logo motorvakanties-cornwall basisreis

Motour Rondreizen

Combinatie van Rondreizen

 

pier eastbourne

Even afstappen Eastbourne

westkust cornwall

westkust Cornwall

beachy Head

Beachy Head

Looe cornwall

Looe Cornwall

Hellsmouth Cornwall

Hellsmouth Cornwall

 

Lands-end Cornwall

Landsend Cornwall

Polperro Cornwall

Polperro Cornwall

st Ives Cornwall

St Ives Cornwall

St Michielsmount

St Michielsmount Cornwall

 

 

 

kaart reis Cornwall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

boekingsknop

 

 

 

Motorvakantie 12 dagen Cornwall
van Dag tot Dag

Deze reis brengt u naar het uiterste zuidwestpunt ( Land’s End) van het zuiden van Engeland. Gemaakt voor de liefhebbers van het uitgesproken ruige landschap van de graafschappen Devon en Cornwall. De extra kilometers en dagen zijn de investering ruimschoots waard.
Zuid-Engeland en Cornwall zijn prachtige motorgebieden. Onze motorreis voert u via mooie vaak kleine weggetjes door een afwisselend landschap. Liefelijke heuvels afgewisseld met een ruige natuur en hoge cliffs aan de kust met daartussen verscholen pittoreske vissersplaatsjes in Cornwall. Het is een bijzondere motorreis.
Een greep uit bekende plaatsen die u aan gaat doen tijdens deze motor vakantie: White Cliffs of Dover, Brighton, Hastings, Stonehenge, kathedraal Salisbury, Dartmoor, Lands End, St Ives, Polperro, St Michaels Mount, Tintagel Arthurs castle, Exmoor, Valley of the Rocks, kathedraal van Wells en Winchester enz.
Deze Cornwall motorvakantie kan zich qua motor- en vakantie beleving zeker meten met de bestemmingen Schotland en Ierland.

Dag 1 Langs de zuidkust

De sfeer van de Engelse badplaatsen. We hebben de motorroute van vandaag aan de korte kant gehouden omdat u ook al een overtocht achter de rug heeft. De motorreis loopt vandaag langs de bekende zuidkust van Engeland via badplaatsen als Hastings, Bexhill en Eastbourne. U rijdt over de boulevard van Eastbourne met een prachtige pier en door Hastings met een mooi oud visserskwartier. Beide plaatsen zijn het afstappen zeker waard. Even na Eastbourne rijdt u langs Beachy Head. Deze rots is de hoogste krijtklif in Groot-Brittannië, oplopend tot 162 m (530 voet) boven de zeespiegel. Overnachting in de omgeving van Eastbourne/Brighton. Dagroute ca. 150 km.

Dag 2 Touring West

Lekker touren door een glooiend cultuurlandschap. Na de kuststrook koerst u wat noordelijker door het prachtig Engelse landschap van "the South Downs". Daarbij volgt u een route over provinciale wegen die leiden door karakteristieke dorpjes met ieder hun eigen Engelse plattelandssfeer. Een tussentijds afstappen zou kunnen liggen bij Arundel Castle of bij een Romeinse villa tussen Bury en Petworth. Maar ook in Midhurst en Petersfield. Bij het binnenrijden van Midhurst komt u langs de ruïne van Cowdray Mansion. Een Historisch landhuis/kasteel uit de vroege Tudor periode dat in 1795 door brand werd verwoest. In Winchester aangekomen leiden we de route vlak langs de Kathedraal van Winchester. Wellicht heeft u zin om het compacte historische centrum van deze stad met schitterende kathedraal te verkennen. Overnachting in Salisbury. Dagroute 210 km.

