Je treft bij de tea and sandwich caravan op de parkeerplaats altijd een internationaal gezelschap motorrijders.

We rijden tussen de drukke steden Glasgow en Edinburgh door via een landelijke route en een aantal leuke B-wegen. We doen op onze motorroute ook nog even "the Falkirk Wheel aan"(Een enorme scheepslift die 35 meter overbrugt) en rijden zo Callander binnen. Een leuk kleine stadje ingesteld op toeristen met de mogelijkheid om bijvoorbeeld langs the River Tay te wandelen en ergens iets te eten. Overnachtingen in Callander of omgeving
Motorroute ca. 288 km.


Motorreis Schotland-Northumberland

Dagtoer door the Cairngorms National Park en the Grampian Mountains naar de Cainrwell Pass

Je zult tijdens deze tourdag genieten van de prachtige vergezichten en passen. De heuvels en bergen zijn waar je door heen rijdt zijn tussen de 6- en 800 meter met uitschieters van bijna 900 meter. Dit gebied is s'winters populair bij de wintersporters.

Het Cairngorms National Park wordt gerekend tot de mooiste van Schotland en volgens veel Schotten door de meeste toeristen onterecht overgeslagen in hun haast om aan de populaire Westkust te komen. Dat zal jou op deze motorvakantie, dankzij de tip van één van onze Schotse B and B gastheren, niet gebeuren.

We starten onze motorroute door The Grampian Mountains en door het Cairngorms National Park in noordelijke richting om later langs Loch Earn in oostelijke richting af te buigen. Via de plaatsjes Crief, Dunkeld en Blairgowne-Rattray rijden we via the Old Military Road naar de Cainrwell Pass op 670 meter hoogte.

Vlak achter de Cairnwell Pass heb je het Glenshee Ski Center met parkeerplaats en voorzieningen. Leuk dus om even rond te struinen.

Op onze Motour schotse Rondreizen vervolgen we de route hier rechtdoor richting Breamer. Nog eens ruim 150 km schotse hooglanden tot aan Inverness. Gezien de maximale afstand die deze dagtour nu eenmaal heeft, rijden we vanaf hier terug om op de terugweg via een andere route de prachtige en bekende highlandplaatsjes Pitlochry en Aberfeldy mee te pikken. Ook leuke plaatsje om even rond te kijken.

Via het prachtige Loch Tay rijden we terug naar de Callander regio
Motorroute ca. 290 km.


Cairnwell pass Gelshee ski center

Dagtoer Inveraray en het Trossachs National Park. Een prachtig heuvel en merengebied aan de rand van the Highlands

Prachtige toertocht door het Trossachs National Park. Dit gebied is van oudsher populair bij de elite van Glasgow. Nu is het een populair wandel- en fietsgebied voor velen.

Het eerste meer of Loch dat we op deze dagroute tegen komen is gelijk, met z'n oppervlakte van ruim 70 vierkante kilometer, ook het grootste en bekendste. Loch Lomond is in oppervalte groot maar bovendien erg diep. Op sommige plaatsen tot 190 meter.

Via een stukje Loch Long rijden we naar het meer westelijk gelegen Loch Fyne. Beiden zijn zeer visrijke zeearmen met een open verbinding met de zee.

We komen zo op deze tourtocht in Inveraray aan. Een sfeervol autonoom plaatsje rond een kasteel met een uitgesproken eigen karakter. Vrijwel alle huizen zijn wit geschilderd en ook een gevangenis ontbreekt niet. Leuk om even rond te slenteren voor bijvoorbeeld een kopje koffie aan de haven in de oude tweemaster. Of even wat te shoppen in de paar aanwezige winkeltjes. Inveraray is de thuisbasis van de Campbell clan en wordt nog steeds bestuurd door een clanhoofd of clanchief in dit geval een heuse Duke (of Argyll), die z'n kasteel aan de rand van het stadje heeft.

Vanuit Inveraray rijden we in noordelijke richting naar loch Awe. Rijdend over de A819 hebben we aan het einde van het loch een schitterend zicht op Kilchurn Castle. Tot ver in het voorjaar zijn de bergen van de achter het kasteel gelegen Highlands, met sneeuw bedekt. Wie het kasteel wil bezoeken moet op de splitsing met de A85 even links af.

We rijden inmiddels langs de vallei van the River Lochy via het kleine loch Lubhair en the vallei van the River Dochart bij Craggan langs the kop van Loch Earn.

Langs Loch Lubnaig komen we bij de bekende toeristische plekken als de Pass of Leny en the Falls of Leny. Er is een parkeerplaats om even rond te struinen.

Via Leny Ho komen we terug in de Callander regio
Motorroute ca.210 km.


Loch Lomond Schotland

Dagtoer Westelijke Highlands met highlights als het Rannoch Moor, Glen Coe, Fort William, Ben Nevis

We vertrekken in noordelijke richting en even voor het plaatsje Crainlarich geeft je gps een kasteel weer, gelegen in een klein meer aan je rechterhand.

Na wat kilometers prachtig highland landschap sturen we door de bijzondere natuur rond het Rannoch Moor. Dit natuurgebied is ruim 130 km² groot. Het Moor bestaat voor het grootste gedeelte uit drassig heidegebied. Het is één van de meest wilde en ongerepte natuurgebieden in Schotland met verraderlijke modderpoelen en werd door een gigantische gletsjer gevormd. Het gebrek aan beschutting en blootstelling aan de wind zijn elementen waar je rekening mee moet houden als je een wandeling mocht overwegen. Het uitzicht van het landschap is eindeloos en verandert elk moment met het licht en het weer. We hebben een parkeerplaats op de gps weergegeven.

