Motorvakantie Ierland rechtstreeks

Kaart motorroute Ierland rechtstreeks

Motorrondreis IE-2

Routekaart motorvakantie Ierland rechtstreeks


Highlights

Ierland:
Volksmuziek live optredens
gezellige authentieke Pubs
Copper coast
Kinsale
Ring of Kerry
Ciffs of Moher
Ring of Beara
Healy Pass
Dingle
Kenmare
Killarney
Doolin
the Burren
Poulnabrone
Gallway
Connemara
Dublin
Wicklow Mountains


Inclusief bij deze motorreis Ierland rechtstreeks

- 10-11 gps toerdagen + dagje Dublin

- 11 overnachtingen Bed and Breakfast met eigen douche en toilet op basis van 2 personen per kamer en full English breakfast
-Parkeergelegenheid
-Roadbook met bezienswaardigheden van Dag tot Dag
-GPS-route bestanden op usb stick
-Wegenkaarten (één set per boeking)


Reissom

Vertrek kies eigen datum
mei, juni, juli, augustus: Prijs p.p. 1540,- euro
april, september: Prijs p.p. 1460,- euro


Niet inbegrepen

-Ferry overtocht Cherbourg - Rosslare met 2 overnachtingen aan boord.

We boeken graag een perfect aansluitende ferry overtocht voor je. Geef dit even aan op het boekingsformulier.
Moor landschap Ierland tijdens motorvakantie

NIEUWE ROUTE: Ierland rechtstreeks met de eigen motorfiets.

Rechtstreek naar Ierland met je eigen motor, wie wil dat niet.

Dat kan, sinds 2022 maken we gebruik van de snelste vaarroute naar Ierland:Cherbourgh - Rosslare.

Je reist bovendien confortabel met de nachtboot en komt uitgerust aan. Klaar om je Ierlandreis te beginnen.

We kunnen de ferry als reisagent voor julie boeken. En rekenen daarbij een zeer gering bedrag aan boekingskosten.


Deze reis laat je kennis maken met de highlights van Ierland. Het is een echte zeer complete rondreis met het accent op de bekende westkust van Ierland. Ruige kusten, prachtige natuurgebieden en maar liefst vier motorroutes over de indrukwekkende schiereilanden Beara, Kerry, Dingle en Connemara.

En een dagje Dublin, de (culturele) hoofdstad van Ierland met een zeer eigen karakter, maakt deze reis compleet.

Een bonus is ook op deze Ierland motorreis natuurlijk; 's avond lekker eten en drinken in een gezellige Ierse Pub met als toetje wellicht live Ierse folk muziek.

Voordeel van deze reis is dat je rechtstreeks van het Europese vaste land naar Ierland vaart. Dus minder reisdagen buiten Ierland en meer zien van Ierland zelf.

De ferry vertrekt drie dagen per week op woensdag, vrijdag en zondag vanuit Cherbourg en terug altijd op dinsdag, donderdag of zaterdag.

Hierdoor kunnen geen extra reisdagen in Ierland worden bijgeboekt


Bij langere aanrijtijden vanuit je woonplaats naar Cherbourg, kunnen we in overleg altijd een extra overnachting op de heen en/of terugreis voor u boeken.


Zie ook de informatie op onze ferry pagina: Motorvakantie Ierland info aankomsttijden ferry Ierland


Ferry overtocht Cherbourg-Rosslare

Beschrijving van de 10-11 Toerdagen + een dagje Dublin van deze motorreis en je weet dat het niet beter kan worden.

Aankomst ferry Rosslare en verblijf omgeving of extra toertocht bij aankomst op Maandag

De aankomsttijden op zaterdag en donderdag zijn inclusief ontscheping halverwege de middag. We hebben daarom een leuke overnachting voor jullie gezocht op niet al te grote afstand van de ferry-haven van Rosslare.

De boot die op zondag vertrekt vanuit Cherbourg heeft een afwijkende aankomsttijd op maandag redelijk vroeg in de ochtend. Hierdoor ontstaat er ruimte voor een extra tourtocht naar het zuidelijk deel van het natuurgebied Wicklow Mountains. Waarna we de volgende dag beginnen met de hier geschetste reis.

Deze geluksvogels ontvangen van ons een extra GPS-route met de betreffende toertocht.


Motorvakantie Ierland kustlandschap

Toeren langs the Copper Coast van Rosslare naar het kleurrijke Kinsale

We toeren door een typies Iers landschap richting de West kust. Je vindt heuvel en vlakke stukken met groene weiden, ruige kusten en oude kastelen.

