Motorvakantie Ierland 14 dagen rechtstreeks

Motorroute kaart Ierlandreis via Cherbourgh

Routekaart motorvakantie 14 dagen Ierland rechtstreeks


Highlights motorreis Ierland via Cherbourg

Ierland:
Volksmuziek live optredens
gezellige authentieke Pubs
Copper coast
Kinsale
Ring of Kerry
Ciffs of Moher
Ring of Beara
Healy Pass
Dingle
Kenmare
Killarny
Doolin
the Burren
Poulnabrone
Gallway
Connemara
Dublin
Wicklow Mountains


Inclusief bij deze 14 daagse motorreis naar Ierland zijn:

-13 overnachtingen Bed and Breakfast met eigen douche en toilet op basis van 2 personen per kamer/hut en full English breakfast
-Parkeren privé terrein. (bij voorkeur en indien mogelijk)
-Retour overtocht: Cherbourg - Roslare
-Vervoer motor
-Roadbook op papier (één set per boeking) en op usb-stick
-GPS bestanden op usb stick
-Wegenkaarten (één set per boeking)


Vertrek op vrijdag, zondag en woensdag

Vertrek middenseizoen april, mei, juni en september:
Prijs p.p. 1395,- euro vertrek op woensdag
Prijs p.p. 1425,- euro vertrek op vrijdag-zondag


Vertrek hoogseizoen juli en augustus:
Prijs p.p. 1495,- euro vertrek op woensdag
Prijs p.p. 1525,- euro vertrek op vrijdag-zondag
Maak maatwerk van je motorvakantie

Belangrijk bij iedere motorreis


Moor landschap Ierland tijdens motorvakantie

NIEUWE ROUTE:Neem de kortste route naar Ierland met de eigen motorfiets."

Rechtstreek naar Ierland met je eigen motor, wie wil dat niet

Dat kan, nu we gebruik gaan maken van de snelste vaarroute Cherbourgh - Rosslare.

Je reist bovendien confortabel met de nachtboot en komt uitgrust aan. Klaar om je Ierlandreis te beginnen.


Deze reis laat je kennis maken met de highlights van Ierland. Het is een echte zeer complete rondreis met het accent op de bekende westkust van Ierland. Ruige kusten, prachtige natuurgebieden en maar liefst vier motorroutes over de indrukwekkende schiereilanden Beara, Kerry, Dingle en Connemara.

En een dagje Dublin, de (culturele) hoofdstad van Ierland met een zeer eigen karakter, maakt deze reis compleet.

Een bonus is ook op deze Ierland motorreis natuurlijk; 's avond lekker eten en drinken in een gezellige Ierse Pub met als toetje wellicht live Ierse folk muziek.

Voordeel van deze reis is dat je rechtstreeks van het Europese vaste land naar Ierland vaart. Dus minder reisdagen buiten Ierland en meer zien van Ierland zelf.

De ferry vertrekt drie dagen per week op woensdag, vrijdag en zondag vanuit Cherbourg en terug altijd op dinsdag, donderdag of zaterdag.

Hierdoor kunnen geen extra reisdagen worden bijgeboekt. We hebben dit ondervangen door de meest populaire extra bijgeboekte dagen in deze Ierlandreis standaard in te bouwen. (Dublin en Doolin).

Bekijk deze reis van dag tot dag en je weet dat het niet beter kan worden.

Motorreis Ierland via Cherbourg van dag tot dag

Dag 1: Cherbourg - Rosslare

De boot vertrekt afhankelijk van de gekozen vertrekdag, in de middag of vooravond. Inchecken minimaal een uur van te voren. Dezelfde dag nog varen kan dus als je zeer-vroeg van huis vertrekt.(Zie de dienstregeling op onze pagina Ferry routes)

Bijboeken extra overnachting ergens op de aanlooproute naar Cherbourg kan

Wie het wat rustiger aan wil doen op de eerste dag van deze motorvakantie of het risico niet wil lopen de boot te missen; kan via ons een extra overnachting boeken op bijvoorbeeld de helft van de route. Geef dit dan aan tijdens de boeking en we nemen deze extra overnachting op in de offerte. Extra te boeken overnachting 85 euro p.p.

Aanlooproute naar Cherbourg

Cherbourg ligt op zo'n 750 km van Utrecht en 600 km van Brussel.

De ferry is van het moderne type en er is volop ontspanning aan boord.