Dag 3 via Stonehenge naar the Lyme Bay

Stonehenge en een toertocht door een grotendeels landelijk en dunbevolkt gebied. Natuurlijk mag op deze dag een bezoek aan het mysterie van het 5000 jaren oude Stonehenge niet ontbreken. Het is dan ook het eerste punt op onze route van vandaag. En gelegen op de Salisbury plains. Een prachtig open en glooiend gebied. Als u weer opstapt leidt onze tocht hoofdzakelijk door het graafschap Dorset. Een afwisselend landelijke dunbevolkt gebied met veel landbouw en veeteelt. Een mooi Engels cultuurlandschap waar ook het vee nog volop buiten te bewonderen is. En de veelal eeuwenoude boerderijen prachtig in het landschap liggen. Tenslotte komen we via een mooie landelijke weg aan de prachtige Lyme Bay Coast. (omgeving Lyme Regis) Nadat we natuurlijk onderweg eerste de "Giant Man" hebben bekeken. Aan deze kust hebben we een overnachting voor u uitgekozen. Dagroute ca. 180 km.

Dag 4 Door het Dartmoor naar Cornwall

Ontdek het Dartmoor National Park met prehistorische monumenten, ruige vlakten en moerassen. Een bijzonder landschap vandaag met een prachtige motorroute door het Dartmoor National Park in het graafschap Devon. Een landschap dat wordt gedomineerd door ruige heidevelden en moerassen. Het is een stukje wildernis van zo'n 300 vierkante mijl. Ruig, ruw en oneffen zijn haar heuvels met scherpe puntige contouren van de granieten toppen. De zogenaamde "tors". In het Dartmoor vindt u ook verschillende prehistorische monumenten en steencirkels. U overnacht in Polperro of omgeving. Ook wel het mooiste vissersplaatsje van Engeland genoemd. Een hele mooie omgeving voor een avondwandeling door het dorp en over de cliffs. Dagroute ca.150 km.

Dag 5 De kust van Cornwall via Lizard Point

Een dagrit door een mooi en rustig gedeelte van Cornwall. Vandaag een nadere kennismaking met het ruige kustgebied van Cornwall. We doen daarbij ook weer enkele vissersplaatsjes aan. De route neemt vandaag de meest zuidelijke punt van Engeland mee, genaamd Lizard Point. Een prachtige plek met rondom uitzicht over de cliffenkust. De plaats is verder bekend om z’n serpentine steen, die ter plekke wordt bewerkt tot siervoorwerpen. Een volgend punt op de route die u op deze dag of op dag 6 aandoet (afhankelijk van de overnachtingsplaats) is St. Michaels Mount, vlak voor het havenstadje Penzance.

 

 

Cornwall rondreis 12 dagen

 

Inclusief:
-11 overnachtingen op basis bed & breakfast met eigen douche en toilet in 2 pers. kamer
-parkeren privé terrein
-full English breakfast

-retour overtocht: Duinkerken - Dover / vervoer motor / brandstoftoeslag

-Roadbook met beschrijving dagroutes
-GPS bestanden
-ingetekende wegenkaart

Toeslag single 335 euro
vertrek elke dag van maart tot oktober
Extra te boeken dagtour met overnachting 79 euro p.p.

Uitbreiden van uw motorvakantie met een aantal dagen naar keuze. (Klik op de foto rechts voor meer info.)


Prijs p.p. 985 euro

 

 

 

Een oud klooster dat bij eb droog valt en wiens contouren indrukwekkend zijn. Een zusterklooster is te vinden aan de kust van Normandië. Ze lijken als bouwwerk en omgevingssituatie als twee druppels water op elkaar. Overnachting aan de Cornish zuidkust. Dagroute ca. 170 km.

Dag 6 Toertocht zuid west Cornwall

Toertocht met talloze mooie vergezichten langs de kust, Land’s End en het schilderachtige St. Ives. U vertrekt voor een tocht langs de zuidwestkust van Cornwall. Een ruige kust van met veel hoge cliffen . Het eerste doel van deze motorroute is een bezoek aan Land’s End. Het meest zuid westelijke punt van Groot Brittannië en bekend bij iedere Engelsman. Bij Land's End kunt u een schitterend mooie wandeling maken over de cliffs. Vervolgens loopt de motorroute langs een prachtige kustweg (met 1000 bochten) naar St Ives. Een route door kleine dorpjes door een ruig gebied waar u soms regelrecht over middeleeuwse boerenerven rijdt en een aantal mijnwerkersdorpjes met tinmijnen tegenkomt. Het vermaarde St. Ives is vooral beroemd om z'n vele kunstenaars die hier verblijven en de mediterraan aandoende kleuren van strand, zee en lucht. De moeite waard om hier even wat rond te kijken. Parkeren kunt u het beste aan het begin van het dorp. (zodra u de baai aan uw rechterhand in het oog krijgt bij het busstation) Want het centrum is moeilijk terrein door de vele voetgangers en grote hoogte verschillen. We overnachten in de regio van Bodmin, dagroute ca. 150 km.