Na de mooie oude havenplaats Waterford rijden voor een groot deel langs de prachtige Copper Coast, Met z'n prachtige ruige natuur en een aantal leuke haventjes en badplaatsen. Bovendien komen we langs Ardmore met één van de mooiste Round towers van Ierland.

The Ardmore tower is een authentieke roundtower. Gebouwd in de middeleleeuwen als uitkijk en vluchttoren om zich te verdedigen tegen de zeer veel voorkomende invallen van de Vikingen.

De motorroute loopt vervolgens via het populaire havenplaatsje Youghal. Met leuk centrum en strand. Hierna verlaten we de kust en rijden naar Middleton, met de beroemde distilleerderij van Jameson.

We sturen over de rondweg van langs de grote stad Cork. En slaan kort daarna af richting Kinsale. We overnachten in dit sfeervolle havenstadje of omgeving. Dat naast een naam op culinair gebied, bekend is om z'n vel gekleurde huizen en gezellige sfeer.
GPS-Motorroute ca. 240 km.


groen Ierland landschap onderweg motorvakantie

Van Kinsale via de kleurijke natuur, Bantry Bay, the Caha Mountains en de Caha Pas naar Kenmare

We rijden vandaag via uiterste zuidwestpunt van Ierland dicht langs de prachtige kust naar Kenmare. En hebben een aantal fraaie uitkijkpunten voor jullie in de route opgenomen.

Via Clonakilty en Skibbereen rijden we naar Bantry.

Vlak na Bantry stijgt de weg sterk en hebben we een schitterend uitzicht over Bantry Bay.

We rijden door de Caha Mountains en passeren de Caha Pass, een mooi stukje natuur. De route is er één over rustige provinciewegen met soms een stukje bergweg op de Caha Pass met een enkele haarspeldbocht en zelfs een enkele tunnel.

Zo komen we in het gezellige Kenmare. Een prima plek om uit te gaan. Het stadje heeft een prima horeca met vaak live optredens met Irish folkmusic. Dus een prima uitvalsbasis om overdag mooie motorroutes te rijden over de schiereilanden Kerry en Beara. De beroemde Ring of Kerry en Ring of Beara; en s'avonds te genieten in the Pub. Overnachting in Kenmare of omgeving.
GPS-Motorroute ca. 187 km.


Boerderij in landschap ierland

Prachtige zeegezichten, bergen en dalen tijdens deze motorroute over het bekende schiereiland Ineragh langs de bekende Ring of Kerry.

We starten onze motordagtocht vanuit Kenmare, de GPS route loopt via een prachtige weg door het Killarney National park. Met onderweg een paar prachtige uitkijkpunten.

We rijden het bekende schiereiland Iveragh op en starten onze Ring of Kerry. Ook hier treft u de ruige en verlaten sfeer van de westkust. U rijdt door een indrukwekkend landschap, prachtige stranden, oude kloosters, ruige rotsformaties. S'avonds kunt u weer lekker onder het genot van een pint, live genieten van Ierse volksmuziek in Kenmare.
GPS-Motorroute ca 170 km.


Ring of Beara tijdens motorreis Ierland

Een wat rustiger gedeelte van de westkust met een overweldigende natuur tijdens deze motorroute Ring of Beara

Vandaag maakt u een dagtour op de motor door het uitgestrekte natuurgebied op het schiereiland Beara in het zuidwesten van Ierland. Hoewel deze route minder bekend is dan de ring of Kerry, is deze minstens zo indrukwekkend en veel rustiger. Vanuit Adrigole leidt de weg door een ruig en open landschap naar de Healy Pass. Een traject dat wel een beetje stuurmanskunst vraagt. Maar een ervaring oplevert die u op deze motorvakantie niet wilt missen. Deze bijzondere bergpas door een doodstil moorgebied heeft een lengte van 13 km.

We rijden verder langs de zuidkust naar Castletownbere naar de uiterste westpunt van het eiland. U vindt hier een prachtig uitzicht en een unieke kabelbaan die naar het voor de kust gelegen eiland Dursey Island loopt en waarmee zelfs auto's worden vervoerd.

Prachtig is ook de weg terug over Cahermore, Ballydonegan Bay, Allihies en Eyeries. Zo zijn in de hoofdstraat van Allihies alle huizen in felle kleuren geschilderd en heeft u een prachtig uitzicht over Ballydonegan Bay.'s Avonds overnacht u weer in Kenmare of omgeving.
GPS-Motorroute ca. 150 km.