Ferry overtocht Cherbourg-Rosslare

Dag 2: Aankomst Rosslare - Dungarvan

Na aankomst in Rosslare rij je naar het leuke stadje Dungarvan. Tijdens deze niet al te lange eerste rit op Ierse bodem kun je wennen aan het linkse verkeer.

We steken de zeearm of baai van Waterford over via een klein pontje bij Ballyhack Lower naar Passage East bij Waterford. Dit is pas avontuurlijk motorreizen. Waterford is de oudste stad van Ierland en werd reeds in 853 door de Noormannen gesticht als handelshaven.

We komen bij Tramore Beach weer aan de kust. Een echte badplaats met strand. We volgen hierna een groot stuk van the Copper Coast. Een prachtig natuurgebied met ook enkele ruige gedeelten.

Tussen Tramore en Dungarvan vind je het kleine plaatsje Bunmahon met Bunmahon Beach. Een 5 kilometer lang strand dat mooi verscholen ligt tussen metershoge kliffen.

Overnachten doen we in Dungarvan. Een mooi oud havenplaatsje aan een natuurlijke baai. Vergeet vooral niet 's avonds kennis te maken met de Ierse pub. Dungarvan heeft een aantal leuke oude winkel- en uitgaansstraatjes.
GPS Motorroute ca. 120 km.

Dag 3: Durgarvan - Kenmare

Nog maar net op weg rijden we in Ardmore tegen een wereld fenomeen aan. Een authentieke roundtower. Gebouwd in de middeleleeuwen als uitkijk en vluchttoren om zich te verdedigen tegen de zeer veel voorkomende invallen van de Vikingen.

De motorroute loopt vervolgens via het populaire havenplaatsje Youghal. Met leuk centrum en strand. Hierna verlaten we de kust en rijden naar Middleton, met de beroemde distilleerderij van Jameson

We sturen over de rondweg van langs de grote stad Cork.


Boerderij in landschap ierland

Via Clonakilty en Skibbereen rijden we naar Kinsale. Een zeer bekend kleurig havenplaatsje dat ook bekend is vanwege z'n culinaire prestaties. Even de benen strekken en lekker lunchen?

Daarna volgt het plaatsje Bantry. Vlak na Bantry stijgt de weg sterk en hebben we een schitterend uitzicht over Bantry Bay.

Tussen Glangariff en Kenmare passeren we de Caha Pass, een mooi stukje natuur. De route is er één van rustige provinciewegen tot bergweggetjes met haarspeldbochten en zelfs een enkele tunnel.

Zo komen we in het gezellige Kenmare . Een prima plek om te overnachten. Het stadje heeft een uitstekende horeca met vaak live optredens met Irish folkmusic. Dus een prima uitvalsbasis om overdag mooie motorroutes te rijden over de schiereilanden Kerry en Beara. De beroemde Ring of Kerry en Ring of Beara; en s'avonds te genieten in the Pub.
GPS Motorroute ca. 240 km.


Motorvakantie Ierland kustlandschap

Dag 4: Rondrit Ring of Kerry

We starten onze motordagtocht vanuit Kenmare, de GPS route loopt via een prachtige weg door het Killarney National park. Met onderweg een paar prachtige uitkijkpunten.

We rijden het bekende schiereiland Iveragh op en starten onze Ring of Kerry. Ook hier treft u de ruige en verlaten sfeer van de westkust. U rijdt door een indrukwekkend landschap, prachtige stranden, oude kloosters, ruige rotsformaties. S'avonds kunt u weer lekker onder het genot van een pint, live genieten van Ierse volksmuziek in Kenmare.
GPS Motorroute ca 170 km.


Ring of Beara tijdens motorreis Ierland

Dag 5: Rondrit Ring of Beara

Vandaag maakt u een dagtour op de motor door het uitgestrekte natuurgebied op het schiereiland Beara in het zuidwesten van Ierland. Hoewel deze route minder bekend is dan de ring of Kerry, is deze minstens zo indrukwekkend en veel rustiger. Vanuit Adrigole leidt de weg door een ruig en open landschap naar de Healy Pass. Een traject dat wel een beetje stuurmanskunst vraagt. Maar een ervaring oplevert die u op deze motorvakantie niet wilt missen. Deze bijzondere bergpas door een doodstil moorgebied heeft een lengte van 13 km.