We vervolgen onze motorroute en rijden even later door één van de meest mooie en indrukwekkende valleien van Schotland. "The Glen Coe Valley", nabij het plaatsje Glencoe. Deze vulkaanvallei werd in de ijstijd uitgesleten door een gletsjer en wordt geflankeerd door de bekende bergtoppen van "the Three Sisters" Hier vond een dramatische gebeurtenis plaats. In 1692 werd hier een groot deel van de Macdonalds clan op lafhartige wijze uitgemoord door the Campbell clan. (zie info centrum ter plaatse)

Na een paar kilometer komen we aan Loch Linnhe. Een open zeearm waaraan ook het bekende Fort William ligt. Kijken we naar rechts dan hebben we zicht op de Be Nevis. Met 1345 meter de hoogste berg in Schotland. Het is zeker aan te bevelen om even in Fort William rond te kijken. Je treft er alle toeristische voorzieningen.

We verlaten Fort William in noordelijke richting. We rijden via de A82 en A86 naar het centrum van de hooglanden. Deze wegen volgen de vallei van de River Spean. Langs het eerste deel van de route loopt een spoorlijn die speciaal is aangelegd om de in Fort William aan land gebrachte haring zo snel mogelijk naar de grote (industrie)steden te vervoeren. Haring was lange tijd volksvoedsel nummer één omdat vlees te duur was. Fort William (genoemd naar de koning stadhouder Willem III) heeft hier zijn ontstaan aan te danken.

We nemen de afslag naar de B841 door via Trinafour (bekend van de hier gelegen stuwdam.) Om de motorroute wat af te korten en misschien ook wat spannender te maken. (De weg is echt smal en er zitten wat steile onoverzichtelijke bochten in.) Zo belanden we weer al genietend van het landschap terug in de Callander regio.
Motorroute ca.316 km.


schotse hooglanden

Van de regio Callander via het engels-schotse grensgebied naar de ferry in Newcastle

Door een mooi landschap naar de Ferry. Alweer de laatste etappe van deze motorreis door Schotland.

Het eerste deel maken we even wat kilometers via een stukje snelweg en voorbij Edinburgh nemen we een rustige lokale weg door een afwisselend heuvelachtig landschap van weilanden, heide en bossen richting het zuiden.

Het zo karakteristieke landschap van het engels- schotse grensgebied in Northumberland.

We passeren o.a Coldstream en Wooler. Twee heel aardige marktplaatsjes en geschikt om even te pauzeren om "een bakkie te doen" of te lunchen.

Vanaf halverwege de middag kunt u zich melden in de haven van Newcastle om in te schepen voor een flinke zeereis richting IJmuiden. De motorvakantie zit er bijna op en er is alle tijd om lekker te relaxen en terug te blikken aan boord van de ferry. Daarbij kun je genieten van een lekker diner, koffie en daarna een glaasje of pint in de bar van dit luxueuze schip. Om vervolgens de eigen hut op te zoeken voor een prima nachtrust aan boord.
Motorroute ca. 265 km.


groepje motorrijders van motour in actie

Uitbreiding van uw motorvakantie Schotland


 Rustdag motorvakantie foto tweemaal BMW

Rustdag(en)

Het kan zijn dat u of uw reisgenoten behoefte hebben aan één of meerdere rustdagen tijdens de motorvakantie. Iedereen heeft zijn eigen tempo en uithoudingsvermogen nietwaar?

Daarom bieden we bij iedere reis de mogelijkheid om van te voren één of meerdere " rustdag(en)" in te bouwen op een bestaand overnachtingsadres. Of u deze ook daadwerkelijk gebruikt om uit te rusten of anderszins een leuke dag doorbrengt, is natuurlijk ieders eigen voorkeur. Er zijn in de verschillende regio’s vaak mogelijkheden om te wandelen of een kasteel, pub, dorpje of stad te bezoeken. Uw gastheer en gastvrouw hebben altijd de nodige tips om er een leuke vakantiedag van te maken.

Rustdagen moeten bij het boeken van de reis worden doorgegeven en kunnen tijdens de reis niet meer worden gewijzigd of verplaatst.

Iedere rustdag omvat één extra overnachting met ontbijt. Prijs 85 euro p.p.p.n.


Maak maatwerk van je motorvakantie

Belangrijk bij iedere motorreis


Reisplanner


Dag 1: Vanuit woonplaats naar IJmuiden en inschepen. Nacht op de boot

Dit is de dag dat je de heenreis naar Schotland boekt.

Dag 2: Aankomst Newcastle. Aanvang Motour reis met toerdag Newcastle naar Callander (regio).

Dag 3: Toerdag door the Cairngorms National Park en the Grampian Mountains

Dag 4: Toerdag Inveraray en het Trossachs National Park

Dag 5: Toerdag Westelijke Highlands

Dag 6: Toerdag van de Callander regio terug naar de ferry in Newcastle

Dit is de dag dat je als terugreis naar Nederland boekt.

Dag 7: Aankomst IJmuiden en thuisreis