Killarney National Park Ierland tijdens motorvakantie

Vertrek uit Kenmare naar het noorden langs de westkust door het Killarney National Park naar het prachtige Dingle

Vandaag geen rondrit maar een mooie tocht over het schiereiland Dingle. Dit schiereiland ( In het Iers: Corca Dhuibhne) is het meest noordelijk gelegen schiereiland aan de zuid westkust. We hebben vandaag totaal zo'n 160 kilometer interessante motorroute voor de boeg.

We vertrekken uit het gezellige Kenmare met enige weemoed, maar het einddoel ; Dingle van onze motortocht vandaag maakt veel goed. De motorroute loopt door het Killarney National Park. De indrukwekkende bergketen van de Mangerton Mountains ligt binnen het National Park. Vooral bij het Upperlake heeft u een prachtig uitzicht over dit gebied. Het stadje Killarney is een gezellig toeristenstadje.

Op het schiereiland heb je een mooi uitzicht op de scherpe bergen van de Slieve Mish Mountains direct als je het schiereiland opkomt. We rijden via de noordkant het eiland op via het plaatsje Tralee. Om zo via de 456 meter hoge enerverende en smalle Connor Pass naar de zuidkust af te dalen.

De grootste plaats op het schiereiland is Dingle. Van oorsprong is Dingle een klein vissersdorp. Dolfijnen zijn ook hier voor de kust een bezienswaardigheid. We kiezen een overnachting in Dingle of omgeving.
GPS-Motorroute ca 140 km.


 omgeving Kinsale op motorreis Ierland

Vanuit Dingle langs the Cliffs of Moher naar het ooit slaperige kleine vissersdorpje Doolin, dat in de jaren 70 ontwaakte als bakermat van de Ierse Folk.

Naar de bron van de Ierse volksmuziek. Dat is namelijk het gehucht Doolin aan de eenzame westkust. Dit kleine vissersdorpje staat bij insiders bekend als de bakermat van de Irish Folk Music.

Ook vandaag weer een mooie gps motorroute over merendeel kleinere wegen langs de westkust in noordelijke richting. Via het marktplaatsje Tralee (20 000 inwoners) de hoofdstad van de county Kerry komen we bij Ballybunion aan de kust. Een leuk badplaatsje met (surf)strand en mooie omgeving. We nemen vervolgen de veerpont en komen in het graafschap Clare.

De motorroute loopt vervolgens langs een wereld attractie, The Cliffs of Moher. Wellicht is het een idee om dit wereld erfgoed de volgende dag op een extra geboekte "Rustdag"uitgebreid te bezoeken. Overnachting in Doolin of omgeving.


GPS-Motorroute ca. 165 km.


Doolin Live-Volksmuziek tijdens Ierland motorvakantie

 West Ierland motorvakantie

Doolin verlaten en reizen door the Burren met veel prehistoriche monumenten en kloosters naar de universiteitsstad Galway

Een bochtje langs de prachtige Atlantische westkust. Er is veel te zien op deze route. Stap ook aan de kustweg even af als je vlak langs de kliffen rijdt en geniet van het uitzicht. We tijden bijna de gehele dag door het prachtige natuurgebied dat the Burren wordt genoemd. Kilometers ongerepte natuur. De grens met de zee wordt gevormd door steile kliffen. Er zijn tal van prehistorische monumenten te vinden. Het is een unesco beschermd natuurgebied.

Na Black Head Clare blijven we de kustweg volgen naar Ballyvaughan in meer oostelijke richting. Daarna zetten we via een prachtige weg koers in zuidelijke richting naar the Burren National Park. Met kastelen, kloosters en prehistorische monumenten. Om via de gezellige stad Ennis in het veel bezongen Galway terecht te komen. Een mooie oude universiteits en havenstad met naast een industriele- ook een leuke jachthaven, leuke winkel- en uitgaansstraatjes. Overnachting in Galway of omgeving.
GPS-Motorroute ca.146 km.


 Dagrit Connemara Motorreis Ierland

Een motortoertocht over Connemara, te omschrijven als onherbergzaamheid, verlaten, desolaat, hoogveen oerlandschap

Vanuit het gezellige Galway maken we een dagtocht over het schiereiland Connemara. Dat bekend staat om z'n onherbergzaamheid. Je vindt hier meren en de zogeheten moors. Stenig hoogveengebied alleen geschikt om turf te steken en soms een paar hooglandse koeien of schapen te laten grazen. Je vindt er verder voorbeelden van oude Ierse cottages en als je geluk hebt zelfs een pub in oude cottage stijl. Hier en daar aan de kust is er een haventje, waarvan sommige in gebruik voor de visserij. Dit is het oude Ierland. Een tocht om nooit te vergeten. Overnachting opnieuw in Galway of omgeving
GPS-Motorroute 140 km.