We rijden verder langs de zuidkust naar Castletownbere naar de uiterste westpunt van het eiland. U vindt hier een prachtig uitzicht en een unieke kabelbaan die naar het voor de kust gelegen eiland Dursey Island loopt en waarmee zelfs auto's worden vervoerd.

Prachtig is ook de weg terug over Cahermore, Ballydonegan Bay, Allihies en Eyeries. Zo zijn in de hoofdstraat van Allihies alle huizen in felle kleuren geschilderd en heeft u een prachtig uitzicht over Ballydonegan Bay.'s Avonds overnacht u weer in Kenmare.
GPS Motorroute ca. 150 km.


Killarney National Park Ierland tijdens motorvakantie

Dag 6: Kenmare - Dingle

Vandaag geen rondrit maar een mooie tocht over het schiereiland Dingle. Dit schiereiland ( In het Iers: Corca Dhuibhne) is het meest noordelijk gelegen schiereiland aan de zuid westkust. We hebben vandaag totaal zo'n 160 kilometer interessante motorroute voor de boeg.

We vertrekken uit het gezellige Kenmare met enige weemoed, maar het einddoel ;Dingle van onze motortocht vandaag maakt veel goed. De motorroute loopt door het Killarney National Park. De indrukwekkende bergketen van de Mangerton Mountains ligt binnen het National Park. Vooral bij het Upperlake heeft u een prachtig uitzicht over dit gebied. Het stadje Killarney is een gezellig toeristenstadje.

Op het schiereiland heb je een mooi uitzicht op de scherpe bergen van de Slieve Mish Mountains direct als je het schiereiland opkomt. We rijden via de noordkant het eiland op via het plaatsje Tralee. Om zo via de 456 meter hoge enerverende en smalle Connor Pass naar de zuidkust af te dalen.

De grootste plaats op het schiereiland is Dingle. Van oorsprong is Dingle een klein vissersdorp. Dolfijnen zijn ook hier voor de kust een bezienswaardigheid. We kiezen bij voorkeur hier een overnachting voor u.
GPS Motorroute ca 140 km.


 omgeving Kinsale op motorreis Ierland

Dag 7: Dingle - Doolin

Naar de bron van de Ierse volksmuziek. Dat is namelijk het gehucht Doolin aan de eenzame westkust. Dit kleine vissersdorpje staat bij insiders bekend als de bakermat van de Irish Folk Music.

Ook vandaag weer een mooie gps motorroute over merendeel kleinere wegen langs de westkust in noordelijke richting. Via het marktplaatsje Tralee (20 000 inwoners) de hoofdstad van de county Kerry komen we bij Ballybunion aan de kust. Een leuk badplaatsje met (surf)strand en mooie omgeving. We nemen vervolgen de veerpont en komen in het graafschap Clare.

De motorroute loopt vervolgens langs een wereld attractie, The Cliffs of Moher. Wellicht is het een idee om dit wereld erfgoed de volgende dag uitgebreid te bezoeken.


GPS Motorroute ca. 165 km.


Doolin Live-Volksmuziek tijdens Ierland motorvakantie

Dag 8: Doolin rustdag-sightseeing

Overnachting in Doolin of omgeving. Tip-1: Bezoek aan de cliffs of Moher. Ze liggen op zo'n 6 km. afstand van Doolin en zijn voor de sportievelingen onder ons te voet te bereiken. We bezochten Doolin meerdere keren op onze motorreizen. En konden telkens 's avonds genieten van live Irish Folk Music in één van de sfeervolle pubs. Ook de lunches en warme pub-meals zijn hier prima van kwaliteit. Tip-2: Volg the Fisher Street en je komt bij het ferry haventje waar boottochten o.a naar de Araneilanden vertrekken. En waar je kunt genieten van een onvergetelijk uitzicht op de oceaan en een zeer speciaal basalt strand.


GPS Motorroute nihil.


 West Ierland motorvakantie

Dag 9: Doolin - Galway

Een bochtje langs de prachtige Atlantische westkust. Een korte route, maar er is genoeg te zien onderweg. Stap vooral aan de kustweg even af als je vlak langs de kliffen rijdt en geniet van het uitzicht. Dit prachtige natuurgebied wordt the Burren genoemd. Kilometers ongerepte natuur. De grens met de zee wordt gevormd door steile kliffen. Er zijn tal van prehistorische monumenten te vinden waaronder de "the Doolin Cave". Het is een unesco beschermd natuurgebied.