Dag 7 Langs de Oceaan naar het noorden

The Cornish Riviera Vandaag vervolgen we een mooie kustroute naar de Exmoor regio. Met onderweg tal van vergezichten over de cliffs en surfstranden ondermeer bij Newquay. Deze kust is bekend om z'n grote golven en ruige cliffen die worden afgewisseld met mooie stranden . Daardoor is het gebied een waar surfers paradijs. Een mooi plaatsje en inmiddels beroemd door een bbc tv serie is het vissersplaatsje Port Isaac. Met name het haventje beneden in het dorp is een beroemde plek. We vervolgen onze motorroute langs de kust naar een andere bijzondere plaats op de route van vandaag. Dit is de kasteel ruïne hoog op een rots aan zee in Tintagel. Deze ruïne speelt een belangrijke rol in de koning Arthur legende. U rijdt hierna binnendoor naar het bekende Boscastle.(het dorpje in een diepe riviervallei, dat een aantal jaren geleden bijna werd weggespoeld door een modderstroom) Op weg naar het Exmoor gebied komt u langs het bekende plaatsje Clovelly. Dit unieke vissersplaatsje ligt Pittoresk gelegen in een vallei direct aan zee. U kunt deze alleen vanaf de parkeerplaats te voet bereiken. Eindeloos veel trappen leiden u langs een pracht uitzicht naar het haventje aan zee. Een aanrader om te bekijken als u voldoende tijd heeft. We toeren verder richting het Exmoor National Park en eindigen de dag aan de rand hiervan in een mooi landelijke omgeving. Dagroute ca.190 km.
TIP: Boek hier een extra dag Exmoor, naar de Valley of the Rocks.

Dag 8 Langs de Noord kust naar Wells

Door het Exmoor richting het oosten. We rijden vandaag nog gedeeltelijk door het prachtige Exmoor en via de kust komen we in het historische plaatsje Wells. Maar voor die tijd buigen we onze motorroute nog even wat noordelijker af om u door een zeer bijzondere vallei te leiden. Het betreft hier de canyon met de bijbehorende steile wanden bij het plaatsje Cheddar. Een heel on-Engels gezicht. De canyon is ontstaan door een zijarm van the river Axe die het landschap eeuwen lang heeft uitgesleten. De rivier is inmiddels ondergronds gegaan, maar de weg volgt nog het oude spoor. In Cheddar en directe omgeving zijn door het ondergronds gaan van de rivier prachtige druipsteen grotten te bezoeken. Het eindpunt van deze motor dagtour is Wells. Dit historische stadje is bekend van z'n enorme kathedraal. Het is zeker de moeite waard om dit oude stadje bv. 's avonds nader te verkennen. Dagroute ca. 120 km

Dag 9 Terug naar the Salisbury Plains

We verlaten de west country En zijn inmiddels aan de terugweg begonnen. De motorroute brengt ons vervolgens langs de rand van de hoogvlakte van de Salisbury plains. Met z'n 780 vierkante kilometer een enorm groot aaneengesloten open gebied. Een deel van dit immense gebied is gereserveerd voor grootschalige oefeningen van het Britse leger. The Salisbury plains zijn verder bekend van hun vele prehistorische vondsten, waarvan Stonehenge natuurlijk de bekendste is. Het is hier heerlijk toeren met prachtige vergezichten, eindeloze luchten over een glooiend landschap. Wat kan motor rijden machtig mooi zijn. Stonehenge hebben we op de heenreis van deze motortocht bekeken. Vandaag leidt onze motorroute langs de ronde steencirkels van Avebury. Die aan de rand van dit dorpje liggen. Een mooi plekje om even af te stappen en te genieten van deze bijzondere omgeving. Overnachting in Stockbridge of regio. Stockbridge dankt z'n brede hoofdstraat aan het feit dat hier het (slacht)vee werd samengedreven om per trein naar Londen te worden afgevoerd. Iets van die oude (cowboy)sfeer is hier wel blijven hangen. Iets dat u ook zult ervaren als u de typisch brede hoofdstraat 's avonds rondwandelt. Dagroute ca 140 km.