Iers landschap met koeien tijdens motorvakantie Ierland

Terug naar de Oostkust van Ierland; kleine binnenwegen leiden ons over heuvelruggen, door uitgestrekt agrarisch gebied van Galway naar Dublin

We zouden natuurlijk de hoofdroute via de M6-M4 naar Dublin kunnen nemen. Maar dat is onze eer te na. We nemen u mee via veelal provinciale en lokale wegen richting de oostkust. Je doorkruist zo Ierland op de meest sfeervolle wijze. Een afwisselend landelijk gebied met kleine marktplaatsjes, veelal agrarisch gebied, afgewisseld met kleine heuvelruggen en een natuurlijke omgeving. Een flinke rit dus. Maar als je in tijdnood komt of het bochtjes rijden even beu bent (kunnen we ons niet voorstellen), dan is er altijd nog de motorway die nooit ver weg is. Overnachting in Dublin of omgeving.
GPS-Motorroute ca.225 km.


Waterval Snowdonia nationaal park tijdens Wales Motortour

Dagje Dublin, een hoofdstad met veel cultuur en van een prettige omvang

Dublin is een oude compacte stad met weinig hoogbouw. De stad werd gesticht door de vikingen als handelshaven en dat is altijd één van de belangrijkste functies van Dublin geweest. De tegenwoordige haven ligt grotendeels buiten het centrum. Maar met een beetje fantasie zie je de de oude driemasters en barken nog aan de kade liggen. Dublin heeft een echt eigen karakter. Soms ook wel eens omschreven als ietwat ongepolijst. De stad kent een aantal bekende attracties. Ben je voor het eerst in Dublin dan is een sightseeing bus wellicht een goede tip. Je kunt zo op een comfortabele manier de sfeer van de stad opsnuiven en je doet tegelijkertijd de belangrijkste attracties aan. "Het" uitgaangebied van Dublin is zonder twijfel het Temple Bar district. Dit ligt aan de zuidkant van de stad in het centrum. En concentreert zich rond Temple Bar. Je kunt het vel roodgeschilderde gebouw met daarin een aantal gezellige Ierse kroegen en restaurants niet missen. In veel pubs in de uitgaanswijk wordt livemuziek gespeeld.
GPS-Motorroute ca. nihil.


 Motorvakantie wicklow mountains Ierland

Van Dublin in zuidelijke richting naar Rosslare via het hoogveen van the Wicklow Mountains

Het is tijd om uit Dublin te vertrekken en door te reizen naar Rosslare om vroeg in de avond de rechtstreekse ferry naar het vaste land van Europa te nemen. We kiezen een mooie route door "the Wicklow Mountains"

Dit Nationaal park bestaat uit een schitterend natuurgebied met ruige gedeelten, kale afgeschuurde oude bergtoppen, meren en meertjes, prachtige panorama’s en echt moors waar nog turf wordt gestoken.

Voor dit traject is ook een kortere en snellere route beschikbaar in verband met de vertrektijd van de ferry in Rosslare op Zaterdag al in de middag.
GPS-Motorroute ca.185 of 156 km.


Maak maatwerk van je motorvakantie

Belangrijk bij iedere motorreisReisplanner


Dag 1: Vanuit woonplaats naar Cherbourg en inschepen. Nacht op de boot

Bij langere aanrijtijden vanuit je woonplaats naar Cherbourg, kunnen we in overleg altijd een extra overnachting op de heen en/of terugreis voor u boeken.

Dit is de dag dat je de heenreis naar Ierland boekt.

Dag 2: Aankomst Rosslare. Aanvang Motour reis op maandag extra toerdag .

Dag 3: Toerdag Rosslare - Kinsale

Dag 4: Toerdag Kinsale - Kenmare

Dag 5: Toerdag vsnuit Kenmare Ring of Kerry

Dag 6: Toerdag vanuit Kenmare Ring of Beara

Dag 7: Toerdag Kenmare - Dingle

Dag 8: Toerdag Dingle - Doolin

Dag 9: Toerdag Doolin - Galway

Dag 10: Toerdag Connemara van uit Galway

Dag 11: Toerdag Galway - Dublin

Dag 12: Dagje Dublin

Dag 13: Toerdag Dublin - Rosslare inschepen Ferry naar Cherbourg

Dit is de dag dat je als terugreis naar Cherbourg boekt.

Dag 14:Aankomst Cherbourg en terug naar huis. Eventueel met extra geboekte overnachting onderweg.