Na de vuurtoren van Black Head Clare blijven we de kustweg volgen naar Ballyvaughan in meer oostelijke richting. En doen even de Martello tower aan die op het uiterste puntje van een klif staat. Daarna zetten we via de regionale weg koers naar het veel bezongen Galway. Een mooi oude universiteits en havenstad met naast een industriele een leuke jachthaven, leuke winkel en uitgaansstraatjes.
GPS Motorroute ca.100 km.


 Dagrit Connemara Motorreis Ierland

Dag 10: Rondrit Connemara

Vanuit het gezellige Galway maken we een dagtocht over het schiereiland Connemara. Dat bekend staat om z'n onherbergzaamheid. Je vindt hier meren en de zegenaamde moors. Stenig hoogveengebied alleen geschikt om turf te steken en soms een paar hooglandse koeien of schapen te laten grazen. Je vindt er verder voorbeelden van oude ierse cottages en als je geluk hebt een pub in oude cottage stijl. Hier en daar aan de kust is er een haventje, waarvan sommige in gebruik voor de visserij. Dit is het oude Ierland. Een tocht om nooit te vergeten.
GPS Motorroute 140 km.


Iers landschap met koeien tijdens motorvakantie Ierland

Dag 11 Galway-Dublin

We zouden natuurlijk de hoofdroute via de M6-M4 naar Dublin kunnen nemen. Maar dat is onze eer te na. We nemen u mee via veelal provinciale en lokale wegen richting de oostkust. Je doorkruist zo Ierland op de meest sfeervolle wijze. Een afwisselend landelijk gebied met kleine marktplaatsjes, veelal agrarisch gebied, afgewisseld met kleine heuvelruggen en een natuurlijke omgeving. Een flinke rit dus. Maar als je in tijdnood komt of het bochtjes rijden even beu bent (kunnen we ons niet voorstellen), dan is er altijd nog de motorway die nooit ver weg is.
GPS Motorroute ca.225 km.


Waterval Snowdonia nationaal park tijdens Wales Motortour

Dag 12: Dagje Dublin

Dublin is een oude compacte stad met weinig hoogbouw. De stad werd gesticht door de vikingen als handelshaven en dat is altijd één van de belangrijkste functies van Dublin geweest. De tegenwoordige haven ligt grotendeels buiten het centrum. Maar met een beetje fantasie zie je de de oude driemasters en barken nog aan de kade liggen. Dublin heeft een echt eigen karakter. Soms ook wel eens omschreven als ietwat ongepolijst. De stad kent een aantal bekende attracties. Ben je voor het eerst in Dublin dan is een sightseeing bus wellicht een goede tip. Je kunt zo op een comfortabele manier de sfeer van de stad opsnuiven en je doet tegelijkertijd de belangrijkste attracties aan. "Het" uitgaangebied van Dublin is zonder twijfel het Temple Bar district. Dit ligt aan de zuidkant van de stad in het centrum. En concentreert zich rond Temple Bar. Je kunt het vel roodgeschilderde gebouw met daarin een aantal gezellige Ierse kroegen en restaurants niet missen. In veel pubs in de uitgaanswijk wordt livemuziek gespeeld. Hoe later het op de avond des te meer sfeer zoals je die alleen in Dublin kunt ervaren!
GPS Motorroute ca. nihil.


 Motorvakantie wicklow mountains Ierland

Dag 13: Dublin - Rosslare via Wicklow Mountains

Het is tijd om uit Dublin te vertrekken en door te reizen naar Rosslare om daar de volgend dag de rechtstreekse ferry naar het vaste land van Europa te nemen. We hebben daardoor alle tijd om een mooie route te kiezen door onder andere "the Wicklow Mountains"

Dit Nationaal park bestaat uit een schitterend natuurgebied met ruige gedeelten, kale afgeschuurde oude bergtoppen, meren en meertjes, prachtige panorama’s en heuse moors waar nog turf wordt gestoken.
GPS Motorroute ca.185 km.

Dag 14: Cherbourg -naar huis

Bijboeken extra overnachting in de regio Cherbourg kan.

De Ferry uit Ierland komt in de namiddag aan in Cherbourg. Het kan daarom prettig zijn om in de omgeving een Cherbourg een overnachting te reserveren. Ook dit kunnen we voor u regelen. Geef dit dan aan in de boeking en we verrekenen deze overnachting automatisch in de offerte. Extra te boeken overnachting 85 euro p.p.
GPS Motorroute variabel.