 

 

Bij te boeken extra dagen

 

dagtour Duinkerken

Isle of White

dagtour Exmore

knop rustdag

 

 

Dag 10 Oostwaarts

Vanuit Stockbridge rijden we verder oostwaarts. Want daar ergens achter de horizon ligt op twee dagreizen het vaste land van Europa. We kiezen als route, de provinciale weg En komen onderweg langs een aantal leuke plaatsjes. Neem zoals de route aangeeft de "oude" wegen door het centrum en niet de veelal ook hier inmiddels aangelegde rondwegen. Zo wordt je telkens even opgenomen in het soms drukke "alledag" van de plaatselijke "agrarische" bevolking die voor al haar boodschappen en zaken zijn aangewezen op deze"markt" plaatsjes. Een uitzondering op de route is Winchester. Een mooi historisch stadje dat eveneens een kathedraal heeft. Het is Zeker de moeite waard om in deze stad even af te stappen als u dit op de heenreis heeft gemist. We overnachten in in de regio Petersfield, Mithurst, Petwoth in het Southdowns National park. Dagroute ca. 150 km.

Dag 11 Naar Kent

Alweer het één na laatste traject van deze rondreis. Waarbij we dwars door de mooiste gebieden van Zuid Engeland en Cornwall zijn gereden. Het laatste traject van deze motorvakantie loopt onder London door waarbij we hebben geprobeerd de drukste wegen te vermijden, zodat u tot het laatste moment in vakantiesfeer kunt toeren. Voorbeelden hiervan zijn het middeleeuwse marktplaatsje Petworth met een kasteel en Midhurst. U eindigt uw tocht in het het graafschap Kent . Ook wel de tuin van Engeland genoemd, door de prachtige landelijke omgeving, met duizenden binnenweggetje omgeven door hoge hagen die het verkeersuitzicht soms kunnen benemen. Kent is verder bekend van z'n hopteelt. Een onmisbaar onderdeel van een goede Engelse pint. Die u ongetwijfeld vanavond gaat drinken als afsluiting van deze motordag. Hopplantages zijn herkenbaar aan de ronde molenachtige gebouwen met een puntdak en windvaan. In deze schuren wordt de hop gedroogd. Kent heeft veel authentieke eeuwenoude landhuizen, pubs en vooral inns. Wellicht heeft u het geluk om in een van deze middeleeuwse vakwerkhuizen te overnachten. We zullen ons best doen er één voor u te reserveren. Dagroute ca. 200 km.

Dag 12 Dover - home

Via mooie oude plaatsen terug naar de kust. Bijna aan het einde gekomen van deze motor vakantie verlaten we ons B&B/hotel en volgen op onze motorroute de country lanes richting het bekende Canterbury. Dit is een prachtige oude stad, wellicht heeft u tijd en zin om het historische centrum eens nader te bekijken. Na Canterbury zetten we koers langs de kust en komen door prachtige oude plaatsjes als Sandwich en Deal. De eerste heeft een mooi historisch centrum met veel vakwerkhuizen en nodigt uit om even af te stappen. Deal is eveneens een schilderachtig badplaatsje. Vooral langs de zee staan hier een aantal fraaie antieke huizen en hotels. Uitvaren naar het vasteland van Europa vanuit Dover is bij goed zicht een prachtige ervaring die u niet snel zult vergeten. Weer thuis aangekomen kunt u terugzien op een prachtige motorvakantie waarin u heeft kunnen genieten van alle elementen die zuid Engeland en Cornwall zo Engels maken. Dagtocht ca 75 km.
Tip. Voor een easy going start van uw motorreis kunnen wij voor u nabij Duinkerken een overnachting boeken op zowel de heen als de terugreis.